Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

''AΔΕΙΑΣΜΑ'' ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ...

Ο «Άρχοντας των Δημοσκοπήσεων», όπως τον χαρακτηρίζουν πολλά τουρκικά ΜΜΕ για την πολυετή παραμονή του στην εξουσία, ο νεο-Οθωμανός Σουλτάνος, ο Φαραώ της Μέσης Ανατολής εμφανίζεται απομονωμένος στην διεθνή πολιτική σκηνή ...
έχοντας απωλέσει και την στήριξη των ΗΠΑ.
Έπειτα από μία δεκαετία στην πρωθυπουργία της Τουρκίας και τρεις θριαμβευτικές νίκες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμπεριφέρεται λες και φοράει... παρωπίδες. Αγνοώντας επιδεικτικά τα μηνύματα που λαμβάνει από το εσωτερικό και το εξωτερικό για την ισλαμική «ατζέντα» που θέλει να εφαρμόσει με τον δικό του, αυταρχικό και αλαζονικό τρόπο, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπέστη μεγάλο πλήγμα στην δημόσια εικόνα του αλλά και το ρόλο που διαδραματίζει στην διεθνή κοινότητα.
Η κοφτερή γλώσσα που χρησιμοποιεί στις δημόσιες εμφανίσεις του σε συνδυασμό με τον απολυταρχικό τρόπο που κυβερνά δημιουργούν ένα κλίμα δυσφορίας προς το πρόσωπό του. Μόνο ο Ερντογάν χρεώνεται αυτή τη στιγμή αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα του και μόνο αυτός δέχεται τα πυρά της διεθνούς κοινότητας για την εκτεταμένη χρήση χημικών που έχει χρησιμοποιήσει κατόπιν εντολής του η τουρκική αστυνομία.
Οι επικριτές του, όπως επισημαίνουν οι Financial Times, επίμονα τον κατηγορούν ότι ακούει μόνο τον εαυτό του κι ότι έχει μετατραπεί σε νεο-Οθωμανό σουλτάνο.
Ο Ερντογάν φαίνεται πάντως να έχει χάσει τις εντυπώσεις στην διεθνή σκηνή. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον, με μία ρητορική που πλησιάζει σε αυτή που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για μη φιλικά καθεστώτα, όπως Ιράν και Β. Κορέα, καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης Ερντογάν για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις διαδηλώσεις.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κέρι, ζήτησε μάλιστα και έρευνα για τα γεγονότα για να εισπράξει την αποστομωτική απάντηση της Αγκυρας: «Η διεθνής κοινότητα να κοιτάξει τα του οίκου της»...
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...