Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Στο "σφυρί" η πρώτη κατοικία απο το 2014-Βορά στα "αρπακτικά" της περιουσίας των Ελλήνων


Τέλος στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας μπαίνει μετά από απαίτηση της τρόικας και τη συμφωνία της κυβέρνησης. Από το 2014 τα σπίτια των οφειλετών θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό σε περίπτωση που ο δανειολήπτης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες
εξόφλησης των δανειακών του υποχρεώσεων.
Αφού δηλαδή στραγγάλισαν την ελληνική κοινωνία με απανωτά και εξοντωτικά οικονομικά μέτρα και οδήγησαν την πλειονότητα των Ελλήνων στη φτώχεια και την ανεργία τώρα επιτρέπουν στα «αρπακτικά» να τους πάρουν και τα σπίτια.
Η αρχή γίνεται με το νόμο που κατατέθηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση περί ρύθμισης των χρεών των ενήμερων δανειοληπτών. Το υπουργείο Ανάπτυξης και η κυβέρνηση γενικότερα επιχειρούν να παρουσιάσουν τον νόμο αυτό ως «διευκόλυνση» των οφειλετών, που είναι συνεπείς, αλλά η ουσία κρύβεται στις τροποποιήσεις του νόμου 3869/2010 (γνωστού και ως Νόμου Κατσέλη), ο οποίος προστάτευε την πρώτη κατοικία. Αυτός ο νόμος σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.
Η τρόικα έχει θέσει τη συγκεκριμένη αξίωση εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ με την άφιξη της στην Αθήνα θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Το διεστραμμένο επιχείρημα που προβάλλουν είναι (αυτό άλλωστε επικαλούνται οι τράπεζες και όλοι όσοι συμμετέχουν στο κύκλωμα υφαρπαγής της περιουσίας των Ελλήνων) πως οι δανειολήπτες «καλύπτονται» πίσω από την προστασία της πρώτης κατοικίας και δεν πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους.
Οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε, είναι άνεργοι και κυβέρνηση τους εκβιάζει πώς θα τους βγάλει το σπίτι στο σφυρί. Αυτό είναι το κοινωνικό κράτος του κ. Σαμαρά και οι πρόνοια για τους πολίτες της Ελλάδας.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν αποφασίσει κυβέρνηση και τρόικα η πρώτη κατοικία θα εξακολουθήσει να είναι προστατευμένη μέχρι το τέλος του 2013. Από τις αρχές του 2014 όποιος έχει οφειλές για στεγαστικό δάνειο που έλαβε θα δέχεται στο σπίτι του τον κλητήρα με την επίδοση του φύλλου πλειστηριασμού. Η κυβέρνηση ίσως δώσει μία τελευταία ευκαιρία (επειδή συμπονεί τους Έλληνες) στους δανειολήπτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε ένα χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τους έξι μήνες.
Το σχέδιο προχωράει όπως ακριβώς το είχαν σχεδιάσει. Στην αρχή κόψανε μισθούς και συντάξεις, διέλυσαν το κοινωνικό κράτος και το κράτος πρόνοιας, άρχισαν τις κατασχέσεις για οφειλές προς το Δημόσιο αφού κανείς δεν έχει να πληρώσει και τώρα απλώνουν τα πλοκάμια τους στην πρώτη κατοικία.
Κυβέρνηση και τρόικα παραδίδουν βορά στα «αρπακτικά», εγχώρια και διεθνή, την περιουσία των Ελλήνων. Και ακόμη το σχέδιο δεν έχει ολοκληρωθεί…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...