Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Κόβουν το νερό από τους ανέργους για να βγάλουν λεφτά οι Μπομπολαίοι

Του Γ. Ανανδρανιστάκη

Κόβουν το νερό από τους ανέργους για να βγάλουν λεφτά οι Μπομπολαίοι.
Να βγουν επειγόντως ο Κεδίκογλου, ο Μουρούτης, ο Μπίστης, η Γεννηματά, ο Πρετεντέρης, ο Πορτοσάλτε, ο Μανδραβέλης και να καταδικάσουν τη βία, απ΄ όπου κι αν προέρχεται. Εν προκειμένω προέρχεται από την ΕΥΔΑΠ, που έκοψε το νερό ενός άνεργου μεταλλεργάτη, πατέρα δύο παιδιών, για χρέος 832 ευρώ και τώρα ετοιμάζεται να του πάρει και το σπίτι, ένα χαμόσπιτο αξίας 50.000 ευρώ. Δεν έχει ρόπαλα και σουγιάδες, είναι όμως βία θανατερή.

Η υπόθεση θα μπορούσε να είναι το σενάριο του Μνημονίου. Ένας εργαζόμενος στην πιο σκληρή δουλειά του ιδιωτικού τομέα, ένας μεταλλεργάτης, μπήκε νωρίς- νωρίς στη λίστα των ανέργων, στην οποία παραμένει για τρία συνεχόμενα χρόνια. Κάποια στιγμή, εκεί κατά το 2012, έφτασε στο αμήν, σταμάτησε να πληρώνει την ΕΥΔΑΠ, δεν μπορούσε να εξασφαλίσει στα παιδιά του ούτε το έσχατο αγαθό, το νερό. Κι αφού δεν μπορούσε να πληρώσει το νερό, προφανώς δεν μπορούσε να πληρώσει και άλλα, το φαγητό ενδεχομένως. Χωρίς νερό άλλωστε πώς να μαγειρέψεις, εκτός κι αν προτιμήσεις το σούσι που τρώγεται ωμό.

Το χρέος έφτασε στο δυσθεώρητο ποσό των 832 ευρώ και η ΕΥΔΑΠ έσπευσε να κόψει το νερό στην οικογένεια του ανέργου με τα δύο παιδιά. Η ΕΥΔΑΠ του Στέλιου Σταυρίδη με τις πισίνες, που τον έβαλαν εκεί, γιατί ως πισινάς το έπαιζε το νερό στα δάχτυλα. Του Σταυρίδη που πήρε προαγωγή στο ΤΑΙΠΕΔ, για να πουλήσει την γην και το ύδωρ μας. Έκοψαν το νερό του ανέργου για 832 ευρώ, όταν το κράτος, υπουργεία, δήμοι, υπηρεσίες, τους χρωστάει 850 εκατομμύρια, δηλαδή ένα εκατομμύριο φορές παραπάνω. Δεν βαριέσαι, οι κινέζοι, που είναι και της μόδας, λένε ότι για να διανύσεις χίλια μίλια, πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα κι αυτοί το έκαναν.

Θα νόμιζε κανείς ότι η καταδίκη στη στέρηση του νερού, φανταστείτε τον εφιάλτη μιας νεκρής βρύσης, θα ήταν επαρκής τιμωρία για κάποιον που χρωστάει 832 ευρώ. Όχι, δεν φτάνει η νεκρή βρύση! Θα του πάρουμε του μπαταχτσή και τα 832 ευρώ, 972 μαζί με τις προσαυξήσεις κι αν δεν μας τα δώσει, θα του πάρουμε το σπίτι. Βάλαμε, εμείς η ΕΥΔΑΠ, τους δικηγόρους μας και βρήκαμε ότι έχει μια σπιταρώνα αξίας 50.000 ευρώ, κάνα δυάρι στο Πέραμα θα είναι, την οποία θα την βγάλουμε στον πλειστηριασμό. Το βγάλαμε ήδη το σπίτι στον πλειστηριασμό, με την «με αριθμό ειδικού πρωτοκόλλου 691/22-04-2013 έγγραφης παραγγελίας για κατάσχεση, του Προϊσταμένου της υπηρεσίας Αναγκαστικών Εισπράξεων της επισπεύδουσας εταιρείας με την επωνυμία ΕΥΔΑΠ και του σχετικού πίνακα οφειλών που περιλαμβάνεται στην έκθεση αυτή». Τι ωραία που είναι τα νομικά καλιαρντά, ιδίως όταν αφορούν ζωές ανθρώπων.

Θα του το πάρουμε το σπίτι του μπαταχτσή, για να μάθει να μην τα βάζει μαζί μας. Για να δημιουργήσουμε πρωτογενές πλεόνασμα, για να αυξήσουμε την κερδοφορία της ΕΥΔΑΠ και να προσελκύσουμε επενδυτές. Σιγά τους επενδυτές. Όσο κι αν αυξηθούν τα κέρδη της ΕΥΔΑΠ, κοψοχρονιά θα την πουλήσετε, στους Μπόμπολες θα τη δώσετε, όπως ετοιμαζόσαστε να τους δώσετε και την ΕΥΑΘ. Θα τους την δώσετε κοψοχρονιά την ΕΥΔΑΠ και μετά θα αναλάβετε να εισπράξετε για χάρη τους τα χρέη, έτσι για να κάνουν απόσβεση του γλίσχρου τιμήματος από τον πρώτο χρόνο.

Αυτή είναι η Ελλάς του Μνημονίου. Μια χώρα που διώχνει τους ανέργους από τα σπίτια τους, για να βγάζουν λεφτά οι Μπομπολαίοι. Από το νερό.


Ανανδρανιστάκης Γ
RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...