Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Δείτε εδώ τι περιουσία έχουν αυτοί που σου λένε ότι πρέπει να πεινάσεις για να σωθεί η χώρα ! ! !


13
Για πάρε μια γεύση και πάμε παρακάτω ! ! !

Ευ. Βενιζέλος: περίπου 2,7 εκατ. ευρώ μετρητά


Ντόρα Μπακογιάννη: ατομικές καταθέσεις 1,2 εκατ. ευρώ + σύζυγος Ισίδωρος Κούβλεος: : 1 εκατ. ευρώ και 2,7 εκατ. δολάρια


Άννα Νταλάρα: 880.000 ευρώ και(μετοχές αξίας 1.8 εκατ. ευρώ λέμε οεο


Μα πόσο βλάκας είσαι τελικά ρε Ελληνα;;; πόσο ;; για πες μου ;;;


ΛΟΙΠΟΝ Ξεκινάμε.... να δούμε και τους άλλους, έτσι για να μην το ξεχνάς ποιο αποφασίζουν για σένα και......

απο πια θέση ! ! ! 


Έχουν τρομοκρατηθεί και εκπαιδεύουν τη φρουρά του πρωθυπουργού

..... για να μη μπουκάρει απελπισμένος πολίτης ζωσμένος με εκρηκτικά.

Πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης της αστυνομικής φρουράς του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου σε θέματα ελέγχου ασφαλείας εισερχομένων προσώπων, εντοπισμού υπόπτων αντικειμένων και χειρισμού ακτινοσκοπικών συσκευών θα εκτελέσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας...
Κατόπιν, εντολής του υπουργού Υποδομών κ. Ι. Ραγκούση και σχετικής απόφασης της διοικητού της ΥΠΑ κυρίας Φώφης Παπαδημητροπούλου θα γίνουν ταχύρρυθμα μαθήματα ασφαλείας στους αστυνομικούς που φρουρούν το Μέγαρο Μαξίμου και την πρωθυπουργική κατοικία στο Καστρί. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί αδαπάνως για το Δημόσιο από τις 20 έως τις 24 Οκτωβρίου.


Ειδικότερα στο πρόγραμμα, διάρκειας 18 ωρών, θα συμμετάσχουν 20 άτομα, τα οποία έχουν καθήκοντα άσκησης ελέγχου ασφαλείας, ενώ τα μαθήματα θα γίνουν στη Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας.


Οι εκπαιδευτές της ΥΠΑ θα διδάξουν στην πρωθυπουργική φρουρά:


- Τεχνικές και διαδικασίες ελέγχων ασφαλείας προσώπων, οχημάτων και αντικειμένων (3 ώρες)


- Οπλα, εκρηκτικές ουσίες και συσκευές (2 ώρες)


- Ηλεκτρονικά συστήματα και συσκευές ασφάλειας εγκαταστάσεων (1 ώρα)


- Τεχνικές έρευνας χειραποσκευών, αποσκευών και αναγνώρισης επικινδύνων αντικειμένων σε εξομοιούμενες συνθήκες (12 ώρες)

πηγή

ΕΧΕΤΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΙΑ ;

Αν έχετε βατομουριά κι αν θέλετε οι αφίδες και τα άλλα ζουζούνια να την αφήσουν ήσυχη,  φυτέψτε γύρω από τη ρίζα, σκόρδα ή κρεμμύδια που απωθούν τις αφίδες και λοιπά ζουζούνια.
πηγή

Κεράστε κρασί τα φυτά σας

Αν θέλετε τα φυτά που έχετε μέσα στο σπίτι να έχουν υπέροχα φύλλα και καλή υγεία, κεράστε τα κρασί:
- Μία φορά το μήνα, βάλτε στο ποτιστήρι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί... και δεν θα χάσετε..

Κρεµυδοπατατόπιτα µε φύλλο τυριού

Υλικά

  • 200 γραμμ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 150 γραμμ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
  • 50 γραμμ. παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
  • 2-3 κ.σ. νερό
  • Για τη γέμιση:
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 400 γραμμ. κρεμώδες τυρί (κατίκι, τσαλαφούτι, ξινομιζήθρα ή άλλο τυρί κρέμα)
  • 6 κ.σ. γάλα εβαπορέ
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό πατάτες φρέσκες καθαρισμένες ή κομμένες σε λεπτές φέτες στον κόφτη που κόβουμε το λάχανο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
1. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, ρίχνουμε το βούτυρο και με τ' ακροδάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα. Προσθέτουμε το τυρί και λίγο λίγο το νερό ανακατεύοντας τη ζύμη με τη λάμα ενός μαχαιριού. Μαζεύουμε το ζυμάρι σε μπάλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 15΄ στο ψυγείο.
 
2. Σ' ένα μπολ βάζουμε το κρεμώδες τυρί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το γάλα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
 
3. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και ανοίγουμε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια. Το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι 23 εκατοστών ή σε ταρτιέρα και αρχίζουμε να κάνουμε στρώσεις λεπτοκομμένης πατάτας, σκορπίζοντας λίγο μείγμα τυριού εδώ κι εκεί. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
 
4. Αλείφουμε με λίγο γάλα το χείλος της ζύμης. Ανοίγουμε το υπόλοιπο ζυμάρι σε φύλλο και καλύπτουμε την πίτα. Τσιμπάμε τις ενώσεις του επάνω και κάτω ζυμαριού με τα χέρια να κολλήσουν.
 
5. Αλείφουμε με λίγο γάλα την πίτα και ψήνουμε για 40΄ μέχρι να ροδίσει καλά στους 180° C, πάντα σε προθερμασμένο φούρνο.
 

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
πηγή

Ε.Βενιζέλος: "Τέλος οι συλλογικές συμβάσεις

 - Εντολή ΔΝΤ"!(πασοκ εντολη ειναι οχι του ΔΝΤ)



Είναι οριστικό: Κατήργησαν τις συλλογικές συμβάσεις! Την αναστολή των κλαδικών συμβάσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του προγράμματος στήριξης το 2014 (πρακτικά όλοι ξέρουν ότι ποτέ ξανα δεν πρόκεται να επανέλθουν) , ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή και μάλιστα προκαλώντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ρίξουν την κυβέρνηση αν δεν συμφωνήσουν με την....
υπερψήφιση του άρθρου 37 που προβλέπει την κατάργησή τους.

Αναφερόμενος στο επίμαχο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου για την αναστολή της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων - άρθρο το οποίο απορρίπτουν ανοικτά κυβερνητικοί βουλευτές- ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να διευκρινίσει ότι η ρύθμιση θα ισχύει κατά τη διάρκεια του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας από τους δανειστές της: «Η ισχύς της αναστολής προσδιορίζεται ως το τέλος, ή όσο ισχύσει το πρόγραμμα στήριξης... Ευελπιστούμε -πρόσθεσε- η πορεία της ελληνικής οικονομίας... να το καταστήσει αυτό άνευ αντικειμένου».


Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι το εν λόγω άρθρο είναι καίριας σημασίας για την έγκριση της έκτης δόσης. «Το πρώτο θέμα που τίθεται (από το ΔΝΤ) ως prior action είναι η αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις... δεν τίθεται θέμα κατώτερου μισθού και Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.


Όπως εξάλλου ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, οι αποδοχές σε εισηγμένες ΔΕΚΟ υπό τον έλεγχο ή τη διοίκηση του ελληνικού δημοσίου θα περικοπούν στο 65% των μισθών του 2009.


