Από την Ιόλη Πιερίδη
Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” θέλοντας να υπογραμμίσει την μοναδικότητα του πολιτικού ανδρός τον οποίο τιμούν ταυτοχρόνως με την φιλία τους, ο μέντορας της Πετρούλας, Σταμάτης Μαλέλης, η Μαρία Ρεπούση, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, η ίδια η Πετρούλα αλλά και ο Γρηγόρης Ψαριανός, του απένειμε τον τιμητικό τίτλο Πάστορας Κουβέλης.Και είναι αλήθεια πως ο Κουβέλης κάνει ότι μπορεί για να υπερασπισθεί τον συγκεκριμένο τίτλο.
Την μεγάλη στόμφα του, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ έδειξε τις τελευταίες 48 ώρες με δύο επιθετικές κινήσεις: Η πρώτη ήταν η απουσία του από το γεύμα προς τιμήν του Προέδρου του
Εurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα, στο οποίο είχε προσκληθεί-ατυχώς χωρίς τον μεταφραστή του.
Η δεύτερη όμως κίνηση αγαπητέ μου αναγνώστα, βγαλμένη από το Ονομα του Ρόδου και τους διαδρόμους του Βατικανού, και τα μονοπάτια του Αγίου Ορους που είναι απροσπέλαστα από τα ξυπόλητα γυναικεία πόδια, δεν έχει όμοιά της. Ασε που θα την ζήλευε ακόμη και το σατανικό μυαλό του Βενιζέλου.
Καθήστε λοιπόν αναπαυτικά, ανάψτε το πούρο σας και απολαύστε το ανάγνωσμα της Ιόλης Πιερίδη που ακολουθεί. Σας υπενθυμίζουμε ότι τόσο ο Κουβέλης, όσο και ο Ρουπακιώτης είναι έγκριτοι νομικοί. Φυσικά την τριπλέτα συμπληρώνει ο Αντώνης Μανιτάκης….
Ο Αντώνης Ρουπακιώτης, όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούσε με τίποτε να χωνέψει την διαρκή ταπείνωση που είχε υποστεί από το Μέγαρο Μαξίμου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Κάθε φορά που έβλεπε στο Mega τηνΜαρία Σπυράκη να μεταφέρει τις απόψεις του Μαξίμου για το αντιρατσιστικό, οι οποίες απαξίωναν το νομοσχέδιο του καθώς και τους νομικούς που είχαν κοπιάσει γι΄αυτό, ένιωθε μια έκρηξη οργής μέσα του. Το κεφάλι του κόντευε να σπάσει.
Ηξερε ότι έπρεπε να κρατήσει την ψυχραιμία του και να χτυπήσει στα γεμάτα την κατάλληλη στιγμή.
Μαζί με τον Φώτη Κουβέλη και τον Αντώνη Μανιτάκη, οι τρεις τους αποτελούν ένα νομικό think tank το οποίο με τις γνώσεις του μπορεί να προκαλέσει ηδονικές ρηγματώσεις στις νεαρές φοιτήτριες της Νομικής.
Ετσι λοιπόν από το πουθενά (για τους μη μυημένους) η ΔΗΜΑΡ θα επαναφέρει με μια ανακοίνωση-φωτιά την υπόθεση της Siemens στην επικαιρότητα.
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών το“σκάνδαλο «Siemens» επαναφέρει ξαφνικά στην επικαιρότητα ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος (ΔΗΜΑΡ), ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση ως προς την πορεία υλοποίησης του περίφημου συμβιβασμού μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας.
Με ερώτηση που κατέθεσαν χθες στη Βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Α. Ξηροτύρη, Ν. Τσούκαλης υπενθυμίζουν τη δέσμευση της Siemens να διαθέσει 90 εκατ. ευρώ σε μια πενταετία από την υπογραφή της συμφωνίας (22/8/2012).
Επίσης, μεταξύ άλλων, πρέπει να εξασφαλίσει 100 υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, να παρέχει και να συντηρεί ιατρικό εξοπλισμό στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και να προβεί σε επένδυση 100 εκατ. ευρώ για τη διασφάλιση των 600 θέσεων εργασίας της εταιρείας στην Ελλάδα.
Υπάρχει ακόμη και η πρόβλεψη ότι θα εξεταστεί και η πραγματοποίηση διαφόρων επενδύσεων, όπως π.χ. η κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα ύψους 60 εκατ. ευρώ και απασχόλησης 700 ατόμων.
Οι βουλευτές ρωτούν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση της συμφωνίας, πόσες υποτροφίες δόθηκαν, σε ποια νοσοκομεία δόθηκε εξοπλισμός και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή του νέου εργοστασίου. Ζητούν ακόμη να κατατεθούν αναλυτικά στη Βουλή τα σχετικά σχέδια και τα χρονοδιαγράμματα. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι ακόμη και το εργοστάσιο που διατηρούσε η Siemens στη Θεσσαλονίκη έβαλε λουκέτο ήδη από το 2008.
