Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Κράχ στον ΟΠΑΠ



opap
“Όλα είναι ανοιχτά”. Με αυτή τη φράση στέλεχος του ΟΠΑΠ σκιαγραφεί την κατάσταση που έχει προκύψει στον οργανισμό εσχάτως παρά τη θριαμβολογία για ένα deal που θα έδινε άλλο αέρα στην υπόθεση των αποκρατικοποιήσεων. Με τις νομικές διαμαρτυρίες από την μεριά των κ. Γ. Σμέτς, Δ. Μελισανίδη αλλά και του Σωκράτη Κόκκαλη προς την διοίκηση του ΟΠΑΠ, η οποία ταυτόχρονα
δέχεται βροχή εξωδίκων και από την Ιntralot η κατάσταση μοιάζει να έχει περιέλθει σε αδιέξοδο και τουλάχιστον να είναι οριακή.
Αιτία αυτού του νέου αναπάντεχου “δράματος” είναι από την μια μεριά η σύμβαση για την αγορά των κρατικών λαχείων από τον ΟΠΑΠ και αφετέρου η σύμβαση για την ανάθεση του τεχνολογικού παρόχου. Κάποιοι μιλάνε για “εξώδικα” που αφορούν κυρίως μια στρατηγική ελιγμών και από τις δύο μεριές. Όσοι όμως γνωρίζουν το παρασκήνιο κάνουν λόγο και για πόλεμο ουσίας ο οποίος εάν δεν προσεχθεί θα οδηγήσει σε πολιτικό πρόβλημα. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα οι επενδυτές στην Ελλάδα τρεις εβδομάδες μετά το deal να διαρρέουν την αγανάκτησή τους!
Ήδη ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιος Σταυρίδης έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της πλευράς Μελισσανίδη και Κόκκαλη κάτι που σαφώς δεν μπορεί να κάνει ο Κ. Λουρόπουλος ο οποίος ως πρόεδρος του ΟΠΑΠ βρίσκεται σε αδυναμία και σαφή δυσκολία άρθρωσης λόγου.
Μάλιστα όλες οι ενέργειες επιταχύνονται από την μεριά του ΤΑΙΠΕΔ καθώς αν η μεταβίβαση δεν γίνει ως τις 30 Ιουνίου, τότε ο διαγωνισμός ακυρώνεται και τα 190 εκατ. ευρώ που θα έπαιρνε το Δημόσιο χάνονται. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει μόλις 20 ημέρες για να «σώσει την παρτίδα», διαφορετικά θα υποχρεωθεί να δώσει νέα παράταση, κίνηση που θα χτυπήσει πολύ άσχημα στην Τρόικα, με το Δημόσιο να μην μπορεί να εισπράξει το τίμημα έξι μήνες μετά τον διαγωνισμό.
Η Intralot από την μεριά της θεωρεί πως κέρδισε τον διαγωνισμό για τον πάροχο, ενώ η πλευρά της Εmma Delta υποστηρίζει ότι η Γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ ενέκρινε τη σύμβαση, αλλά αυτή που πάει να υπογραφεί τώρα είναι η τρίτη βελτιωμένη έκδοση και λίγη σχέση έχει με την αρχική. Έτσι η Emma Delta ζητά να εξαιρεθεί από τη σύμβαση η συγκεκριμένη πληρωμή ύψους 15 εκατ. ευρώ, άποψη την οποία στηρίζει και ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...