Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Μεγαλογιατροί και δικηγόροι δηλώνουν εφοπλιστές για να φοροδιαφεύγουν

 Μεγαλογιατροί και δικηγόροι δηλώνουν εφοπλιστές για να φοροδιαφεύγουν
Το ΣΔΟΕ ψάχνει πόρτα – πόρτα τις εταιρείες με τους μαϊμού εφοπλιστές
Την ώρα που συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη συνεχή και απροκάλυπτη ευνοϊκή μεταχείριση των εφοπλιστών, κάποιοι απροκάλυπτα επιχειρούν να μπουν στ παιχνίδι της φοροδιαφυγής με τον ίδιο τρόπο.
Μπορεί για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις τα χαράτσια και οι φόροι να πέφτουν βροχή, η κυβέρνηση όμως και το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν την ευνοϊκή μεταχείριση του εφοπλιστικού κλάδου
παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις για φοροαποφυγή.
Συγκλονιστικά είναι τα όσα αποκαλύπτει το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ, για το πάρτι εκατομμυρίων σε βάρος του Δημοσίου.
Με την ανοχή ή την αφέλεια του κράτους, ορισμένοι «εφοπλιστές του γλυκού νερού» γλίτωναν δισεκατομμύρια με ένα πολύ απλό κόλπο.
Δηλώνουν στην εφορία «πλοιοκτήτες» ενώ δεν έχουν καμία σχέση με την θαλασσα.
Ήδη το ΣΔΟΕ έχει στοχοποιήσει 500 «ναυτιλιακούς πράκτορες» και «ναυλομεσίτες», ενώ άλλοι τόσοι καλούνται από τις ΔΟΥ.
Αυτή την στιγμή είναι υπό παρακολούθηση πάνω από 300 εύποροι συμπολίτες μας. Τα στοιχεία είναι καταλυτικά. Σύμφωνα με αυτά, σχεδόν μια στις 2 ναυτιλιακές που είχαν ιδρυθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν «μαϊμού».
Ο λόγος; Για να παίρνουν το περίφημο ροζ χαρτάκι εισαγωγής ναυτιλιακού συναλλάγματος με το οποίο εξασφάλιζαν φορολογική ασυλία!
Δηλαδή αντί για 45% πλήρωναν μόνο 5% . Επίσης, έκαναν τις βόλτες τους με τα πολυτελή κότερά τους έχοντας εξασφαλίσει απαλλαγή από δασμούς και ΦΠΑ στην αγορά των σκαφών τους.
Σύμφωνα με το περιοδικό, έχουν κληθεί σε όλη την Ελλάδα αρκετοί «εφοπλιστές» μεταξύ των οποίων βιομήχανοι, μεγαλογιατροί, καλλιτέχνες αλλά και πολιτικοί.
Οι έφοροι τους ζητούν τώρα να προσκομίσουν στοιχεία, αν δηλαδή έχουν κάνει εισαγωγή συναλλάγματος, ο έφορος ζητεί να μάθει από ποιους πελάτες και για ποια δρομολόγια πληρώθηκαν.
Οι περισσότεροι πλοιοκτήτες των Βορείων Προαστίων δηλώνουν ως έδρα της εταιρείας τους το σπίτι τους! Δηλαδή, δεν κρατούν ούτε τους τύπους! Να νοικιάσουν δηλαδή έναν χώρο που να λειτουργεί ως γραφείο!
Ελεγκτές του ΣΔΟΕ λένε ότι σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται μπροστά σε επαύλεις με τοίχους αδιαπέραστους που δεν φαίνεται εκεί να λειτουργεί επιχείρηση. Μάλιστα έλεγχο δεν μπορούν να Κάνουν αφού μπορεί να γίνει μόνο σε επαγγελματική στέγη.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...