Αυτή ήταν η ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή οι σύντροφοι του Αντώνη Ρουπακιώτη, το Νομοσχέδιο του οποίου δέχτηκε τα απαξιωτικά πυρά τόσο του Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου, όσο και του υπ. Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου.
Τι σχέση έχει όμως η υπόθεση της Siemens με την απόρριψη του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου του Αντώνη Ρουπακιώτη; -Δεν μπορούν να μας παραδίδουν μαθήματα Nομικής και συνταγματικότητας οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της Siemens…
υποστήριζαν τελευταία στους συνομιλητές τους τόσο ο Φώτης Κουβέλης, όσο και ο Αντώνης Ρουπακιώτης αντιδρώντας στην απαξίωση του Νομοσχεδίου από το Μαξίμου.
Ώσπου έφτασε η ώρα από τα λόγια να περάσουν στην πράξη. Και η πράξη δεν είναι άλλη από την συγκεκριμένη ερώτηση για την συφωνία με την Siemens, που μοιάζει να έρχεται από το πουθενά εν μέσω success storyκαι καθώς η Ολγα εκστασιασμένη περιμένει 17 εκατ. Τουρίστες.
Ο ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ, Ο ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ, Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ
Οταν τον Αύγουστο του 2012 η Αυγή της Κυριακής, κυκλοφορούσε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα υπό τον τίτλο “Στα μαύρα ταμεία της Siemens ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού»
Το ρεπορτάζ αναφέρονταν στον καθηγητή Ιωάννη Καράκωστα, νομικό σύμβουλο του Σαμαρά και τότε ο καθηγητής απάντησε με επιστολή δήλωση προς την εφημερίδα με δικαστικό κλητήρα.
Ολόκληρη η δήλωσή του:
Κύριοι,
Όσον αφορά στο δημοσίευμά σας της 26ης Αυγούστου, επιτρέψτε μου τα ακόλουθα:
Υπήρξα νομικός σύμβουλος και δικηγόρος πολλών εταιρειών και φυσικών προσώπων, ελληνικών και αλλοδαπών, ιδίως γερμανικών λόγω της γερμανικής πανεπιστημιακής μου παιδείας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και η Siemens Ελλάς καθώς και η Siemens Γερμανίας και Αυστρίας, προς τις οποίες παρείχα ευόρκως και ευσυνειδήτως τις νομικές μου υπηρεσίες και των οποίων τις υποθέσεις χειρίστηκα μέχρι την περάτωσή τους, ως όφειλα (π.χ. διαιτησίες, δικαστικές διαφορές κ.λπ.), σύμφωνα με τις αρχές της δικηγορικής δεοντολογίας.
Το στο δημοσίευμά σας αναφερόμενο ποσό (30.000 μάρκα, δηλαδή 15.000 ευρώ, το οποίο εδηλώθη στην εφορία) αφορούσε αμοιβή την οποία μού κατέβαλε η μητρική εταιρεία (Siemens Μονάχου) για συμβουλευτική δικηγορική υπηρεσία, επισήμως, επωνύμως και διαφανώς στον λογαριασμό μου, από τράπεζα συνεργαζόμενη, όπως υποθέτω, με την πιο πάνω εταιρεία, χωρίς υπόγειες τραπεζικές διαδρομές, ποσό το οποίο αντιστοιχούσε -μάλλον στο κατώτερο επίπεδο- για νομικές υπηρεσίες καθηγητή Πανεπιστημίου. Το πιο πάνω ποσό, όπως και τις δικηγορικές μου δραστηριότητες, όχι μόνο δεν απέκρυψα, αλλά δήλωσα επισήμως και τολμώ να διατείνομαι ότι κοσμούν το επαγγελματικό βιογραφικό μου σημείωμα.
Όσον αφορά στη σχέση μου με τον κ. Χριστοφοράκο, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens, όπως ήδη τόνισα και στο παρελθόν, δεν κατέστη δυνατή η συνεργασία μας, όχι γιατί ήθελα και θέλω να παραστήσω τον προ Χριστού προφήτη ή τον “αντιστασιακό”, όπως δυσφημιστικώς αναγράφεται στο δημοσίευμά σας, αλλά διότι “δεν μιλούσαμε την ίδια γλώσσα”. Έτσι, παρέμεινα για ένα διάστημα, μέχρι να διεκπεραιώσω τις δικηγορικές εκκρεμότητές μου και να μου καταγγελθεί η σύμβαση, οπότε και απήλθα. Κατά τα λοιπά, όλα τα σχόλια τα δυσφημιστικά, υβριστικά και άκρως προσβλητικά για το πρόσωπό μου, για τα οποία επιφυλάσσομαι, επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω και να τονίσω ότι απάδουν πλήρως προς το δημοσιογραφικό ήθος, το ύφος και την παράδοση της εφημερίδας σας.
