Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Reuters για Καστελόριζο: Ένα νησί – σύμβολο διαφθοράς


  • 652
     


kastellorizo_megisti_1Ως μικρογραφία της Ελλάδας εξετάζει το πρακτορείο Reuters σε άρθρο του τις κατηγορίες διαφθοράς και κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος που αντιμετωπίζει ο δήμαρχος του Καστελόριζου Παύλος Πανηγύρης, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας να εγκαταλείψει τον παλιό κακό εαυτό της, καθρεφτίζονται σε ένα νησί 350 κατοίκων.
Το άρθρο ξεκινά υπενθυμίζοντας ότι το συγκεκριμένο απομονωμένο αιγαιοπελαγίτικο νησί ήταν το
σημείο που επέλεξε ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για να «κηρύξει» την είσοδο της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Αυτή η κουκκίδα στο ανατολικότερο άκρο της Ευρώπης έχει γίνει σύμβολο του αγώνα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει παλιά δεινά και να οικοδομήσει ένα καλύτερο» συνεχίζει για να αναφερθεί στη συνέχεια στην υπόθεση του δημάρχου του νησιού, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για υπόθεση διαφθοράς και κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος.
«Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα οδήγησε τους μόλις 350 κατοίκους τους νησιού να αμφισβητήσουν την πολιτική ελίτ που κυβερνούσε το Καστελόριζο για 18 χρόνια». Ο δήμαρχος του νησιού Παύλος Πανηγύρης, με απόφαση της Γενικής Γραμματέας της Διοίκησης Αιγαίου, παραπέμφθηκε με βούλευμα για κακουργηματικές πράξεις διαφθοράς και υπεξαίρεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...