Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Με θράσος και ειρωνεία στην Προανακριτική Επιτροπή ο Σαμπί Μιονί


mioniΟ ισραηλινός επιχειρηματίας κ.Σαμπί Μιονί κάνει υποδείξεις στην Προανακριτική Επιτροπή με αρκετή δόση ειρωνείας. Να σημειώσουμε ότι η Προανακριτική τον κάλεσε να απαντήσει μέσω ειδικού ερωτηματολογίου.
Πίσω από την ευκολία που προσφέρουν οι ερωτήσεις και η αποφυγή της εξέτασης κατά τη παράσταση, ο Μιονί δίνει ασαφείς και γενικόλογες
ερμηνείες για τα γεγονότα.  Επίσης κάνει λόγο για άσχετους Έλληνες που έκαναν προχειροδουλειά στην έρευνα της υπόθεσης.
Βασική του υπερασπιστική γραμμή είναι η προσωπική του αντίληψη πως διασύρεται λόγω αντισημιτικού μίσους ενώ αναφερόμενος στα 550 εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν στο λογαριασμό του, τόνισε πως το ποσό είναι άθροισμα πολλών λογαριασμών και όχι ένας.
Σχετικά με την εμπλοκή της Μαργαρίτας Παπανδρέου πίσω από το όνομα Μαρία Παντελή, ο επιχειρηματίας δηλώνει άγνοια. Όπως διαψεύδει και οποιαδήποτε γνωριμία του με το Γιώργο Παπανδρέου και το Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Για τους συνεργάτες του δεύτερου μάλιστα, τόνισε πως είναι άσχετοι δίχως γνώση αγγλικών που χρησιμοποίησαν translator και έκαναν έρευνα μέσω μηχανών αναζήτησης. Σημειώνει δε, πως ήταν σε τέτοιο βαθμό "άσχετοι", που δεν είχαν γνώση να αντιληφθούν από τα αρχεία της Μαρίας Παντελή πως δεν επρόκειτο για λογαριασμούς ή εταιρίες offshore αλλά αμοιβαία κεφάλαια.
Σε ότι αφορά πάντως την προσωπική του εμπλοκή, τονίζει ότι ήταν διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων CMAdvisorsLtd και απλά είναι θύμα ρατσισμού, επιπολαιότητας στην έρευνα των αρχών. Οι επιτελείς της προανακριτικής πάντως εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταβεί κλιμάκιο στο Τελ Αβίβ προκειμένου να τον εξετάσει κατά την παράσταση.
spirospero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...