Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Τι συμβαίνει με τους Αμερικάνους; Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατηγορεί τον Ερντογάν για ...αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις!

Σαφείς αποστάσεις παίρνουν οι ΗΠΑ από την κυβέρνηση του Ρ.Τ.Ερντογάν και την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εκδίδει αρχικά μια ανακοίνωση-φωτιά από αυτές που εκδίδει σε περιπτώσεις όπως η Λιβύη ή η Συρία!

"Η μακροπρόθεσμη σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία στην Τουρκία μπορούν να διασφαλιστούν καλύτερα με την εγγύηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της γνώμης και της συνάθροισης"αναφέρει σε ανακοίνωση το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπερ έστιν ότι "τα θεμελιώδη
δικαιώματα της γνώμης και της συνάθροισης" στην Τουρκία τα έχει παραβιάσει η κυβέρνηση Ερντογάν.

Έντονη είναι η φήμη που κυκλοφορεί εδώ από χθες ότι το αμερικανικό δίκτυο CNN International αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία του με το CNN Turk, λόγω της εσκεμμένης απόκρυψης των βίαιων γεγονότων στην Τουρκία.

Η φήμη της λήξης συνεργασίας των δύο δικτύων κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χρήστες του Twitter να την αναπαράγουν μαζικά.

Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα καμία επίσημη ανακοίνωση από τα συνεργαζόμενα δίκτυα ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι το CNN Turk, αντί να μεταδίδει τις διαδηλώσεις και την αστυνομική βία εναντίον Τούρκων πολιτών, μετέδιδε …μαθήματα μαγειρικής!

Η αμερικανική στάση μόνο τυχαία δεν είναι. Θέλουν να "κουρέψουν" τον Ρ.Τ.Ερντογάν και δεν το κρύβουν...

Πριν λίγο η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα, το βράδυ της Κυριακής, για να διαλύσει πολλές χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη.

Οπως ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν στο σημείο, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην περιοχή που απέχει αρκετά χιλιόμετρα από την πλατεία Ταξίμ.

Βίαια επεισόδια είχαν σημειωθεί στο ίδιο σημείο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της αστυνομίας από το Ταξίμ, οπου παραμένουν συγκεντρωμένοι χιλιάδες διαδηλωτές.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...