Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ σε ελληνικό καταμαράν…


  • 2089
     


Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ σε ελληνικό καταμαράν, το οποίο δεν σταμάτησε για έλεγχο ανοιχτά της Σύμης και όπως διαπιστώθηκε λίγο αργότερα μετέφερε λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, ανοιχτά της Σύμης. Το επεισόδιο σημειώθηκε πριν από μια ώρα και προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο κλίμα συναγερμού στα αρμόδια υπουργεία και στις υπηρεσίες της Ρόδου.
Όλα ξεκίνησαν όταν το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού
ζήτησε απο τον πλοίαρχο του καταμαράν να σταματήσει για έλεγχο ανοιχτά της Σύμης.
Ο πλοίαρχος που είχε επιβιβάσει του λαθρομετανάστες απο τη Ντάτσα της Τουρκίας με προορισμό πιθανόν τη Σύμη, ή κάποια βραχονησίδα δεν πειθάρχησε.
Υπήρξε καταδίωξη από ελληνικά και τουρκικά σκάφη με αποτέλεσμα το καταμαράν να εγκλωβιστεί δυτικά της Σύμης.
Επί τόπου έσπευσε σκάφος του Λιμενικού Σώματος που συνοδεύει το καταμαράν, στο οποίο επιβαίνουν 18 άτομα, στο λιμάνι του Πανορμίτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματίες από τους πυροβολισμούς που όπως υποστήριξαν οι Τούρκοι ήταν προειδοποιητικοί.
Οι λαθρομετανάστες, επιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό και μεταφέρονται στο νησί της Ρόδου, ενώ κλιμάκιο αξιωματικών του λιμενικού θα ανακρίνει τους δύο συλληφθέντες.
Πρόκειται για τον Έλληνα καπετάνιο του τουριστικού καταμαράν και ένα ακόμα άτομο που συνελήφθησαν και θα μεταφερθούν επίσης αύριο το πρωί στη Ρόδο.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ρόδου ενώπιον του οποίου θα προσαχθούν οι δύο συλληφθέντες.
πηγή:rodiaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...