Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Έφοδος της Αστυνομίας στη βίλα Πάλλη

Έφοδος της Αστυνομίας στη βίλα ΠάλληΕυρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Παρασκευής στην πολυτελή κατοικία του πρώην μετόχου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Αναστάσιου Πάλλη, στην περιοχή της Βούλας.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων αλλά και της Κρατικής Ασφάλειας
και πραγματοποιείται στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας η οποία έχει ως σκοπό να διερευνήσει την παράνομη παρουσία όπλων στο σπίτι του Πάλλη.
Υπενθυμίζεται πως, πριν από καιρό, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν εισβάλει και στο «Μουσείο Πολέμου» το οποίο διατηρεί ο «εφοπλιστής». Τότε διαπίστωσαν παρατυπίες με τις άδειες. Ο Πάλλης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές, ωστόσο η υπόθεση δεν εκδικάσθηκε, μετά από αναβολή που έλαβε κατόπιν αιτήματός του.

Ο «εφοπλιστής» με τους ισχυρούς φίλους

Μια υπόθεση χαρακτηριστική για την κωλυσιεργία του Δημοσίου σε υποθέσεις μείζονος δικαστικού «ενδιαφέροντος» και υπό το βάρος δεκάδων δικογραφιών που λιμνάζουν στα ανακριτικά γραφεία, αφορά τον Αναστάσιο Πάλλη.

Οι περισσότεροι τον θυμούνται από την εποχή που ήταν επαγγελματίας οπλίτης υπόχρεος πενταετούς θητείας, τότε που εγκατέλειψε το στράτευμα, καθώς είχε κάπως πιο φιλόδοξα σχέδια….Τα σχέδιά του αυτά βρήκαν τον κατάλληλο χώρο «ευδοκίμησης» στον εφοπλισμό, έναν χώρο γνωστό για την ασυλία που παρέχει λόγω της ιδιότυπων «σχέσεών» του με την πολιτική, ώστε ο δήθεν εφοπλιστής να μπορεί να δρα κυριολεκτικά ανενόχλητος από οποιονδήποτε.

Και είναι πραγματικά χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο ο εν λόγω εφοπλιστής κινείται τα τελευταία χρόνια, με μια σειρά εξωχώριων εταιρειών (γνωστών ως off-shore), με το όνομα RONDA SHIPMANAGEMENT INC που από το 2004 δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και φυσικά εντάσσονται στο ευνοϊκό καθεστώς του νόμου 89/1967 που αφορά τους εφοπλιστές. Κατά δήλωσή του εμφανίζεται ως εφοπλιστής, χωρίς ωστόσο να διαθέτει πλοίο, ενώ, φέρεται να έχει διακινήσει τεράστια οικονομικά μεγέθη, με προκάλυμμα πάντα, γνωστά ονόματα της οικονομικής ζωής και βέβαια, και με τη βοήθεια των ισχυρών επιχειρηματικών του «φίλων».

«Αράχνιασε» ο φάκελος στο γραφείο του υφυπουργού Νότη Μηταράκη

Κυριολεκτικά αραχνιασμένος πρέπει να είναι πλέον ο φάκελος του …φερόμενου ως εφοπλιστή Αναστασίου Πάλλη, σε γραφείο του πέριξ των Οικονομικών και Ανάπτυξης υφυπουργού Νότη Μηταράκη, παρά το γεγονός ότι έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχει διαβιβαστεί στο ΣΔΟΕ.

Έτσι, μια τεράστια υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος δείχνει να καλύπτεται, καθώς, προστατεύεται από τον …φέρελπι πολιτικό, που, εκμεταλλευόμενος την κατάρρευση της χώρας και την άγνοια του πρωθυπουργού, δομεί ένα «μικροπεριβάλλον» παραεξουσίας.

Οι διαδρομές του χρήματος

Ωστόσο, και παρά την προσπάθεια συγκάλυψης, οι πρακτικές του Αναστασίου Πάλλη είναι γνωστές στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Το ότι δηλαδή, μέσω ενός δαιδαλώδους συστήματος εταιρειών, πετυχαίνει χρηματοδοτήσεις νομιμοποιώντας μαύρο χρήμα, με μια εταιρεία στην ουσία ανύπαρκτη, η οποία ψευδώς κατέθεσε πως έχει έχει στην κατοχή της πλοίο.

Όταν φυσικά χρειάστηκε να εμφανίσει και τα έσοδα καθώς και να προσκομίσει και τα επίσημα έγγραφα στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας από το πλοίο-φάντασμα που υποτίθεται πως είχε στην κατοχή του, τότε δήλωσε ξεκάθαρα στις αρμόδιες υπηρεσίες, πως, «εκ παραδρομής» (!) δήλωνε ως δικό του, ένα πλοίο “LOTUS” …

Στο μεταξύ όμως, εκμεταλλευόμενος την δήθεν εφοπλιστική του ιδιότητα, διακινούσε, -άγνωστο πώς-, τεράστια οικονομικά ποσά, προερχόμενα από υπεξαιρέσεις η -πιθανόν- ακόμη και από εμπόριο όπλων, μέσω του «Μουσείου» διεθνών προδιαγραφών που ίδρυσε με κεφάλαια από οργανωμένες υπεξαιρέσεις.