Περί τους τριάντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το άρθρο 37. Απομένει να δούμε πόσοι έχουν πολιτική αξιοπρέπεια έναντι των πολιτών που τους ψήφισαν.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι φτωχοί, οι Γερμανοί και οι κατοχικές δυνάμεις



Μόλις πριν λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε η μεγάλη απάτη των γερμανικών μέσων ενημέρωσης. Την περασμένη Τρίτη παρουσιάστηκε η έκθεση για την κοινωνική κατάσταση της Γερμανίας από τους αρμόδιους φορείς. Όπως αναφέρεται στην ανάλυση, οι πιθανότητες βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των φτωχών στρωμάτων συρρικνώνονται σταθερά, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται οι πιθανότητες των πλούσιων να παραμείνουν στον… δικό τους κόσμο. Και τώρα, κρατηθείτε!

MEGALA ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

H Εποχή των MEGA..λων σκουπιδιών

Υπαρχουν πολλων ειδων σκουπιδια. Υπαρχουν τα σκουπιδια που βλεπουμε ολοι μας αυτες τις μερες να ξεχειλιζουν απο τους καδους σε καθε γειτονια της Αθηνας. Υπαρχουν τα σκουπιδια απο τις Λαικες αγορες. Υπαρχουν τα σκουπιδια απο τα νοσοκομεια. Υπαρχουν τα σκουπιδια που βρισκονται κοντα σε σχολεια. Τα περισσοτερα απο...
αυτα τα σκουπιδια οπως των νοσοκομειων, των σχολειων και των Λαικων αγορων συνεχιζουν να τα μαζευουν οι εργαζομενοι των ΟΤΑ και να υπαρχει το ελευθερο στον ΧΥΤΑ παρα της καταληψεις των εργαζομενων..

Τα αλλα τα σκουπιδια που παραμενουν στις γειτονιες αργα η γρηγορα και με καποιο τροπο θα μαζευτουν.

Υπαρχουν ομως και καποια ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ που βρωμανε τοσο που δεν τα αγγιζει κανεις.

Χρονια τωρα καποιοι τα εχουν ριξει οχι μπροστα στη πορτα μας αλλα μεσα στο σπιτι μας.

Σκουπιδια επιβλαβη για τις ζωες μας, για τα παιδια μας, για τη Δημοσια ψυχικη υγεια.

 Χρονια τωρα αυτα τα σκουπιδια μας προκαλουν αηδια και εμμετο, και δυστυχως δεν καναμε τιποτα για να απαλλαγουμε απο τη βρωμια τους.

Και το πιο τρελο απ ολα ειναι οτι…αυτη που διαχειριζονται αυτα τα σκουπιδια, αυτοι που τα πεταξαν μεσα στα σπιτια μας, βγαινουν τωρα και θελουν να μαζευουν τα αλλα σκουπιδια, τα λιγοτερο επιβλαβη.

Ο κυριος Λοβερδος εβγαλε λεει επειγουσα υγειονομικη διαταξη.

Ε λοιπον τωρα που ζουμε την εποχη των σκουπιδιων να βγαλουμε και μεις μια επειγουσα υγειονομικη διαταξη:

Nα πεταξουμε αυτα τα MEGALA ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και τα αφεντικα τους ΤΩΡΑ!

Και σε αυτη τη προσπαθεια ας μην υπαρξει κανενας απεργος!!!

Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη

Πηγη

ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ



live εδώ

Oλος ο πλανήτης ξυπνάει ! ! !

Θέλουμε ισορροπία ...όλοι σήμερα στις πλατείες ! ! !

Οι νόμοι των κρατών είναι ανθρώπινες επινοήσεις με βάση τις συνθήκες τα ήθη και τα έθιμα κάθε εποχής και κάθε χώρας που συν διαμορφώνονται από τις ηγεσίες και από τον λαό.Οι νόμοι αυτοί στην ιστορία μεταβάλλονται ή καταργούνται ανάλογα με τις ισορροπίες που διαμορφώνονται.
Εκτός όμως από τους νόμους των ανθρώπων όμως υπάρχουν και οι νόμοι της φύσης οι οποίοι ,δεν μεταβάλλονται, δεν καταργούνται, δεν διαμορφώνονται ούτε από ηγεσίες ούτε από λαούς...απλά υπήρχαν ,υπάρχουν και θα υπάρχουν.
Ένας από τους βασικούς νόμους της φύσης είναι ότι "στην δράση υπάρχει αντίδραση",αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει, κανένας Σόρος, κανένας Μπαρόζο, κανένας Παπανδρέου.
Σε αυτόν τον νόμο της φύσης υπάρχει μια βασική αρχή, για να....

Κύμα καταλήψεων ξεκινά από τη Δευτέρα στα Δικαστήρια όλης της χώρας.

Έρχονται καταλήψεις στα δικαστήρια όλης της χώρας


Κύμα καταλήψεων ξεκινά από τη Δευτέρα στα Δικαστήρια όλης της χώρας.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων, Χρήστος Λυμπερόπουλος κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων θα αρχίσουν από τη Δευτέρα τρίωρες καταλήψεις σε όλα τα δικαστήρια χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει περισσότερα γι αυτό.


«Δεν θα πούμε το πρόγραμμα γιατί είναι αντάρτικο… μπαίνουμε στην Επανάσταση… είμαστε σε πόλεμο κοινωνικό και ελάτε να μας συλλάβετε», είπε απευθυνόμενος στους δικαστές, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών τους.


Ο κ. Λυμπερόπουλος πρόσθεσε με νόημα προς τους δικαστικούς λειτουργούς από τους οποίους καταχειροκροτήθηκε «Αυτά που δεν μπορείτε να κάνετε εσείς λόγω Συντάγματος θα τα κάνουμε εμείς… δεν θα πάρουμε δικογραφίες στο σπίτι μας, το ίδιο σας καλούμε να κάνετε κι εσείς… για μας τίθεται θέμα επιβίωσης δεν θα φοβηθούμε τις ποινικές διώξεις».


Ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε πως οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι αντίθετοι στην επέκταση του ωραρίου καθώς δεν δέχονται να δουλεύουν περισσότερο και να πληρώνονται λιγότερο.


Από την πλευρά των δικαστών ο πρόεδρος της Ένωσης Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε λόγο για προσπάθεια που γίνεται να στραφεί ο κόσμος εναντίων τους, επαναλαμβάνοντας πως έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις. Αναφερόμενος στο θέμα των αναδρομικών είπε ότι αφορούν αποδοχές από το 2003 έως το 2006 και πως δεν φταίνε οι δικαστές που οι κυβερνήσεις δεν κατέβαλαν τις αποδοχές τους.


«Είμαστε αποφασισμένοι να μεταβάλουμε ριζικά των τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης αν η κυβέρνηση εξακολουθεί να μας αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.


Με αυτή τη δήλωση εκτιμάται ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν ακόμη και σε λευκή απεργία εφόσον γίνουν τελικά οι περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές τους.


Ο κ. Αθανασίου δέχθηκε ότι η Δικαιοσύνη υπολειτουργεί μόνο από άποψη χρόνου και όχι ποιότητας. Ενώ απέφυγε να πάρει θέση για την επέκταση του ωραρίου των Δικαστηρίων.


«Η Δικαιοσύνη πρέπει να διεκδικήσει την οικονομική της αυτονομία γιατί δεν μπορεί να μας εμπιστεύονται να κρίνουμε το μνημόνιο και να μην μας εμπιστεύονται να κρίνουμε τα οικονομικά μας», ανέφερε με νόημα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμένος ο οποίος υπενθύμισε ότι το ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει να αντιμετωπίσει όλα τα μεγάλα προβλήματα όπως φορολογικό ασφαλιστικό, ημιυπαίθριους και λοιπά.


Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος έδειξε να αλλάζει στάση απέναντι στους δικαστές μετά την όξυνση που δημιουργήθηκε με αιχμή του δόρατος την επίσκεψη της τρόικα στα Δικαστήρια.


Ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι  το δικηγορικό σώμα περιβάλει με σεβασμό τους δικαστές αναγνωρίζοντας τους αγώνες τους και δηλώνοντας αντίθετοι στη μείωση των αποδοχών τους.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος τόνισε ότι τα εισοδήματα των δικαστών έχουν φανερή και συγκεκριμένη διαδρομή και δεν διαγράφουν πορεία από την Ελλάδα στο εξωτερικό.


Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα 

Έρχεται το… «τυχαίο γεγονός» για την πτώση Παπανδρέου…


Έρχεται το… «τυχαίο γεγονός» για την πτώση Παπανδρέου…
Από τις κινητοποιήσεις αυτών των ημερών θα προκύψει «το τυχαίο γεγονός» που θα οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης έχουν αρχίσει να ψιθυρίζουν πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που παρακολουθούν με ....
αγωνία αλλά και ανακούφιση τη μία μετά την άλλη τις ομάδες των εργαζόμενων να προχωρούν σεκινητοποιήσεις διαρκείας.
Χαρακτηρίζουν μάλιστα «ομάδες κρούσης» τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ , στις αστικές συγκοινωνίες, στην καθαριότητα των δήμων και τους οδηγούς των ταξί που πολύ πιθανόν μετά το σημερινό υπουργικό να ξανακατέβουν στους δρόμους.
Όπου να ‘ναι θα συμβεί το …τσαφ.

Εικόνες απ' το μέλλον

ΑΜΦΙΤΑΛΑΝΤΕΥΕΤΑΙ Ο ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ





ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Η ΕΔΡΑ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ!






Με νέες του δηλώσεις στο protothema.gr, ο βουλευτής  Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θωμάς  Ρομπόπουλος επανέρχεται και δηλώνει αμφιταλαντευόμενος για το αν θα πρέπει να παραιτηθεί ή να ανεξαρτητοποιηθεί.
Ο κύριος Ρομπόπουλος ξεκαθαρίζει ότι έχει απορρίψει το ενδεχόμενο να παραμείνει στην  κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Οι νέες δηλώσεις του, προέκυψαν μετά από συνομιλίες με ψηφοφόρους στη Θεσσαλονίκη, όπως δηλώνει ο ίδιος.

Την όποια απόφασή του θα την ανακοινώσει τη Δευτέρα με επιστολή που θα στείελι στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο
.


Αντιθέσεις...και ο νοών νοήτω

Αντίθεση..

Βρε λές?



Έρχεται η πρώτη εξεταστική που θα μπορέσει να καθίσει στο εδώλιο αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στην απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας. Στην κυβέρνηση και στην Κ.Ο. νομίζουν ότι κάνουν μια ευφυή πολιτική κίνηση που θα στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι ανοίγουν το λάκκο τους:
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση θα κατατεθεί στην Ολομέλεια εως το τέλος της εβδομάδας και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η....
ΚΟ του ΠΑΣΟΚ πριν από λίγες εβδομάδες, θα ζητείται έρευνα για την περίοδο 2001 εως 2011 και συγκεκριμένα έως τη λήξη της θητείας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών.
Μα, αν στις άλλες περιπτώσεις ερευνηθούν και εντοπιστούν σφάλματα πολιτικής που οδήγησαν σε άσχημη οικονομική κατάσταση από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και σήμερα (άσχετο αν ερευνάται μόνο η περίοδος του Γ. Παπακωνσταντίνου) θα ερευνηθούν αδικήματα που μπορούν να οδηγήσουν τους τυχόν αυτουργούς στο εκτελεστικό απόσπασμα ή σε ισόβια φυλάκιση, αν θεωρησουμε ότι έχει καταργηθεί η θανατική ποινή! Αδικήματα όπως αυτό της εσχάτης προδοσίας, της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, κλπ

Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη έχει επέλθει παραγραφή των όποιων ποινικών αδικημάτων τελέστηκαν έως το 2009 και συγκεκριμένα έως την τελευταία διακυβέρνηση της ΝΔ, με αποτέλεσμα η ουσία της έρευνας να επικεντρώνεται στον Γ. Παπακωνσταντίνου και φυσικά στον Γ. Παπανδρέου, του οποίου εκτελούσε εντολές. Στην εξεταστική θα δικαστεί το επαίσχυντο Μνημόνιο. Και βέβαια δεν θα τελειώσει σε αυτή την Βουλή...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Θα δουλεύουμε για την εφορία έως και 6 μήνες το χρόνο!









Τρεις φορές θα πληρώσουμε τον ίδιο φόρο μέσα στο 2012. Τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο μάλιστα του 2012 ενδέχεται να πληρωθούν μαζεμένα εκκαθαριστικά και αναδρομικές κρατήσεις από το 2011, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μην βάλουν φράγκο στην....

Τι είναι τα πρόσθετα τροφίμων;


Τα πρόσθετα τροφίμων είναι φυσικές ή συνθετικές ουσίες που προστίθενται σκόπιμα στα τρόφιμα για να εκτελέσουν ορισμένες τεχνολογικές λειτουργίες. Η προσθήκη μπορεί να έχει κύριο σκοπό:

τη βελτίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών,
τη σταθερότητα,
τη συντήρηση των τροφίμων.

Η προσθήκη π.χ. συντηρητικού εμποδίζει την ανάπτυξη μικροοργανισμών που θα μπορούσε να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η διάρκεια συντήρησης του τροφίμου. Η προσθήκη ενισχυτικού γεύσης, ή χρωστικής βελτιώνει τη γεύση ή την εμφάνιση του τροφίμου αντίστοιχα. Πολλά πρόσθετα τροφίμων υπάρχουν στη φύση (π.χ. η ερυθρά χρωστική της ρίζας των τεύτλων, οι ανθοκυανίνες), άλλα ενώ υπάρχουν στη φύση παρασκευάζονται συνθετικά (π.χ. το ασκορβικό οξύ). Τέλος υπάρχουν πρόσθετα που δεν βρίσκονται στη φύση αλλά παρασκευάζονται συνθετικά (π.χ.  ασπαρτάμη, το συνθετικό γλυκαντικό που χρησιμοποιείται αντί ζάχαρης).

Η κυβέρνηση σε πανικό, χάνει την ψυχραιμία της

Ο κόσμος βλέπει πλέον ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου άρχισε να τρικλίζει. Άρχισε να χάνει τα όποια στηρίγματα είχε στην ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση άρχισε έναν νέο κύκλο “πολέμου” με μία σειρά από κλάδους που στηρίζουν την ελληνική οικονομία.
Η κυβέρνηση έχει κηρύξει τον πόλεμο και γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Από τη στιγμή που μπήκε στο “χορό” του ΔΝΤ και του μνημονίου, ξέρει ότι πρέπει να χορέψει στο… ρυθμό των δανειστών. Έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την κοινωνία, καθώς αν κάνει ένα βήμα πίσω, σκηνές απείρου κάλλους θα “ψυχαγωγήσουν” τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.
Η συσσωρευμένη οργή του κόσμου είναι έτοιμη να εκραγεί… πρώτα “θύματα” οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι υπουργοί… Εκείνοι είναι άλλωστε που με τις επιλογές τους μας οδηγούν στην καταστροφή.
Μία λάθος κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης, θα ανάψει το φιτίλι…
ΠΗΓΉ

Νόστιμα και διαιτητικά με μπαχαρικά!

Νόστιμα και διαιτητικά με μπαχαρικά!

Αν νομίζετε ότι η δίαιτα είναι συνάρτηση του άνοστου, κάνετε λάθος. Υπάρχει ένας απλός τρόπος για δώσετε νοστιμιά στα διαιτητικά σας πιάτα, χρησιμοποιώντας τι άλλο από τα γνωστά σε όλους καρυκεύματα.

Προσθέστε στο φαγητό σας λίγο μοσχοκάρυδο, ένα ξυλάκι κανέλας ή μερικά φυλλαράκια δυόσμου και θα γευτείτε τη διαφορά.


