Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Πρόστιμο για αυθαίρετα στη Φωτεινή Πιπιλή

Μείζον ηθικό ζήτημα για τη Φωτεινή Πιπιλή αποτελεί η πρόσφατη επιβολή προστίμου από την Πολεοδομία Ζαχάρως Ηλείας στην ίδια και σε δύο ακόμη συγγενικά της πρόσωπα, για δύο αυθαίρετα κτίσματα ιδιοκτησίας τους που φέρονται να οικοδομήθηκαν χωρίς πολεοδομικές άδειες λίγα μόλις μέτρα μακριά από την κοίτη της Νέδας!
Η έκθεση αυτοψίας της Πολεοδομίας Η έκθεση αυτοψίας της Πολεοδομίας Επειτα από τη δημοσιογραφική έρευνα της «Ε», την οποία η κ. Πιπιλή προσπάθησε να σταματήσει ανεπιτυχώς με επιστολές της στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στο Πειθαρχικό
Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ (!), η Πολεοδομία της Ζαχάρως Ηλείας με αυτοψία που διενήργησε στις 30.11.2009 διαπίστωσε την ύπαρξη δύο αυθαίρετων κτισμάτων που τα χαρακτηρίζει βοηθητικούς χώρους - αποθήκες.
Οπως αναφέρεται στην αυτοψία, που υπογράφεται από τους υπαλλήλους της διεύθυνσης Πολεοδομίας Γεωργιόπουλο Νικόλαο και Γέμενο Ιωάννη: «Κατά παράβαση του άρθρου 22 του ΓΟΚ (Ν1577/85) έχουν κατασκευαστεί δύο κτίσματα βοηθητικών χώρων (αποθήκες) από τοιχοποιία και στέγη με κεραμίδια άνευ οικοδομικής αδείας. Η συνολική επιφάνεια των αυθαιρέτων κτισμάτων είναι: 35 τ.μ. περίπου, ο δε έλεγχος αυτών έγινε μακροσκοπικά. Στάδιο εργασιών αποπερατωμένο πλην της δεύτερης αποθήκης, η οποία βρίσκεται στα επιχρίσματα. Είδος κατασκευών μετά το 2003. Κατηγορία αυθαιρέτου: Πολεοδομικό αυθαίρετο Αρθρο 1 παρ. 1α της Αρ. Πρωτ.οικ/9732/27-2-2004 Απόφασης του ΥΠΕΧΩΔΕ».
Η Πολεοδομία της Ζαχάρως με το ΑΠ: 1530/30.11.2009 έγγραφό της που υπογράφεται από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Χρήστο Κανακόπουλο, ενημερώνει το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και ζητεί την άμεση διακοπή των παράνομων οικοδομικών εργασιών και την παρακολούθηση αυτών. Το ίδιο έγγραφο κοινοποιείται και στον Δήμο Φιγαλείας.
Η ίδια υπηρεσία για την κατασκευή των αυθαιρέτων κτισμάτων επέβαλε στην κ. Πιπιλή και στα δύο συγγενικά της πρόσωπα συνολικά 8.625 ευρώ πρόστιμο (πρόστιμο ανέγερσης 5.750 ευρώ και πρόστιμο διατήρησης 2.875 ευρώ).
«Οταν κανείς καταφέρεται εναντίον των οικολογικά ευαίσθητων πολιτών, όταν ειρωνεύεται τους πολιτικούς φορείς και τις συλλογικότητες που υπερασπίζονται το περιβάλλον, που τολμούν και αγωνίζονται κατά των μεγάλων συμφερόντων, θα έπρεπε ο ίδιος τουλάχιστον, σε τέτοια περιβαλλοντικά θέματα, "να είναι και να φαίνεται τίμιος". Πολύ περισσότερο βέβαια αν πρόκειται για μέλος του Κοινοβουλίου! Οταν όμως αυτό αμφισβητείται και η αμφισβήτηση προκύπτει από επίσημα έγγραφα δημόσιων υπηρεσιών, τότε οφείλονται σαφείς εξηγήσεις», δήλωσε στην «Ε» ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία Δημήτρης Μπαξεβανάκης.
«Η δημοσιογραφική αποκάλυψη περί κατασκευής αυθαίρετων κτισμάτων και επιβολής προστίμων από την Πολεοδομία, στη βουλευτή κ. Πιπιλή, στην περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή του ποταμού Νέδα, εγείρει εύλογα ερωτήματα σχετικά με τη δημόσια συμπεριφορά των αιρετών εκπροσώπων και την αντιστοιχία και συνέπεια λόγων και έργων τους. Θα περιμένουμε από την κ. βουλευτή τις απαραίτητες δημόσιες εξηγήσεις της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων - Πράσινων Ηλείας.
«Η επιβολή κυρώσεων με πρόστιμο από την Πολεοδομία στη βουλευτή της Ν.Δ. Φ. Πιπιλή μόνο προβληματισμό και λύπη προκαλεί στους πολίτες. Η κ. Πιπιλή μιλούσε για νόμιμα αντιπλημμυρικά έργα την περίοδο της παράνομης δραστηριότητας του Τρομπούκη στη Νέδα. Την περίοδο που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας και Ηλείας κατήγγειλαν τις παράνομες αμμοχαλικοληψίες στο ποτάμι και μάλιστα τότε που άγνωστοι εκτόξευσαν άμεσες απειλές κατά της ζωής του βουλευτή Μεσσηνίας κ. Κουσελά. Περιμένουμε από τα αρμόδια όργανα της Ν.Δ. να λάβουν θέση σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα»,- δήλωσε στην «Ε» ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία Γιάννης Αργυρόπουλος. *
Φωτεινή Πιπιλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...