Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΠΑΜ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΝ: Κάτω τα χέρια από το νερό.

Φωτογραφία προφίλ του χρήστη Πατριωτικό Μέτωπο
Μπουκάλια με κρύο νερό, διένειμαν μπροστά στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο κέντρο της Αθήνας (Αθηνάς 58), εθελοντές του «Αλληλέγγυον» και μέλη του Πατριωτικού Μετώπου.

Η κίνηση αυτή έγινε για να δηλωθεί κατηγορηματικά η πλήρης αντίθεση του Αμεσοδημοκρατικού αλλά και του Συνεταιριστικού Κινήματος, στην προγραμματιζόμενη από τους κυβερνώντες Τροϊκανούς και ΔΝΤούδες, ιδιωτικοποίηση των εταιριών ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και των ΔΕΚΟ ύδρευσης.


Σε φυλλάδιο του Κινήματος που διανεμήθηκε μαζί με το κρύο νερό του Συνεταιρισμού «Αλληλέγγυον», αναφέρεται η καταστροφική για τους Λαούς, διεθνής εμπειρία από τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ ύδρευσης, ιδιαίτερα μάλιστα από την γαλλική εταιρία Suez Lyonnaise des Eaux, η οποία προτίθεται να εξαγοράσει την ΕΥΔΑΠ.

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η εταιρία, η Suez Lyonnaise des Eaux, ήδη μέτοχος της ΕΥΑΘ, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των εταιριών ύδρευσης και μάλιστα σε πρώτη φάση, σε κοινοπραξία με την γνωστή  ΑΚΤΩΡ.

Τόσο το «Αλληλέγγυον», (το δίκτυο αλληλεγγύης που εδώ και καιρό πρωτοστατεί στον αγώνα κατά των πολυεθνικών φέρνοντας σε κατ' ευθείαν επαφή τους αγρότες/βιοτέχνες με τους πολίτες), όσο και το Πατριωτικό Μέτωπο, (το Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας με στόχο το πέρασμα των εξουσιών στο Λαό), έχουν δηλώσει την αποφασιστικότητά τους, να σταματήσουν την ιδιωτικοποίηση του σημαντικότερου αυτού αγαθού, που μας χαρίζει δωρεάν η φύση.

Τα πολυεθνικά αδίστακτα συμφέροντα, αυτά τα ίδια που σακάτεψαν την οικονομία της χώρας με τα «δανεικά» τους και εκφράζονται από τη θλιβερή μειοψηφία που «κυβερνά» τον τόπο, πρέπει να «βρουν τον δάσκαλό τους» και να ξεκουμπιστούν από την Ελλάδα.

Ο Λαός, δεν πρέπει να αφήσει να χαθεί και αυτή η υπόθεση, η υπόθεση του νερού, από τα χέρια του. Ας μην ξεχνάμε πως το νερό, δεν είναι απλά ένα αγαθό. Είναι ένα από τα κύρια συστατικά της ανθρώπινης ύπαρξης, της ίδιας της ζωής.

Οι Έλληνες, με έναν πολιτισμό χιλιάδων ετών, έχοντας μάλιστα αποδώσει στα ποτάμια, στις λίμνες και στις πηγές θεϊκά χαρακτηριστικά, (νεράϊδες, θεοί των ποταμών, προστάτες άγιοι κλπ), είναι υποχρεωμένοι από την ίδια την ιστορία τους να προστατέψουν το αγαθό αυτό της μάνας φύσης, από τα κοράκια της νέας τάξης.

Μας λήστεψαν, μας πούλησαν στο ΔΝΤ και την ΤΡΟΙΚΑ, μας φόρτωσαν χαράτσια, μας ξεφτιλίζουν καθημερινά ως Λαό και ως Έθνος: Δεν θα μας κλέψουν και το νερό.

Πατριωτικό Μέτωπο
Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...