Παρακάτω θα βρείτε τους πιο δυνατούς γευστικούς συνδυασμούς για ψητά κρέατα, ψάρια και λαχανικά, βραστά και σάλτσες, που δεν θα σας επιβαρύνουν με θερμίδες και ταυτόχρονα θα ωφελήσουν την υγεία σας.


Στα ψητά κόκκινα κρέατα

Κάντε τα στεγνά ψητά μοσχαρίσια φιλέτα πιο μαλακά και ζουμερά με μια μαρινάτα από καφέ και φρέσκα μυρωδικά.

Τι να κάνετε;


Βάλτε σε ένα γυάλινο δοχείο 1 φλιτζάνι καφέ φίλτρου, 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο, 3 κόκκους κοπανισμένο κόλιαντρο, 1/2 κουταλάκι κύμινο και 3 κουταλιές μπαλσάμικο. Βυθίστε στη μαρινάτα 2 μοσχαρίσια φιλέτα και αφήστε τα για 1 ώρα περίπου. Στη συνέχεια, στραγγίξτε τα και ψήστε τα στη σχάρα ή στο φούρνο μαζί με τη μαρινάτα.


Στα ψητά μπιφτέκια

Τα ψητά μπιφτέκια από άπαχο κιμά μπορούν να γίνουν απίστευτα νόστιμα αν τους προσθέσετε τα κατάλληλα αρωματικά. Τι να κάνετε;

•Τα μπιφτέκια από κιμά κοτόπουλου γίνονται πεντανόστιμα αν τους προσθέσετε κάρυ και ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου (1/2 κουταλάκι κάρυ και 10 φύλλα δυόσμου ανά 1/2 κιλό κιμά).

• Τα μπιφτέκια από κιμά γαλοπούλας παίρνουν ιδιαίτερο άρωμα αν τους προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού.
• Τα μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά ταιριάζουν πολύ με ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα και μοσχοκάρυδο.

Στα ψητά λαχανικά

Δεν υπάρχει δίαιτα που να μην εντάσσει τα λαχανικά στο ημερήσιο μενού. Για καλύτερη γεύση, αρωματίστε τα.

Τι να κάνετε;


• Κόψτε σε μακρόστενες λωρίδες, αλλά και ροδέλες, φρέσκα λαχανικά, ραντίστε τα με μπαλσάμικο και, ανάλογα με το είδος τους, πασπαλίστε τα με διάφορα αρωματικά και ψήστε τα στο φούρνο.

• Κολοκυθάκια, ντομάτες: Ταιριάζουν μοναδικά με ψιλο­κομμένο βασιλικό.
• Μελιτζάνες: Η γεύση τους μεγιστοποιείται όταν τις πασπαλίσετε με μαϊντανό και ψιλοκομμένο σκόρδο.
• Καρότα: Συνδυάζονται ωραία με άνηθο.

Στα ψητά ψάρια

Φτιάξτε μια υπέροχη κρούστα για τα ψάρια με ένα μείγμα από πιπέρι.

Τι να κάνετε;


Χτυπήστε στο μπλέντερ κόκκους πράσινου, μαύρου και κόκκινου πιπεριού. Βουτήξτε το ψάρι σε λευκό κρασί, πασπαλίστε το με το πιπέρι και ψήστε το στο φούρνο.


Στη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

Η απλή σάλτσα με φρέσκια ντομάτα, αν μαγειρευτεί με τα κατάλληλα αρωματικά, μπορεί να δώσει δυνατή γεύση σε ένα νερόβραστο ρύζι ή σε ένα ψητό ή βραστό στήθος κοτόπουλου χωρίς να το επιβαρύνει με θερμίδες.

Τι να κάνετε;

Τρίψτε φρέσκια ντομάτα και προσθέστε γλυκάνισο, ξυλάκι κανέλας και καρφάκια γαρίφαλου. Πρόκειται για μπαχαρικά με ελαφρώς γλυκιά γεύση. Όλα τα μπαχαρικά που μοιάζουν με ξύλα πρέπει να βράσουν για να βγάλουν το άρωμά τους, γι’ αυτό προσθέστε τα στην αρχή του μαγειρέματος και αφαιρέστε τα (εκτός από το γλυκάνισο) στο τέλος.

Μία άλλη πιο ελαφριά ιδέα είναι να φτιάξετε τη σάλτσα μόνο με σκόρδο και μπόλικο βασιλικό.


Πηγή: Vita

Την "πέσαν" στο Νίκο Παπανδρέου στο σχολείο των παιδιών του!

13

Την "πέσαν" στο Νίκο Παπανδρέου στο σχολείο των παιδιών του!... Ο Νίκος Παπανδρέου , πήγε τις προάλλες για να πάρει τα παιδιά του από το ιδιωτικό σχολείο St.Catherine's στην Κηφισιά όπου φοιτούν , αλλά εκεί έπεσε θύμα μιας δυσάρεστης έκπληξης. Μια ομάδα αγανακτισμένων μανάδων, συμμαθητών των παιδιών του, φώναζαν στον αδερφό του Πρωθυπουργού....

"μας καταστρέψατε" μεταφέροντας ακόμα και στο κέντρο της Κηφισιάς την λαική οργή για τις πολιτικές της κυβέρνησης και δείχνοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο πως η εποχή που κανείς δεν θα γλυτώνει από την κριτική έχει φτάσει...

source

Όλοι Σύνταγμα! Όλος ο κόσμος μια πλατεία - Τώρα μιλάμε ΕΜΕΙΣ!


13 

Σήμερα 15 Οκτωβρίου οι λαοί σε όλο τον κόσμο βγαίνουμε στους δρόμους και στις πλατείες. Μεγάλες διαδηλώσεις θα γίνουν σε 868 πόλεις σε 78 χώρες!

Παράλληλα δεκάδες καλλιτέχνες καλούν όλους τους Έλληνες στο
Σύνταγμα για μια μεγαλειώδης συναυλία-διαμαρτυρία με πρωτοστάτη τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Από την Αμερική ως την Ασία, από την Αφρική ως την Ευρώπη ξεσηκωνόμαστε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να δείξουμε στους πολιτικούς και την παγκόσμια οικονομική ελίτ που υπηρετούν ότι εμείς οι λαοί θ’ αποφασίσουμε για το μέλλον μας.


Δεν αναγνωρίζουμε τις κυβερνήσεις γιατί λειτουργούν για το όφελος των λίγων, αγνοώντας το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος που πληρώνουμε όλοι.


Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών.


Εκατομμύρια ανθρώπων συνεχίζουμε να γεμίζουμε τις πλατείες όλου του κόσμου καταγγέλλοντας το υπάρχον πολιτικό και πολιτειακό σύστημα, τη διαφθορά και την οικονομική εκμετάλλευση.


Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας συμμετέχοντας στις λαϊκές συνελεύσεις και δείχνουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα λιτότητας που μας επιβάλλονται, στην ακύρωση των ονείρων μας και της αξιοπρέπειάς μας.


Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τώρα, είναι
ο εφιάλτης που περιμένει και τις υπόλοιπες χώρες στο μέλλον.

Η αλληλεγγύη των λαών είναι το όπλο μας.


Τώρα
μιλάμε εμείς.

Λαϊκή Συνέλευση Συντάγματος

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ

πηγή


Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Αννούλα:Θα φτάσουν τα βιβλία πριν το τέλος της χρονιάς;

«Μέχρι τις 15 Οκτώβρη όλα τα σχολεία της χώρας θα έχουν βιβλία. Σας το εγγυώμαι εγώ προσωπικά» διεμήνυε λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Σεπτέμβριο, σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: "Η Εκκλησία πρέπει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση".



Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ!!!!

Παρέμβαση του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης για την εκκλησιαστική περιουσία στην Ελλάδα ,σύμφωνα με την εφημερίδα ΧΟΥΡΙΕΤ. Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνάντηση που....

ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

  Η φίλη μου η Λίλα , φιάχνει αυτή την υπέροχη συνταγή για κεκάκια! Είναι θεικά σας διαβεβαιώ, φιάξτε τα και εντυπωσιάστε τους πάντες!

