Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες από βόμβες στον Μαραθώνιο της Βοστώνης


Τραυματίας μεταφέρεται μακριά από το σημείο των εκρήξεων που συγκλόνισαν  την καρδιά της Βοστώνης.
Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες από βόμβες στον Μαραθώνιο της Βοστώνης
 
Τουλάχιστον δύο νεκροί και 22 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός των δύο εκρήξεων που σημειώθηκαν τη Δευτέρα το μεσημέρι (ώρα ΗΠΑ) στον φημισμένο Μαραθώνιο της Βοστώνης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στη γραμμή τερματισμού του 117ου διεθνούς μαραθώνιου της Βοστώνης. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν στο Facebook ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν από βόμβες. 

Λίγο μετά τις εκρήξεις στη Βοστώνη, η Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ότι λαμβάνει έκτακτα μέτρα ασφαλείας, ενισχύοντας την παρουσία της αστυνομίας σε πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων. Η Boston Globe έγραψε στον ιστότοπό της ότι το ξενοδοχείο Λένοξ κοντά στο σημείο των εκρήξεων εκκενώθηκε. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρχές της Μασαχουσέτης σχετικά με το συμβάν και ότι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, διέταξε τις ομοσπονδιακές αρχές να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν σκηνές απίστευτου πανικού. «Είδα πολλούς ανθρώπους να είναι στο έδαφος» ανέφερε ένας εκ των δρομέων στο Associated Press.

Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά λίγων δευτερολέπτων, μία ώρα αφού είχε τερματίσει ο πρώτος αθλητής στον Μαραθώνιο.

«Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία για να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη» ήταν η πρώτη δήλωση των διοργανωτών του Μαραθωνίου, ενδεικτική του πανικού και του χάους που κυριάρχησε μετά τις δύο εκρήξεις.

Πυκνός καπνός έπνιξε την περιοχή της πλατείας Κόπλεϊ όπου ήταν η γραμμή τερματισμού. Αίμα στο πεζοδρόμιο ήταν εμφανές στις πρώτες εικόνες από τον χώρο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Οι αστυνομικές αρχές εκκένωσαν τον χώρο γύρω από τη γραμμή τερματισμού, η οποία χαρακτηρίστηκε «επικίνδυνη ζώνη». Πολλοί αθλητές που δεν είχαν ακόμη τερματίσει διατάχθηκαν να σταματήσουν να τρέχουν.

Στον Μαραθώνιο της Βοστώνης συμμετείχαν περισσότεροι από 27.000 δρομείς, ενώ δεκάδες χιλιάδες ήταν οι θεατές.

Το 26ο μίλι του Μαραθωνίου της Βοστώνης, περίπου 500 μέτρα πριν από τον τερματισμό ήταν αφιερωμένο στα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας του Νιούταουν στο Κονέκτικατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...