Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Φεύγουν 13.000 δάσκαλοι-καθηγητές και δεν αντικαθίστανται


sxoleio
Μειωμένοι θα είναι οι εκπαιδευτικοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια από τη νέα σχολική χρονιά αφού 6.000 συνταξιοδοτούνται και 7.000 αναπληρωτές δεν θα προσληφθούν.
Σύμφωνα με το Έθνος, τα δημόσια σχολεία θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο με 13.000 λιγότερους δασκάλους και καθηγητές.  Από αυτούς οι περίπου 6.000 (3.500 στη δευτεροβάθμια και
2.500 στην πρωτοβάθμια) θα συνταξιοδοτηθούν. Οι υπόλοιποι είναι αναπληρωτές που φέτος δεν θα προσληφθούν και υπολογίζονται κοντά στους 7.000.
Εκτός από τους εκπαιδευτικούς που θα μείνουν εκτός σχολείου, θα υπάρξουν και αρκετοί μόνιμοι, οι οποίοι θα μετατεθούν υποχρεωτικά -σύμφωνα με τον νέο νόμο- είτε σε σχολεία της ίδιας περιφέρειας είτε σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου θα υπάρχει ανάγκη.
Σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο τοπίο που διαμορφώνεται εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, θα πρέπει να προστεθούν και οι μηδαμινές προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το υπουργείο Παιδείας θα καλύψει τα κενά που δημιουργούνται με αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας και μεταθέσεις.
Ήδη το υπουργείο υπολογίζει τα κενά αλλά και τα πλεονάσματα ώστε να προχωρήσει σε αναγκαστικές μεταθέσεις και επιβολή του μέτρου αύξησης του διδακτικού ωραρίου για τους καθηγητές κατά δύο ώρες την εβδομάδα.΄
Έτσι, αναμένεται να καταργήσει έναν σημαντικό αριθμό οργανικών θέσεων που αυτό στην πράξη για τους καθηγητές σημαίνει απολύσεις.
Σημειώνεται δε ότι το μεγαλύτερο πλήγμα θα υποστούν οι καθηγητές και λιγότερο οι δάσκαλοι, οι οποίοι δεν θα έχουν  μεγάλες αλλαγές στο εργασιακό τους καθεστώς, καθώς δεν θα αυξηθεί το ωράριό τους και τα όποια κενά προκύψουν θα καλυφθούν με αναπληρωτές της δευτεροβάθμιας.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...