Με τιμή
Ι. Καράκωστας
Αυτά έγραφε ο Καράκωστας στην Αυγή για να ακολουθήσει η απάντηση της εφημερίδας η οποία δείχνει τουλάχιστο άγνοια των γεγονότων.
Την παραθέτουμε:
Στην απάντησή του ο κ. Καράκωστας αποφεύγει να αναφέρει πότε αποχώρησε από τη Siemens. Τον περασμένο Ιούλιο έλεγε ότι έφυγε “σύντομα” αφότου ανέλαβε ο Μιχ. Χριστοφοράκος. Από τα έγγραφα που δημοσιεύσαμε αποδεικνύεται ότι ο κ. Καράκωστας έλαβε 30.000 μάρκα από τα “μαύρα ταμεία” στις 23 Ιουλίου 1998, δηλαδή περίπου δύο χρόνια μετά την εγκατάσταση του κ. Χριστοφοράκου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Η όψιμη αναφορά του πως δεν μιλάμε “την ίδια γλώσσα με τον Χριστοφοράκο” ελέγχεται… Αν τότε ο κ. Καράκωστας δεν εγνώριζε τον τρόπο που ενεργούσε η Siemens (και πριν και κατά τη διάρκεια της διεύθυνσης Χριστοφοράκου), σήμερα, που αποκαλύπτεται η παράνομη δραστηριότητα, τι έχει να πει; Δεν γνώριζε και δεν έχει ευθύνη; Το επιχείρημα ότι περίμενε να του καταγγελθεί η σύμβαση, δηλαδή μεθόδευε να πάρει αποζημίωση, αφορά τον υπολογισμό των προσωπικών οικονομικών του, όχι όμως τη σταδιοδρομία ενός δημοσίου προσώπου.
Αυτά ως προς την ουσία της υπόθεσης. Γιατί τα περί “ήθους” κ.λπ. είναι προφανές ότι ο κ. Καράκωστας δεν είναι ο καταλληλότερος να παραδίδει μαθήματα…
“Α”
Για πολλά λοιπόν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την ΔΗΜΑΡ, όχι όμως για έλλειψη νομικής επάρκειας αλλά και καλά ενημερωμένων αρχείων.
Εδώ ακριβώς που σκοντάφτει ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της επιδερμικότητας, έλλειψης μεθοδικής δουλειάς και τσαπατσουλιάς που διαπνέει την Κουμουνδούρου στο σύνολό της.
Ο Κουβέλης και ο Ρουπακιώτης δεν χρειάστηκε καν να μπουν στον κόπο να διαβάσουν το ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου μια και γνωρίζουν σαν την τσέπη τους τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στο μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Αυτό της Siemens.
Γνωρίζουν λοιπόν ότι το σκάνδαλο της Siemens είχε ξεκινήσει πριν οΜιχάλης Χριστοφοράκος αναλάβει τα ηνία της εταιρείας.
Τότε που κορυφαία στελέχη ήταν ο κ. Γεωργίου, αλλά και ο Χρήστος Καραβέλας.
Για τους δύο άνδρες-τους Χρήστο Καραβέλα και Ηλία Γεωργίου, πρώην αφεντικά της Siemens Ελλάδας αλλά και τον νομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Καράκωστα τα ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου στο ΒΗΜΑ είναι αποκαλυπτικά.
Αποκαλυπτική λοιπόν η δημοσιογράφος στην ναυαρχίδα του άχαστου Ψυχάρη, ο οποίος μαντεύει ήδη τον επόμενο πρωθυπουργό.
Το πρώτο ρεπορτάζ είχε τίτλο «Μετέωρο το κατηγορώ» για Siemens”, και αφορούσε την κλήση 11 μεγαλοστελεχών της μητρικής Siemens από τους Έλληνες ανακριτές. Δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ στις 15-7-2012 και ανάμεσα στα άλλα σημείωνε:
“Προβληματισμός υπάρχει εν τω μεταξύ στην ανάκριση στην Ελλάδα, αν κληθεί να καταθέσει, έστω ως μάρτυρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργούκ. Ι. Καράκωστας, ο οποίος εμφανίζεται ως νομικός σύμβουλος της Siemens Ελλάς να αμείβεται από την εταιρεία στην Ελλάδα.
