Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ιδού το παρακράτος του ΟΠΑΠ με τους διπλοθεσίτες κρατικοδίαιτους δημοσιογράφους


Η πτώση των εσόδων από το παιχνίδι «Πάμε Στοίχημα» αγγίζει το 33% την περίοδο 2010-2012 (με τάση νέας πτώσης το 2013), αλλά ο ΟΠΑΠ την ίδια περίοδο είχε 98 «ειδικούς συμβούλους», όπως τους ονομάζει.
Οι σύμβουλοι αυτοί είναι διαφόρων ειδικοτήτων και συμβουλεύουν τα αρμόδια τμήματα του Οργανισμού για διάφορα θέματα, αλλά κυρίως για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού «Πάμε Στοίχημα». Για παράδειγμα, οι σύμβουλοι ασχολούνται με τα χαρακτηριστικά των παιχνιδιών, τις παγίδες, πιθανές εστίες διαφθοράς ή αναφέρουν ενδείξεις για στημένα παιχνίδια κ.λπ.

Σε αυτόν το στρατό πρωτεύουσα θέση έχουν οι δημοσιογράφοι. Οι τελευταίοι «προσφέρουν» στον ΟΠΑΠ τις γνώσεις τους και το ρεπορτάζ τους. Δεν είναι κατ' ανάγκην μόνο αθλητικοί ρεπόρτερ, αλλά από διάφορες ειδικότητες. Δυστυχώς, ο ΟΠΑΠ δεν παίρνει μόνο άνεργους δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, ώστε να μπορεί να πει κάποιος ότι ασκείται και κοινωνική πολιτική. Ο Οργανισμός χρησιμοποιεί αρκετούς διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες, με πλέον χαρακτηριστική την περίπτωση δημοσιογράφου ο οποίος εργαζόταν στη δημόσια τηλεόραση και ήταν συνδικαλιστής.
-


Ο κύριος αυτός είναι «θαμών» του payroll του ΟΠΑΠ, τα τελευταία χρόνια. Μόνο τα τελευταία τρία έλαβε το ποσό των 100.200 ευρώ (34.200 ευρώ το έτος 2012, 36.000 το 2011 και 30.000 ευρώ το 2010), όταν εκατοντάδες συνάδελφοί του έμειναν άνεργοι το ίδιο διάστημα.



- Εξίσου χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένας άλλος διπλοθεσίτης δημοσιογράφος, ο οποίος χειριζόταν εσωτερικές υποθέσεις του ΟΠΑΠ. Ο ίδιος είχε κι άλλη δουλειά. Από τον ΟΠΑΠ έλαβε την τριετία 2010-2012 το εξωφρενικό ποσό των 198.331 ευρώ, όταν συνάδελφοί του πεινούσαν.
- Τρίτο δείγμα της γαλαντομίας του Οργανισμού είναι ότι ένας από τους συνεργαζόμενους λογιστές είχε αμοιβές της τάξης των 85.000 ευρώ κατά μέσον όρο ετησίως ή 246.960 ευρώ την τριετία 2010-2012.
- Τέταρτο παράδειγμα, η αμοιβή του παρουσιαστή, ο οποίος έβγαινε στην τηλεόραση κι έκανε την κλήρωση για διάφορα παίγνια του ΟΠΑΠ.
Ολα αυτά, βέβαια, τα γνωρίζουν οι εκπρόσωποι του επενδυτικού σχήματος της Emma-Delta, το οποίο κέρδισε το διαγωνισμό για την πώληση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ. Τρίβουν, δε, τα χέρια τους διότι βλέπουν ότι υπάρχουν περιθώρια περικοπών όταν αναλάβουν. Ετσι, θα μεγιστοποιήσουν τα κέρδη για τους ίδιους και ίσως για τους λοιπούς μετόχους.
EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...