Ευχαριστούμε Λίλα για τη συνταγούλα σου!

ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ





Υπέροχα και πολύ αρωματικά λεμονένια κεκάκια!
ΥΛΙΚΑ
2+3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κ. γλ. baking powder
3/4 κ. γλ. σόδα
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κούπας γιαούρτι
1/4 κούπας γάλα
1 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
4 κ. γλ. χυμό λεμόνι
3/4 κούπας βούτυρο
3/4 κούπας μέλι
1/4 κούπας ζάχαρη
3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
Αν το μέλι είναι πολύ πηχτό το ζεσταίνουμε λίγο και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μίγμα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι και τη σόδα .
Ρίχνουμε στα αυγά το γιαούρτι και το γάλα και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το αλεύρι.
Τέλος ανακατεύουμε στο χυλό το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένες  θήκες για muffins.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 175 βαθμούς φούρνο για 20 περίπου λεπτά κάνοντας το τεστ της οδοντογλυφίδας.
Βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν και τα γλασσάρουμε.

ΓΛΑΣΟ

1 κούπα βούτυρο
1/4 κούπας μέλι
1 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
3 - 4 κούπες άχνη ζάχαρη
7 - 8 κ. σούπας χυμό λεμόνι
Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει. Ρίχνουμε μέσα το μέλι, το ξύσμα και το μισό χυμό.
Προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη μέχρι να πετύχουμε ένα σφιχτό γλάσο που δεν τρέχει.

πηγή

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης)


Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης)


Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης) γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη κάθε Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Επιτροπής για την Πρόληψη της Τύφλωσης, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας...

Η σωστή περιποίηση για τα πέλματα





Αρχίστε με ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο - σε χλιαρό νερό και αρωματικά άλατα. Mαλακώνει τα πέλματα και τα προετοιμάζει για τα επόμενα βήματα του πεντικιούρ...

Φτερούγες κοτόπουλου

Ένα πανέμορφο πιάτο έχουμε για σήμερα, από τη φίλη μας τη Νατάσα, που την ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή! Δοκιμάστε το!

Φτερούγες κοτόπουλου

Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο μια....


Υλικά

1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου

2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. καρίνο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση



Κόβουμε τις φτερούγες σε 2 μέρη: στον "αγκώνα" και το "δάχτυλο" (από την κλείδωση και μετά το πετάμε ή το κρατάμε για ζωμό) έτσι ώστε να μας μείνει η φτερούγα χωρίς το μυτερό μέρος. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Απλώνουμε τις φτερούγες σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 20' ή ώσπου να ροδοκοκκινήσουν.


Τις ποσότητες των υλικών μπορείτε να τις προσαρμόσετε στα γούστα σας.

Προσφυγή κατά του Γ.Παπανδρέου στο ποινικό δικαστήριο της Χάγης απο δύο ΕΛΛΗΝIΔΕΣ ! ! !







 Δεδομένης της ολοένα και χειρότερης αντι-ανθρωπιστικής και κατάφωρα αντι-δημοκρατικής και ανθελληνικής κατάστασης στην Ελλάδα υπό την μη δημοκρατικώς νομιμοποιούμενη κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, ο οποίος όπως προδήλως αποδεικνύεται αναρριχήθηκε στην εξουσία με ψευδεπίγραφο προεκλογικό πρόγραμμα, κατάργησε, περιόρισε ή κατάφωρα αγνόησε κάθε Δημοκρατικό θεσμό ενώ επιδίδεται μέχρι και σήμερα σε όργιο τρομοκρατίας, παραπληροφόρησης και καταδίωξης των Ελλήνων Πολιτών,

Δεδομένου ότι δυνατότητα σύντομης και βιώσιμης προσφυγής στη Δικαιοσύνη ως είναι αναφαίρετο Ανθρώπινο Δικαίωμα μας είναι αδύνατον εντός των.....

Έχετε σώας τας φρένας;

Σφοδρή κόντρα ξέσπασε σήμερα το πρωί στη Βουλή μεταξύ του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Φοράγαμε πάλι χειμερινά κοστούμια όταν ήταν εδώ ο πρωθυπουργός. Ήρθαν ξανά και ο πρωθυπουργός δεν έρχεται στην αίθουσα. Ο καθένας έχει τους φόβους...
του», είπε ο Γ. Καρατζαφέρης και ρώτησε «πόσο κομψό φαίνεται να επαναλαμβάνεται η θέση για μείωση της ελληνικής κυριαρχίας από Γιούνκερ και Μέρκελ».

«Η εθνική κυριαρχία έχει κόστος. Συνήθως την ταυτίζουμε με την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα», απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι εάν η Ελλάδα θέλει να είναι εθνικά κυρίαρχη και ανεξάρτητη θα πρέπει πραγματικά να είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ και της ευρωζώνης. «Πρέπει να πούμε αλήθειες, ότι ναι, έχει περιοριστεί η δημοσιονομική και εθνική κυριαρχία. Είναι δύσκολο να στέκεσαι στην ευρωζώνη όταν είστε δανειζόμενος», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είπε ότι πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε αξιόπιστοι και ότι μπορούμε να σταθούμε.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ ! ! !









Χθες το πρωί ο καθηγητής των περισσοτέρων απο μάς ο συνταγματολόγος κ,Κασσιμάτης,στο Αlter ανέλυσε με λεπτομέρειες την ΕΥΘΥΝΗ της αντιπολίτευσης στη παρούσα τραγική συγκυρία επιβεβαιώνοντας ότι η ΑΠΡΑΞΙΑ της κατά τα 2 χρόνια που καρατομείται ο Ελληνικός λαός,είναι ΕΓΚΛΗΜΑ, καθότι θα μπορούσε σύσσωμη να έχει αποχωρήσει απο τη Βουλή προκαλώντας εκλογές!!!

Αντ' αυτού περιορίζεται σε ανακοινώσεις,κάτι το οποίο γίνεται σε νορμάλ καιρούς και  ΟΧΙ κατά την διάρκεια τέτοιων τραγικών και ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΝ εξελίξεων για το λαό και....
το μέλλον τη πατρίδας!!!
Ολοι μας έχουμε αντιληφθεί την υποτονικότητα της αντιπολίτευσης ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
αλλά η επιβεβαίωση και από τα πιο επίσημα χείλη έχει ιδιαιτέρως βαρύνουσα σημασία!
Τα συμπεράσματα λοιπόν δικά μας!!!

Και οι ενέργειες δικές μας,βάσει του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος μας καθότι έχοντας ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ κάθε συνταγματικότητα σε αυτά τα οποία "νομοθετει" η ΑΝΟΜΗ κυβέρνηση,όπως χαρακτηριστιά είπε ο κ.καθηγητής έχουμε ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
του Συντάγματος και της νομιμότητας !!
!!

Ελεύθερη Ελληνίδα

πηγή

Να το προσωπο της Τρόικας. Γνησια κορη του Νταβέλη









Η Μπακογιάννη ετοιμάζεται να υπερψηφίσει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων...

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ψήφισης του άρθρου 37 του πολυνομοσχεδίου για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλώντας στον.....

Βήμα 99,5, δήλωσε ότι...
θα τοποθετηθεί όταν δει ποια θα είναι η τελική μορφή του άρθρου. «Δεν λέω εξαρχής όχι, για έναν απλό λόγο: δεν ζω στο Παρίσι. Έχω απόλυτη αίσθηση τι γίνεται σήμερα>.


πηγή

ΠΡΟΤΑΣΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ





1) ΜΙΑ-ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΠΕΡΓΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ (ΜΑ ΟΛΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ + ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ + ΜΑΓΑΖΙΑ + ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ) ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΤΗΝ 28η Οκτωβρίου.


Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΟΧΙ!!... ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ


ΜΕ ΜΟΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ....
ΦΥΓΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ (ΕΝΝΟΩ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ)


2) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


3) ΕΚΛΟΓΕΣ (ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΥ ΘΑ .....
ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΗΣΟΥΜΕ)


4) ΔΕΝ ΞΑΝΑΨΗΦΗΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑ.Ο.Σ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ (ΣΟΡΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ!)


5) ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ Ο ΛΑΟΣ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


6) ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ "ΕΤΑΙΡΟΥΣ" ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ 2 ΛΟΓΑΚΙΑ...

ΠΟΛΙΤΗΣ

Τσουκνίδα η πολύτιμη

Τσουκνίδα Urtica dioica

tsouknida.jpg (137698 bytes)Αυτό το παρεξηγημένο φυτό, ίσως λόγω του τσουξίματος που προκαλεί με την αφή, είναι γεμάτο με πολύτιμες ιδιότητες. Το φυτό περιέχει βιταμίνες Α, Β, και C, σίδηρο και άλλα μέταλλα. Είναι αντισπασμωδικό σε περιπτώσεις ρευματισμών και ισχιαλγίας. Είναι ευεργετικό για το αίμα λόγω των πλούσιων συστατικών του, του σιδήρου, του ασβεστίου, του καλίου, του νάτριου κ.λπ. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C εξασφαλίζει αυξημένη απορρόφηση του σιδήρου, έτσι ο χυμός του φυτού βοηθά στην αντιμετώπιση της σιδηροπενικής αναιμίας. Έχει επίσης τονωτικές, διουρητικές, αντιρρευματικές ιδιότητες και τονώνει την κυκλοφορία. Με το αφέψημα των ριζών και τον φύλλων της γίνεται μασάζ στο κεφάλι, όταν το δέρμα του είναι ξηρό, ενώ δρα και στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας. Χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, ενώ εκχύλισμα από τσουκνίδα διεγείρει το αμυντικό σύστημα των φυτών στις ασθένειες.

Ούρτικα η δίοικος. Όνομα διαφόρων ειδών του γένους Urtica, της οικογένειας των Κνιδοειδών, και ειδικότερα η Urtica dioica, των ακαλλιέργητων τόπων των ήπιων περιοχών. Η τσουκνίδα είχε πολλές πρακτικές χρήσεις στο παρελθόν, ως διατροφικό και φαρμακευτικό βότανο. Το όνομα Urtica δόθηκε από τον Πλίνιο, χάρη στο κάψιμο που ένιωθε κανείς με το άγγιγμά της. Ήταν γνωστή στους αρχαίους Έλληνες, ο Χρύσιππος, ο .

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ;;; ΟΙ ΕΥΡΩ...ΚΑΠΗΛΟΙ (!) ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!










Μας τρομοκρατούν, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι, μόνο έτσι, θα γλυτώσουν από τους τρομακτικούς τους εφιάλτες! Μας εκφοβίζουν, γιατί η ταπεινή δραχμούλα μας αποτελεί την φοβερή εκδίκησή μας !!! Μας δημιουργούν τον τεχνητό πανικό της ''εξόδου από το ευρώ'', γιατί αυτή η έξοδος σημαίνει γι' αυτούς ταφόπλακα!!! Μας κρατάνε σιδηροδέσμιους της αδιέξοδης οικονομικής φόρμουλας που....
δημιούργησαν, γιατί αν ανατραπεί κι οι σκλάβοι γίνουν ελεύθεροι, έρχεται αυτόματα το τέλος τους! Μας προπαγανδίζουν το ψέμα από τα φερέφωνα της καταποντιζόμενης Εξουσίας τους, για να διασφαλίσουν τα κλεμμένα και τα αθέμιτα κέρδη τους! Μας παρουσιάζουν τα ''πλεονεκτήματα'' του κοινού Ευρωπαϊκού νομίσματος, προβάλλοντας την ασέληνη νύχτα σαν ηλιόλουστη μέρα, λες και δεν τα βιώνουμε στο καταπληγωμένο τομάρι μας ..!

Proton Bank: Η ληστεία του αιώνα

       Διαβάστε αναλυτικά την υπόθεση της Proton Bank. Τα παραθυράκια του νόμου, το κουκούλωμα της υπόθεσης και το πόσο θα επιβαρυνθεί το ελληνικό κράτος για τη στήριξη της τράπεζας.
Από το SalataTV.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το άρθρο 384 του Π.Κ. που ψηφίστηκε το 2010.
«το αξιόποινο της κλοπής και ...της υπεξαίρεσης εξαλείφεται αν ο υπαίτιος με δική του θέληση και πριν ακόμη εξετασθεί με οποιονδήποτε τρόπο για την....

Aπό τους μισθούς θα παίρνουν την έκτακτη εισφορά!



Απευθείας από τον μισθό θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, προκειμένου τα κρατικά ταμεία να μην χάσουν ούτε ευρώ από το «χαράτσι» και τους τυχόν ανυπάκουους κακούς Έλληνες πολίτες. Ετσιθελικά λοιπόν, όπως το συνηθίζει ο Συνταγματολόγος της Πασοκικής Δημοκρατίας Ευ. Βενιζέλος θα απλώνει το χεράκι του και θα αρπάζει δίχως να μας ρωτήσει το γάλα του παιδιού μας! Ο Αντιβασιλεύς, …ουπς συγνώμη, ο Αντιπρόεδρος της Ελλάδας ανακοίνωσε επίσης και την απόφαση να ανασταλεί η υποχρεωτική επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων σε επίπεδο επιχείρησης μέχρι το τέλος του σταθεροποιητικού προγράμματος… δηλαδή μέχρι την συντέλεια!!!
Βέβαια, ούτε κουβέντα ο Αντιβασιλεύς… όπα μπαρντόν ο Αντιπρόεδρος για το άδειασμα των Τροικανών που είπαν ότι ουδέποτε το ζήτησαν αυτοί το συγκεκριμένο μέτρο! Βέβαια… μεταξύ μας το ζήτησε ο σχιστομάτης ιμιτασιόν Γερμανός Υπουργός Οικονομίας, που ήρθε εδώ και συμφώνησε με τον Χρυσοχοϊδη να φτιάξουν μία ωραία «Καλκούτα»!

Όχι στο νέο χαράτσι για τα ακίνητα και με… υπογραφή!






Η κυβέρνηση μετράει μέρες. Η Τρόϊκα (Κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.) προσπαθεί να αρπάξει όσα μπορεί για λογαριασμό της εγχώριας και διεθνούς τοκογλυφίας. 

Το νέο τέλος για τα ακίνητα αποτελεί ένα ακόμη δυσβάστακτο και καταχρηστικό μέτρο ενάντια στους εργαζόμενους και την λαϊκή πλειοψηφία. Ένας τρόπος υπάρχει για να τους σταματήσουμε. 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!
Έτσι θα τους εξαναγκάσουμε να φύγουν. Πληρώσαμε αρκετά, δεν πληρώνουμε άλλα. Τα μικρά τα ψάρια θα φάνε τα μεγάλα. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ. 

Καθημερινά επιβάλλονται νέοι φόροι, μειώνονται οι μισθοί και τα μεροκάματα, περικόπτονται συντάξεις, καταργούνται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Εκατοντάδες χιλιάδες θα οδηγηθούν υποχρεωτικά στην ανεργία.
Μαζί ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής όλη η δημόσια περιουσία. Η κυβέρνηση μαζί με τους πολιτικούς της συμμάχους επιδιώκει να μετατρέψει τη ζωή μας σε κόλαση. Μπορούμε να ακυρώσουμε όλα τα μέτρα τους, αρκεί να ακυρώσουμε ένα. Να αρνηθούμε συλλογικά την καταβολή του τέλους για τα κίνητα. Μας αφορά όλους.
Υπογράφουμε και συντασσόμαστε με το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΕΤΕΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!
Για να υπογράψετε, πατήστε… εδώ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Ήρθε o Ευρωπαϊκός Στρατός Καταστολής στην Ελλάδα;







«Περίεργες» και κυρίως αρκετά επικίνδυνες πληροφορίες καταφθάνουν στα αυτιά μας τις τελευταίες ώρες.

