Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Κωνσταντοπούλου: Πώς συνδέεται η λίστα Λαγκάρντ με την εγκύκλιο Θεοχάρη

Tο ρουσφέτι στους πλουσίους που θέλουν να επαναπατρίσουν καταθέσεις...Ξεπλυμένες εννοείται....

 



Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει για την κυβέρνηση η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για την σκανδαλώδη εγκύκλιο του γ.γ. Εσόδων Χάρη Θεοχάρη που ευνοεί τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού – μεταξύ των οποίων και τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ – καθώς μετά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ζητούν ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς και ο κ. Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ, έφεραν το θέμα και στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, κατά την συζήτηση της πρότασης για επέκταση του κατηγορητηρίου του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου αναφορικά με τις ευθύνες του στον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ, η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε από την κυβέρνηση αλλα και τις πτέρυγες της πλειοψηφίας της Βουλής να απαντήσουν εάν «είναι τυχαίο ότι γενικός γραμματέας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών τοποθετήθηκε ο στενός συνεργάτης του κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος πριν από 3 μήνες έφερε ρύθμιση που ευνοεί και τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ;».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να εννοηθεί ότι η ρύθμιση «συνδέεται» με συγκεκριμένα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ τα οποία όπως είπε «δεν είναι τυχαία». «Είναι τυχαίο ότι νομοθετικές ρυθμίσεις που ωφελούσαν τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ έφεραν και ψήφισε η πλειοψηφία της Βουλής και ο Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος;», αναρωτήθηκε η κυρία Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Να πιστέψουμε ότι οι Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος που είχαν την λίστα δεν είδαν τα ονόματα Μπόμπολας και Λαυρεντιάδης;».

Πέραν αυτής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης χαρακτήρισε την εν λόγω ρύθμιση Θεοχάρη ως «ξέπλυμα» παράνομου χρήματος λέγοντας «δεν είναι ξέπλυμα αυτή η ρύθμιση που λέει φέρε πίσω τα χρήματα που έχεις στο εξωτερικό με φορολόγηση 3%; Το έκαναν οι παλιότερες κυβερνήσεις το κάνει και η σημερινή. Αυτό είναι δώρο προς το κεφάλαιο και δίχτυ προστασίας».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...