Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

"Δύο εκατ. οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα"!


Σε μία απίστευτη ομολογία προχώρησε ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς σε ότι αφορά την παρουσία λαθρομεταναστών στην χώρα μιλώντας στο Ελσίνκι, στην εκδήλωση «Economic Ideas Forum» που διοργανώνει το Centre of European Studies για λογαριασμό του Λαϊκού
Κόμματος.
Ομολόγησε ότι η χώρα έχει κατακλυστεί από 2 εκατ. λαθρομετανάστες! Είναι  πρώτη φορά που παραδέχεται ότι 1 στους 5,5 κατοίκους της χώρας είναι λαθρομετανάστες και αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη πληθυσμιακή αλλοίωση στην σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία, αφού μέσα σε είκοσι χρόνια αλλοιώθηκε ο πληθυσμός κατά 17,5%!
Το συγκεκριμένο σημείο της ομιλίας του πρωθυπουργού έχει ως εξής:
"Μέσα σε τρία μόλις χρόνια εξαλείψαμε το χάσμα ανταγωνιστικότητας που είχε συσσωρευτεί τα τελευταία 10 χρόνια! Και επιτυγχάνουμε όλους τους στόχους μας για εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.
- Τα άσχημα νέα, όμως, είναι ότι οι Έλληνες πληρώνουν ακόμα πολύ υψηλό τίμημα:
Πάνω απ 'όλα μια παρατεταμένη ύφεση: Η Ελλάδα διανύει το έκτο συνεχόμενο έτος ύφεσης. Η συσσωρευμένη ζημία ήταν 25% του ΑΕΠ! Περισσότερο από 20% του ΑΕΠ χάθηκε τα τελευταία τρία χρόνια μόνο. Η ανεργία έχει φτάσει το 27% για το γενικό πληθυσμό - για τους νέους κάτω των 25 ετών είναι πάνω από 60% - ενώ υπάρχουν πάνω από 200 χιλιάδες οικογένειες χωρίς εργαζόμενο.
Και ενώ έχουμε πάνω από 1,5 εκατομμύρια άνεργους, έχουμε και ένα ποτάμι παράνομων μεταναστών - περίπου 2 εκατομμύρια - που εισρέουν μέσω των συνόρων μας, κυρίως από τη Βόρεια Αφρική, καθώς και από τα ταραχώδη σημεία της Μέσης Ανατολής και τη Νοτιοανατολικής Ασίας.
Αλλά μίλησε και για το θέμα της ΑΟΖ:
- Τον τελευταίο καιρό έχουν υπάρξει κάποιες πολύ σημαντικές ανακαλύψεις νέων φυσικών αποθεμάτων υδρογονανθράκων, στην Ανατολική Μεσόγειο. Στις ΑΟΖ του Ισραήλ και της Κύπρου έχουν ήδη εντοπισθεί και αναπτύσσονται τη στιγμή που μιλάμε. Αλλά υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ακόμη μεγαλύτερων αποθέματων στην Ελληνική ΑΟΖ, προς τα Νότια και Ανατολικά της Κρήτης και δυτικά στο Ιόνιο Πέλαγος, ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σικελία..
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...