Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

..ΚΑΙ "ΑΡΧΑΙΟΙ ΘΡΑΚΕΣ" ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ! Βουλγαρική πρόκληση σε άσκηση της ΠΑ: Άλλο "αρχαία Μακεδονία", άλλο "αρχαία Ελλάδα"!




Aπάντηση στην ρωσο-σερβική στρατιωτική προσέγγιση επιχείρησαν να δώσουν οι ΗΠΑ με την διεξαγωγή μεγάλης αεροπορικής άσκησης της "βαλκανικής" πτέρυγας του ΝΑΤΟ (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία) - συν την USAF - αλλά "εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε" και παραλίγο να τιναχθεί η άσκηση στον αέρα λόγω βουλγαρικού εθνικισμού. 
Έτσι λοιπόν κατά την αρχική συντονιστική  σύσκεψη στη Σόφια, παρουσιάστηκαν από την
βουλγαρική πλευρά βασικά ενημερωτικά και άλλα επιχειρησιακά στοιχεία, σχετικά με την διεξαγωγή της άσκησης «THRACIAN STAR» (11 έως 27 Ιουλίου 2013 στην αεροπορική βάση «Graf Ignatevo»), πασπαλισμένα με μπόλικο βουλγαρικό εθνικισμό και ανθελληνισμό.
Συγκεκριμένα σημειωνόταν με έμφαση ότι «η βουλγαρική καταγωγή βρίσκεται στους αρχαίους Θράκες», ενώ συμπεριέλαβαν και ιστορικό χάρτη στον οποίο απεικονίζοντο εδάφη που συμπεριελάμβαναν όλη την Ελληνική Θράκη. Δηλαδή οι Βούλγαροι προέρχονται από τους ... αρχαίους Θρακες!
Και όχι από τα βάθη της Ασίας (για την ακρίβεια, δυτικές περιοχές κοντά στην Μογγολία), όπως είναι η πραγματικότητα
Ομοίως στον εν λόγω χάρτη απεικονίζεται και η αρχαία Μακεδονία, χωρισμένη δια συνόρων από την υπόλοιπη Ελλάδα!  Που σημαίνει ότι άλλο Μακεδόνες και άλλο Έλληνες...
Αμέσως ενημερώθηκε για το θέμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έδωσε σαφή εντολή να μην συμμετάσχει η Πολεμική Αεροπορία, αν οι Βούλγαροι δεν αφαιρούσαν τις ανιστόρητες αναφορές εθνικιστικού χαρακτήρα από τα ενημερωτικά στοιχεία.
Ακολούθησε επιστολή διαμαρτυρίας του Α/ΓΕΑ, Ευάγγελου Τουρνά, στον Βούλγαρο ομόλογό του, Υποπτέραρχο Constantin Popov,  όπου τονιζόταν με έμφαση ότι τα στοιχεία είναι πλήρως ανακριβή, ότι η ιστορική αυτή αναφορά είναι άσχετη με τους σκοπούς της αεροπορικής άσκησης και ζήτησε να αποσυρθεί ο εν λόγω χάρτης από τα επιχειρησιακά στοιχεία αυτής προκειμένου να συμμετάσχει η Πολεμική Αεροπορία.
Η επιστολή έφυγε περασμένη Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 και σχετικά ενημερώθηκαν και οι ΗΠΑ για την ελληνική πρόθεση αποχώρησης από την άσκηση.
Σήμερα ο Βούλγαρος Α/ΓΕΑ με απαντητική επιστολή διαβεβαίωσε τον Έλληνα ομόλογό του ότι θα απαλειφθούν όλες οι εθνικιστικού περιεχομένου (και παντελώς ανιστόρητες, λέμε εμείς) αναφορές στην καταγωγή των Βουλγάρων και στον διχωρισμό των αρχαίων Μακεδόνων από τους Έλληνες και φαίνεται ότι τελικά η ΠΑ θα συμετάσχει στην άσκηση, αν βέβαια επιβεβαιωθούν στην πράξη οι διορθώσεις αυτές...
Να σημειώσουμε ότι θα είναι η πρώτη φορά που η ΠΑ θα συμμετείχε σε τέτοια άσκηση, η οποία εν πάση περιπτώσει δεν είναι και ότι πιο "φιλικό" απέναντι στην Ρωσία...
Τμημα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...