Υποστηρίζεται από έγκυρες πηγές ότι η Eurogendfor ήρθε στην Ελλάδα! Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για μία ολόκληρη Ταξιαρχία, αποτελούμενη από Γερμανούς και Ολλανδούς, με πολιτικά ρούχα και βαλιτσάκια με την ένδειξη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων (Eurogedfor).
Αυτοί, όπως ισχυρίζονται πάντα οι ίδιες πηγές, μπήκαν στην Ελλάδα μέσω Ηγουμενίτσας και μετακινήθηκαν στη Λάρισα, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- στρατοπέδευσαν, πιθανότατα στο αεροδρόμιο της Π.Α. που πρόσφατα έκλεισε. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι την επομένη ακριβώς ημέρα, μπήκαν από την Ηγουμενίτσα και φορτηγά που μετέφεραν καμουφλαρισμένα τεθωρακισμένα οχήματα…
Θα παρακαλούσαμε, αν δεν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, να υπάρξει μια επίσημη διάψευση από την κυβέρνηση ως προς την παραπάνω έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών. Διαφορετικά να μας εξηγήσουν γιατί πάρθηκε η απόφαση για την έλευση στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής; Έχει καταλυθεί ήδη η δημοκρατία και δεν το γνωρίζουμε και επίσημα; Τί συμβαίνει, πέφτουν τα προσωπεία και το πολίτευμα μεταβάλλεται σε χούντα με την βοήθεια των Ευρωπαίων «εταίρων» μας;
Διότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν σημαίνει ότι  έχουμε ένοπλες δυνάμεις εισβολής και κατοχής της πατρίδας μας και οφείλει κάποιος, επιτέλους, να αντιδράσει; Το ότι η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στους Έλληνες, το γνωρίζαμε, αλλά ότι θα έφερνε και τον… στρατό της, ε αυτό πραγματικά δεν το περιμέναμε…


15 October - United for Global Change

Λιποθυμούν από την πείνα παιδιά στα σχολεία της Αθήνας


Συγκλονιστικά όσο και ανησυχητικά είναι τα όσα περιγράφει ο Α' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της πρωτεύουσας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, έχουν καταγραφεί ακόμα και κρούσματα λιποθυμίας μαθητών εξαιτίας της ασιτίας.

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου για όσα συμβαίνουν στα σχολεία.

Η ανακοίνωση του συλλόγου των εκπαιδευτικών, που δημοσιεύτηκε στη LIFO, κάνει λόγο για αυτοκτονία άνεργου γονιού μαθητών από σχολείο της περιοχής, αλλά και κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών που έπασχαν από ασιτία σε σχολεία του 6ου Διαμερίσματος.

«Είναι η επιτακτική ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού όλων των σωματείων και φορέων της περιοχής για την ανάσχεση της λαίλαπας των αντιλαϊκών μέτρων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα μέλη του συλλόγου δεσμεύονται, επίσης, «να προωθήσουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπίζονται τα πρακτικά προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας που εξαθλιώνονται, αλλά και τα προβλήματα των νέων που σήμερα στοχοποιούνται από τους μηχανισμούς καταστολής».

«Καλούμε τους συναδέλφους μας και τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολικό συγκρότημα, να προχωρήσουν από κοινού σε συγκρότηση κοινών επιτροπών – πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και να καταρτίσουν κοινά προγράμματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα» επισημαίνουν. 

Τώρα, κακαρίζει στο megaλο κανάλι Υπηρεσίας η Λούκα Κατσέλη…

Δεν θα ψηφίσει δηλώνει! Στοιχηματίζουμε ότι θα υπερψηφίσει! Ναι κυρία Κατσέλη, θα υπερψηφίσεις και θα κακαρίσεις!
Αλλού τα κακαρίσματα, αλλού γεννούν οι κότες κυρία Κατσέλη!

πηγή 

Η Πραγματική "Διαφήμιση" της Τράπεζας Πειραιώς

Για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες, "βυθίζεται" το κράτος και οδηγείται σαν πρόβατο στη σφαγή των τοκογλύφων.

Για να μην βραχεί το τοκογλυφικό "αμόνι", το οποίο μας απειλεί με "πνιγμό", το σηκώνουμε ψηλά και βυθιζόμαστε εμείς οι ίδιοι.

Με αυτόν τον τρόπο μετατρέπεται το ιδιωτικό χρέος σε δημόσιο.
Μετατρέπεται το ιδιωτικό χρέος -και άρα ακίνδυνο χρέος- σε δημόσιο -και άρα επικίνδυνο για την επιβίωσή μας χρέος-.

Αντί να τρέμουν οι τοκογλύφοι για την ασφάλειά τους, εξαιτίας της αδυναμίας των ιδιωτών πελατών τους να τους ξεπληρώσουν, τρέμουν οι λαοί για την ασφάλειά τους, επειδή τα κράτη αναλαμβάνουν τα "βάρη" και μπορούν να τους ξεπληρώσουν εις βάρος των λαών τους.


Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε;

Με παράνομο και ολέθριο τρόπο οι τοκογλύφοι μπήκαν μέσα στην ελληνική κοινωνία και την έβαλαν να πληρώνει για την "αναπνοή" της.
Αντί όμως αυτή η παράλογη πράξη να εμπεριέχει την έννοια του ρίσκου γι' αυτούς που παρανομούν, γίνεται ο απόλυτος εφιάλτης για το κράτος.

Αντί αυτοί, οι οποίοι παρανόμως δανειοδοτήθηκαν -απλά γιατί "υπάρχουν"-, να σταματήσουν να πληρώνουν και άρα να σταματήσει εκεί το πρόβλημα, αυτό "μεταφέρεται" και γίνεται πρόβλημα του κράτους.
Γιατί;
Γιατί το κράτος έχει να πληρώσει. Γιατί η ζημιά του βλάκα, ο οποίος πήρε δάνεια, για ν' αγοράσει υπερτιμημένο σπίτι, πολυτελές αυτοκίνητο και να πάει πολυτελείς διακοπές, δεν γίνεται ζημιά του εγκληματία τοκογλύφου που του τα έδωσε, αλλά γίνεται δάνειο του κράτους.


Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες δεν ήθελαν ούτε μία τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο; ...

Τον λόγο που βλέπουν με μίσος το σημερινό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ή την Αγροτική Τράπεζα;

Γνωρίζουν ότι, ακόμα και μία κρατική τράπεζα να υπάρχει, τους απειλεί.
Γιατί; Γιατί σταδιακά -για λόγους ασφαλείας- όλοι οι Έλληνες καταθέτες θα μπορούσαν να μετακινήσουν προς αυτές τις καταθέσεις τους. Για να εξασφαλίσουν την εγγύηση του κράτους, θα μετακινούσαν τις καταθέσεις τους εκεί όπου θα μπορούσε το κράτος να τους βοηθήσει άμεσα, ως επιχειρηματίας και το ίδιο.

Αυτό όμως θα ήταν τραγικό για τις ιδιωτικές τράπεζες, γιατί θα έχαναν τον "όμηρό" τους.
Μια τέτοια εξέλιξη θα άφηνε τις ιδιωτικές τράπεζες "γυμνές" από ασφάλεια.
Άρα;
Άρα θα αφήνονταν να πληρώσουν την ηλιθιότητά τους και άρα να χρεοκοπήσουν ...Να χρεοκοπήσουν για τα εκατομμύρια αναίτια και περιττά δάνεια, τα οποία μοίραζαν, προκειμένου να εισπράττουν μπόνους τα εγκληματικά στελέχη τους. Όταν αυτά τα εκατομμύρια δάνεια δεν θα μπορούσαν να τα εισπράξουν, θα έβαζαν λουκέτο και πολλοί από αυτούς θα κατέληγαν στη φυλακή.
πηγή

Εκκληση συνεργασίας από 13 βαριά ονόματα της αντίστασης

«ΗΕλλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε πρωτοφανείς και δραματικές εξελίξεις. Διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον της ως ανεξάρτητης και βιώσιμης χώρας. Κατά συνέπεια, το πρόβλημά της είναι σήμερα πρόβλημα επιβίωσης. Πρόβλημα εθνικό και όχι απλώς πρόβλημα χρέους». 




