Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

4,160 ΝΟΜΙΜΕΣ θέσεις εργασίας άνοιξαν στην Μανωλάδα μετά τα γεγονότα και τους ελέγχους. Για να δείτε πόσοι τρώνε από το δουλεμπόριο, στην πλάτη της κοινωνίας.


4,160 ΝΟΜΙΜΕΣ θέσεις εργασίας άνοιξαν στην Μανωλάδα μετά τα γεγονότα και τους ελέγχους. Για να δείτε πόσοι τρώνε από το δουλεμπόριο, στην πλάτη της κοινωνίας. Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ “ΣΟΦΩΝ” ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Η ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑ. ΠΟΣΑ ΜΑΥΡΑ
ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ;

Μετά τα γεγονότα της Μανωλάδας, όπως ήταν επόμενο, εντάθηκαν οι έλεγχοι με αποτέλεσμα το δουλεμπόριο να βρεθεί για πρώτη φορά υπο διωγμόν. ΑΜΕΣΑ, άνοιξαν 4,160 θέσεις εργασίας για
νόμιμους εργαζόμενους. ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ! Φανταστείτε την καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων, των δημοσίων εσόδων, του ΦΜΥ κλπ από μόλις μία περιοχή όπου κυριαρχούσε ο νόμος του δουλοκτήτη προύχοντα, του λαδωμένου κρατικού υπαλλήλου, δημοσιογράφου, πολιτικού και του δουλέμπορου ισλαμοφασίστα. Αναλογιστείτε τώρα εάν αυτά συμβαίνουν σε μία Μανωλάδα, τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αυτή η “λεπτομέρεια” δισεκατομμυριων, πως ξέφυγε στα λαμόγια του ΔΝΤ; Στους Παπανδρέηδες, Παπακωνσταντίνηδες, στις Τρόικες και όλα τα άλλα καθάρματα που πληρώνονται 100άδες εκατομύρια για να προτείνουν να κόψουμε συντάξεις και να αυξήσουμε τα καύσιμα; Και να “δοξολογούν” για να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας; Αντιλαμβάνεστε τις επιπτώσεις και την εξυγίανση της ηθικής μας αλλά και τις οικονομίας εάν απλούστατα υποχρεωθούν τα λαμόγια να κάνουν την δουλειά τους από κάθε πόστο;

Η αλήθεια δυστυχώς είναι ότι όλοι, από τα όρνεα του ΔΝΤ εως τον δουλέμπορο του χωριού, τρώνε πάνω στις σάρκες της Ελλάδας. Αυτό πρέπει να το σταματήσουμε, αν θέλουμε να γλιτώσουμε και από αυτούς και από τα δεινά μας.

Στη Μανωλάδα καίγονται για «χέρια»!

Στροφή (180 μοιρών!) προς το ελληνικό εργατικό δυναμικό κάνουν οι φραουλοπαραγωγοί της Ηλείας, «ανοίγοντας» 4.160 θέσεις εργασίας για άνεργους Ελληνες. Με τους ελέγχους για τη νομιμότητα των αλλοδαπών εργατών να έχουν ενταθεί στην περιοχή ύστερα από τις αιματηρές συμπλοκές τον περασμένο Απρίλιο, συνολικά 116 παραγωγοί-καλλιεργητές στη Μανωλάδα και στη Βουπρασία απευθύνθηκαν στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας, ζητώντας επειγόντως -μέχρι την προσεχή Τετάρτη- Ελληνες εργάτες για τα χωράφια τους.

Οι αποδοχές

Οπως αναφέρουν στην επιστολή τους, ο κάθε εργαζόμενος θα απασχολείται για έξι ώρες καθημερινά σε πενθήμερη βάση και θα αμείβεται με μεροκάματο 25 ευρώ. Σε περίπτωση που οι ημέρες ή και οι ώρες απασχόλησης στα χωράφια αυξηθούν, οι παραγωγοί δεσμεύονται για την… αναπροσαρμογή του μεροκάματου, με τρόπο που θα ορίζεται ξεκάθαρα στη συμφωνία που θα υπογράφουν.

Οι καλλιεργητές εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η «πληγωμένη» παραγωγή, αλλά και οι εξαγωγές, θα ενισχυθούν χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά που παραμένουν «πληγωμένα» από την κρίση και την ανεργία, και ταυτόχρονα θα αποκαταστήσουν την «εικόνα» τους, που αμαυρώθηκε στο σύνολό της, εξαιτίας των λίγων, όπως λένε, ασυνείδητων συναδέλφων τους.

Ενήμερο το υπουργείο

Σύμφωνα με το ilialive.gr, για την πρωτοβουλία των παραγωγών έχουν ήδη ενημερωθεί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, από τους οποίους οι παραγωγοί ζητούν να στηρίξουν την πρωτοβουλία. Εμπόδιο στο εγχείρημά τους φαίνεται ότι είναι ο χρόνος, καθώς, όπως τονίζουν, τα περιθώρια είναι στενά και οι υποψήφιοι Ελληνες εργάτες θα πρέπει να έχουν βρεθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Σχετικά με τα αίτια που τους οδήγησαν σε αυτή την κίνηση, οι καλλιεργητές υποστηρίζουν ότι με το κλίμα που δημιουργήθηκε ύστερα από τα πρόσφατα γεγονότα (σ.σ.: επιστάτες άνοιξαν «πυρ» και τραυμάτισαν 31 εργάτες από το Μπανγκλαντές που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους) η καλλιέργεια φράουλας, με εξαγωγές 100.000.000 ευρώ, κινδυνεύει να καταστραφεί, αφού αρκετοί εργάτες έφυγαν με την εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων.

Κώστας Καντούνης – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...