Δείτε το έγγραφο-ντοκουμέντο



Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές, εδώ και αρκετούς μήνες, έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με ένα τεράστιου μεγέθους οικονομικό έγκλημα, καλυμμένο πίσω από απολύτως νομιμοφανείς οικονομικές πράξεις που στην ουσία ξέπλεναν μαύρο χρήμα, ένα έγκλημα που «αφορά» όμως και πρόσωπα «υπεράνω πάσης υποψίας», αφού ο Πάλλης είχε καταφέρει να διεισδύσει στα «υψηλότερα σαλόνια» και στα πλέον διάσημα πολιτικά γραφεία…

Ακόμη και σήμερα, η πάταξη της φοροδιαφυγής παραμένει ένα όνειρο άπιαστο γιατί πολύ απλά οι ανερχόμενοι πολιτικάντηδες δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ακολουθούν την «παλιά καλή» συνταγή, την ίδια ακριβώς που διέλυσε την πατρίδα μας. Ναι ακόμη και σήμερα. Και την ίδια στιγμή που επιβάλλουν τους εξωφρενικούς φόρους με μια πρωτοφανή αναλγησία κα τιμωρούν με ποινές φυλάκισης κάποιον που δεν έχει να πληρώσει τα χαράτσια, την ίδια ακριβώς, κάποιοι στήνουν τα παραμάγαζά τους, με την κάλυψη πάντα φυσικά της δημόσιας εξουσίας.

Το πολεμικό «Μουσείο» 

Η ίδρυση του «πολεμικού μουσείου» -η οποία έγινε με δανεικά κι αγύριστα από πρώην συνεργαζόμενο εφοπλιστή, δεν εντασσόταν και αυτή παρά σε ένα συνολικό πλαίσιο προσπάθειας καταξίωσης-αναγνώρισης-αποδοχής και τελικά και διείσδυσης στον «πολιτικό κόσμο». Κάτι που φυσικά επιτεύχθηκε, καθώς, είναι πλέον γνωστές οι επισκέψεις-επαφές αρκετών πολιτικών, στο μουσείο πολέμου «ΠΑΛΙΣ», μη εξαιρουμένου ακόμη και αυτού του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι που βέβαια δεν παραλείπεται –για ευνόητους λόγους- και να διαφημιστεί μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του «μουσείου».



Πλούσιο παρελθόν…

Το τελευταίο διάστημα, οι Διωκτικές Αρχές και οι Υπηρεσίες Οικονομικών Εγκλημάτων, ελέγχουν διάφορες και «ποικίλες» υποθέσεις του Αναστασίου Πάλλη, όπως, αδικαιολόγητου αιφνίδιου πλουτισμού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απαγωγής, υπεξαιρέσεων και δεκάδων άλλων εξαπατήσεων εις βάρος στενών συνεργατών του, μετά από βροχή καταγγελιών που έχουν φτάσει στις παραπάνω υπηρεσίες, και έχουν χαρακτηριστεί ως «ακριβείς και μείζονος σημασίας».

Η δραστηριότητα του συγκεκριμένου ατόμου συνιστά ένα απολύτως οργανωμένο και περίπλοκα δομημένο έγκλημα με τα πλοκάμια του να έχουν διεισδύσει σε κύκλους επιφανών επιχειρηματιών που εξ αιτίας αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας, έχασαν τεράστιες περιουσίες.

Κατά το παρελθόν, μετά από αλλεπάλληλες έκνομες πράξεις, κατάφερε να «βγει λάδι» σε υποθέσεις τεραστίων σκανδάλων που αφορούσαν απάτες εις βάρος του Δημοσίου.

Πολύ πριν πλασαριστεί ως εφοπλιστής, είχε εμφανιστεί ως μέτοχος και δικηγόρος της Αγγλικής Εταιρείας LOYALWARD LTD διά της οποίας αποπειράθηκε να σφετεριστεί σκανδαλωδώς 26.000 στρέμματα από την Μονή Τοπλού στην Ανατολική Κρήτη, προκειμένου να την «αξιοποιήσει τουριστικά».

Και φυσικά, δεν μπορεί να μην αναφερθεί και η άλλη τεράστια απάτη των εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του ΟΤΕ αλλά και χιλιάδων συνδρομητών, με χρεώσεις «ροζ τηλεφώνων» μέσω των αφρικανικών νήσων St. Thomas, μια απάτη της οποίας …και αυτής ο φάκελος, βρίσκεται εδώ και επτά χρόνια σε κάποιο ανακριτικό γραφείο μαζί με το σχετικό πολυσέλιδο πόρισμα του ΣΔΟΕ, με την όλη υπόθεση να βρίσκεται ακόμη, σε «εξέλιξη»…

Μέχρι πότε όμως; 
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...