Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ραγδαίες εξελίξεις για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Ραγδαίες εξελίξεις για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα πρωτοδικών και "αποστάσεις" του Ευρωπαίου επιτρόπου στην κοινή συνεδρίαση επιτροπών στην βουλή!
Νέα πυρά κατά του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, που παραμένει ακόμα στην θέση του παρά το γεγονός ότι έχει ασκηθεί εις βάρος του κακουργηματική δίωξη για την υπόθεση διόγκωσης του
ελλείματος του 2009.
Πριν από λίγο στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Θεσμών και διαφάνειας, οικονομικών και Ευρωπαϊκών υποθέσεων της βουλής, παρουσία του επιτρόπου Άλγκιρντας Σεμέτα, ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος έθεσε υπ' όψιν του επιτρόπου την σκανδαλώδη δήλωση που φέρεται να διένειμε στο προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ ο Ανδρέας Γεωργίου, υποχρεώνοντας κάθε υπάλληλο να την υπογράψει!
Η επιστολή αυτή σύμφωνα με δημοσίευμα γνωστού ιστοτόπου, δέσμευε τους εργαζομένους να μην χρησιμοποιήσουν στοιχεία της υπηρεσίας, ακόμα και ενώπιον δικαστικών αρχών! Το θέμα είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, αφού θεωρήθηκε "φωτογραφικό" που επηρέαζε τους μάρτυρες κλειδιά στην δικαστική έρευνα κατά του κυρίου Γεωργίου.
Ο κ. Παυλόπουλος πίεσε τον Ευρωπαίο επίτροπο να πάρει θέση, εάν αυτή η ενέργεια ήταν εις γνώση της αρμόδιας Ευρωπαϊκής επιτροπής ή αν προβλέπεται σε οποιαδήποτε σχετική κοινοτική διαδικασία. Ο επίτροπος κ. Σεμέτα όπως ήταν επόμενο κράτησε σαφείς αποστάσεις, δείχνοντας μάλιστα φανερά έκπληκτος γι' αυτή την εξέλιξη.
Οι εξελίξεις όμως είναι ραγδαίες αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb, στις 28 Μαΐου, μία μόλις ημέρα μετά την αποκάλυψη του γεγονότος, τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ κυρία Γεωργαντά και κύριος Λογοθέτης κατέθεσαν νέα μηνυτήρια αναφορά κατά του κυρίου Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών, με κοινοποίηση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στην ειδική ανακρίτρια του πρωτοδικείου Αθηνών κυρία Πεδιαδίτη, σύμφωνα με το αρ. 40 του κώδικα ποινικής δικονομίας. Προς αυτόφορη διαδικασία, με το αιτιολογικό ότι ο κύριος Γεωργίου με την συγκεκριμένη δήλωση που απαιτεί καλεί τους εργαζομένους σε απείθια έναντι της δικαιοσύνης. Δύο νέα μέτωπα λοιπόν για τον εκλεκτό του κυρίου Παπακωνσταντίνου ο οποίος αντιμετωπίζει και αυτός τις δικές του περιπέτειες με την δικαιοσύνη.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...