Ο προβληματισμός αφορά το γεγονός ότι παρείχε τις νομικές υπηρεσίες του την εποχή που ο τότε επικεφαλής του τμήματος Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ελλάς Ηλίας Γεωργίου εμφανίζεται να μοιράζει εκατομμύρια γερμανικά μάρκα μέσω Ελβετίας, Βρετανίας αλλά και Ελλάδας σε δικαιούχους υπεράκτιων εταιρειών, καθηγητές Πανεπιστημίου (Ι. Γιαννίδης), αλλά και στον γνωστό Α. Roco, ο οποίος ταυτοποιήθηκε με τον τέως υπουργό Αν. Μαντέλη.
Τα χρήματα, που ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ, μοιράστηκαν σε λογαριασμούς μελών της οικογένειας Γεωργίου και στον ίδιο, ενώ ψίχουλα φαίνεται ότι κατέληξαν σε δωροδοκούμενα στελέχη του ΟΤΕ. Προς έκπληξη των ανακριτών υπάρχει έμβασμα στελέχους του ΟΤΕ προς τον δωροδοκούντα!
Τα χρήματα διακινήθηκαν κυρίως μέσω της UBS και του λογαριασμού της Αντωνίας Μάρκου (480028.60).
Οι δεσμοί Γεωργίου – Καράκωστα-photo όμως ξεκινούν από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν εντοπίστηκε επιστολή με αίτημα του Ηλ. Γεωργίου προς τον καθηγητή Καράκωστα να γνωμοδοτήσει εναντίον της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και μάλιστα γρήγορα, διότι ίσως «μετά την άνοιξη έχουμε εκλογές». Οι σχέσεις Γεωργίου με το πολιτικό σύστημα ήταν από τότε στενές, αφού εμφανίζεται να γνωρίζει από τον Ιανουάριο του 1993 ότι θα πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάτι που έγινε τον Σεπτέμβριο του 1993! ..”
Το δεύτερο ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ της Κυριακής του Πάσχα, με τίτλο Eμπλοκή στην υπόθεση της Siemens.
To αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου στο ΒΗΜΑ της Κυριακής έδειχνε την έξοδο διαφυγής όλων των εμπλεκομένων στο περίφημο σκάνδαλο της Siemens. Mε απλά λόγια πάπαλα. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ ο σύμβουλος κ. Άθως Στυλιανού που επιχείρησε επί έναν χρόνο να αποτιμήσει τυχόν βλαβη του ΟΤΕ-ο οποίος την επίμαχη περίοδο ανήκε στο Δημόσιο-δηλώνει αδυναμία να υπολογίσει όχι μόνο αν υπάρχει αλλά και το ύψος της! Έτσι για 16 πρώην στελέχη του ΟΤΕ η υπόθεση κλείνει τον Ιούλιο!
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι την ίδια στιγμή 13 Γερμανοί, πρώην μεγαλοστελέχη της Siemens βρίσκονται ως κατηγορούμενοι στο κατώφλι των τριών ελλήνων ανακριτών-Νικολακέα, Φιοράκη, Πιπιλίγκα.
Ανάμεσα στα πρώην στελέχη του ΟΤΕ για τα οποία ανοίγει ο δρόμος της αθώωσης βρίσκεται και ο Χρήστος Καραβέλας, ο τρίτος φυγάς της ιστορίας μετά τους Χριστοφοράκου και Γιουγκ, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί εν μέσω θεωριών συνομωσίας, φημών και θρύλων που κυκλοφορούν ακόμη και στα πιο απόμακρα μοναστήρια της Αντιπάρου, εδώ όπου βρίσκεται ένα από τα σπίτια του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens, o οποίος αν μη τι άλλο διαθέτει και χιούμορ.
Όπως γράφει η Γιάννα Παπαδάκου «το κατηγορητήριο αναβιώνει όλο το σύστημα των πληρωμών μέσω του ψευδώνυμου «Franz» για τον Γεώργιο Σκαρπέλη του ΟΤΕ αλλά και περίεργων τοπωνυμίων που διατηρούσε ο Χρήστος Καραβέλας για λογαριασμούς του στην Ελβετία, όπως, «Υδρα», «Κορώνη» αλλά και «Ανοιξη»…»
Αυτά σημειώνει το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος ενώ από το περιβάλλον του Κουβέλη και του Ρουπακιώτη διαρρέουν δηκτικά:
-Kαλά τόσοι έγκριτοι νομικοί υπάρχουν στην Ελλάδα, γιατί θα έπρεπε ο κ. Σαμαράς να επιλέξει τον Καράκωστα;
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι πλέον η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Κουβέλη και Πάστορα δεν είναι ένα παιγνίδι ισορροπιών αλλά ένα διαρκές παιγνίδι εκβιασμών!..
Πηγή
aienaristeyein
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου