Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ρωσικά αντίποινα στην Γερμανία - "Oι Ναζί έκαναν στους Εβραίους ότι εσείς στην Κύπρο"!

ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ FSB

Κλιμακώνει τις αντιδράσεις της η Ρωσία κατά της Γερμανίας, τόσο για την "περιφρόνηση" που επέδειξε στην ασφάλεια των καταθέσεων Ρώσων πολιτών στην Κύπρο, όσο και για το ότι τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε η γερμανική κυβέρνηση κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στο Αννόβερο.
Τα οποία μέτρα αποδείχθηκαν εξαιρετικά ελλειπή με αποτέλεσμα το επεισόδιο με τις γυμνόστηθες
FEMEN που θα μπορούσε να έχει τραγική εξέλιξη αν στην θέση των γυμνόστηθων ήταν μια ομάδα οπλισμένων και καλοεκπαιδευμένων κομμάντο αυτοκτονίας.
Από την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε το επίπεδο επιτήρησης των γερμανκών δραστηριοτήτων στην Μόσχα, με την εμφανή και συνεχή όχληση συνεργατών της γερμναικής πρεσβείας, κυρίως σε ότι αφορά φορολογικές παραβάσεις τους και την επιτήρησή τους.
Όχι απλώς δεν χαλάρωσε η παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των γερμανικών ιδρυμάτων που εμφάνιζαν τεράστιες εισροές χρηματικών ποσών χωρίς να ελέγχεται η διάθεσή τους, αλλά αντίθετα εντάθηκε με την εμπλοκή πλέον, πλην του ρωσικού ΣΔΟΕ κα της FSB.
Ακόμη και σε άλλους τομείς διαφαίνεται ένα πάγωμα των γερμανο-ρωσικών σχέσεων, όπως την προηγούμενη εβδομάδα, όταν κατά τη μετάβαση στη Ρωσία αποστολής Γερμανών βουλευτών του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), οι Γερμανοί Βουλευτές ήρθαν την τελευταία στιγμή αντιμέτωποι με αρκετές ακυρώσεις προγραμματισμένων συναντήσεων.
Επίσης ρωσικό περιοδικό μεγάλης κυκλοφορίας, φιλικά προσκείμενο στο Κρεμλίνο, δημοσίευσε τις γυμνές φωτογραφίες της A.Mέρκελ και στην κρατική τηλεόραση σχολιαστές συνέκρινε την απόφαση της γερμανίδας καγκελαρίου για την κατάσχεση των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο με την εξουδετέρωση των Γερμανών Εβραίων κατά τη διάρκεια του Ναζισμού.
Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής του ρωσικού Κοινοβουλίου, A.Πουσκόφ, κατηγόρησε τους Γερμανούς ότι η προβολή της γερμανικής τηλεοπτικής προπαγανδιστικής σειράς με τίτλο «Οι Μητέρες μας, Οι Πατέρες μας»,εξωραΐζει την γερμανική εισβολή κατά της Ρωσίας και τόνισε πως η Γερμανία «καταβάλλει για δεύτερη φορά  προσπάθεια αλλοίωσης των ιστορικών γεγονότων».
Γενικά, παρά το ότι Ρωσία και Γερμανία συνδέονται πλέον με ισχυρότατα αμοιβαία οικονομικά συμφέροντα, τα γεγονότα της Κύπρου, έχουν τραυματίσει τις σχέσεις ων δύο χωρών, καθώς η Μόσχα τοποθετεί την όλη εξέλιξη σε επίπεδο "προσβολής" κατά της Ρωσίας, αφού το Βερολίνο επέδειξε αδιαφορία για τις τυχόν συνέπειες που μπορεί να έχει κια τέτοια κίνηση. Και το Κρεμλίνο ειδικά αυτό δεν πρόκειται να το "καταπιεί"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...