Η έκκληση 13 αγωνιστών της εθνικής αντίστασης για τη σωτηρία της Ελλάδας και του ελληνικού λαού συντάχθηκε έπειτα από πρωτοβουλία των Μανώλη Γλέζου και Μίκη Θεοδωράκη και έχει στόχο την κοινή πορεία των πολιτικών δυνάμεων που έχουν ταχθεί κατά του Μνημονίου και την αλλαγή των συσχετισμών των πολιτικών δυνάμεων.
Την πρωτοβουλία των 13 έσπευσε να χαιρετίσει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Οπως γράφουν στην έκκληση:
«Εμείς, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αναλογιζόμενοι τις ιστορικές στιγμές που περνάει η χώρα μας, συναντηθήκαμε στην Αθήνα και συμφωνήσαμε ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σήμερα υπό στρατιωτική κατοχή, εντούτοις, 70 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΑΜ, βρίσκεται ξανά μπροστά σε αντίστοιχου ιστορικού μεγέθους τραγωδία. Σήμερα διακυβεύεται η εθνική ανεξαρτησία, καταπατείται το Σύνταγμα και υποθηκεύεται η επιβίωση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού».
Οι «13» καλούν «σε κοινόν αγώνα με στόχο: την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και την εκδίωξη της τρόικας, την ανάκτηση και την κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας, την αναδιανομή του πλούτου υπέρ αυτών που τον δημιουργούν και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, το ριζικό γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό της χώρας μας.
»Κατά συνέπεια: Καλούμε τους Ελληνες πατριώτες να απεγκλωβιστούν από τον δογματισμό και την καταστροφική πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας, τα οποία είναι δέσμια της πολιτικής μας εξάρτησης και των συμφερόντων του ελληνικού και του ξένου κεφαλαίου.
Καλούμε τους Ελληνες πατριώτες σε αγωνιστική συνεργασία, με άμεσο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Μνημονίου και την αλλαγή των συσχετισμών και πολιτικών δυνάμεων, ώστε η λαϊκή πλειοψηφία να επιβάλει την αλλαγή της διακυβέρνησης και της πορείας της χώρας. Καλούμε σε αγώνα για μια κυβέρνηση σωτηρίας της πατρίδας. Για μια κυβέρνηση που θα φέρει το λαό στην εξουσία».
Το κείμενο υπογράφουν οι: Βαρδής Βαρδινογιάννης, Μανώλης Γλέζος, Νίκος Γουργιώτης, Βούλα Δαμιανάκου, Βάσω Θανασέκου, Μίκης Θεοδωράκης, Θόδωρος Καλλίνος, Μαρία Καραγιώργη, Παναγιώτης Κατερίνης, Ελένη Μπενά, Τάκης Μπενάς, Ευτύχης Μπιτσάκης, Γιώργος Τσαπόγας.

πηγή

Κυκλαδίτικη φρουτάλια με πατάτες και κολοκύθια


Υλικά


  • 6 αυγά
  • 3 βρασμένες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 3 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλ. τσαγ. φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγ. τρίμματα φέτας ή ανθότυρου
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τις πατάτες, να μελώσουν (όχι να κάνουν κρούστα), για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις λεπτές φέτες κολοκυθιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3΄-4΄. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα, να ενωθούν, προσθέτουμε τη φέτα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον άνηθο. Στο τέλος προσθέτουμε και το γάλα. Περιχύνουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια µε το μείγμα των αυγών. Ανακινούμε το τηγάνι από το χερούλι, δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σκεπάζουμε µε καπάκι το τηγάνι. Αφήνουμε τη φρουτάλια να ψηθεί για 5΄. Με προσοχή την αναποδογυρίζουμε µε το καπάκι ή µε ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3΄-4΄. Αδειάζουμε τη φρουτάλια σε πιατέλα και την κόβουμε σε τρίγωνα. Σερβίρουμε µε ντοµατοσαλάτα και φέτα.

μερίδες 4 

Κλείνουν οι εφορίες, πέφτει η κυβέρνηση;

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, υπουργεία, ταξί, μουσεία, πλοία, δικηγόροι και η λίστα όσων μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων δεν έχει τέλος… Την Παρασκευή πάντως θα επικρατήσει πλήρης παράλυση στις μετακινήσεις των Αθηναίων, καθώς ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν ενώ λόγω της απεργίας των ναυτικών αναμένεται να προκληθούν και προβλήματα στις μεταφορές αγαθών και προϊόντων στα νησιά.Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με την εκρηκτική διάσταση που λαμβάνει η εσωκομματική κόντρα στο ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο, διατηρεί την Κυβέρνηση Παπανδρέου επί ξηρού ακμής. Στο Μαξίμου ξέρουν καλά πως πλέον το «παιχνίδι» παίζεται στις εφορίες και μια ενδεχόμενη απεργία στις ΔΟΥ, θα αποτελούσε απλά το ρέκβιεμ μιας κυβέρνησης που έφερε την Ελλάδα δέκα χρόνια πίσω… Κάτι που δυστυχώς για την Κυβέρνηση έχει προγραμματιστεί από την ομοσπονδία εφοριακών για τις 17 Οκτωβρίου και θα  έχει διάρκεια τριών ημερών…

ΠΗΓΗ

ΔΕΗ: Δεν θα κόψουμε το ρεύμα στους φτωχούς

Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ με αφορμή το χαράτσι στα ακίνητα και...
την πληρωμή του μέσω των λογαριασμών ρεύματος.
Οι εργαζόμενοι που έχουν καταλάβει το κτίριο της ΔΕΗ στην οδό Πειραιώς, όπου βρίσκονται και τα εκδοτήρια των λογαριασμών, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν.
«Το ρεύμα στους φτωχούς εμείς δεν πρόκειται να το κόψουμε», δηλώνει στο newsbomb.gr ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμων Στεργιώτης.
«Έχουμε εναλλακτικές λύσεις για το πώς θα πληρωθεί το χαράτσι και σίγουρα δεν είναι λύση να πληρωθεί μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίζουμε και με άλλες μορφές κινητοποιήσεων.
Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, τον φτωχό και τον μεροκαματιάρη.
Η ΔΕΗ φτιάχτηκε από το υστέρημα του Ελληνικού λαού για να τον υπηρετεί και όχι να τον εκβιάζει» τόνισε στο newsbomb.gr o κ. Στεργιώτης
Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να εμποδίσει την αποστολή των πρώτων 30.000 λογαριασμών αλλά και την έκδοση των υπολοίπων.
Χθες, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε ανακοίνωσή του κάλεσε τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να αποχωρήσουν, σε αντίθετη περίπτωση θα επέμβει ο εισαγγελέας...

πηγή

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ολόκληρη συνδικαλιστική οργάνωση


Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη συνδικαλιστική παράταξη, αλλά και ως φυσικά...
μέλη από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνουν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο, τον γραμματέα και την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όλα τα μέλη της ΠΑΣΚ σιδηροδρομικών.

Στην επιστολή τους τονίζουν ότι η πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού στην εξαθλίωση, δεν έχει καμιά σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τη φυσιογνωμία του Κινήματος, ακυρώνει την ιδεολογία του και τις ελπίδες του ελληνικού λαού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...