Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μανωλάδα όνειδος της χώρας…


Γράφει η Μιχαλού
Ντροπή και αίσχος είναι οι μόνες λέξεις με τις οποίες μπορεί κανείς να περιγράψει τις εικόνες της απίστευτης βαρβαρότητας που εξελίχθηκαν στις Μανωλάδες… Πίσω από την βάρβαρη επίθεση κρύβεται μια χυδαία ιστορία εκμετάλλευσης εκατοντάδων αλλοδαπών εργατών από τους 
τσιφλικάδες φράουλας σε συνεργασία με πληρωμένους μαφιόζους αλλά και με τις αρχές και τους κατοίκους της περιοχής να παίζουν το ρόλο του γκαβού!!!
Πίσω από το αιματοκύλισμα, υπάρχει η προκλητική ασυδοσία του τσιφλικά ο οποίος με το πρόσχημα ότι «φέτος η φράουλα δεν πήγε καλά…» αποφάσισε να αφήσει απλήρωτους πάνω από 200 μετανάστες εργάτες γης από το Μπαγκλαντές και την Αίγυπτο που τα κυκλώματα των δουλεμπόρων είχαν προωθήσει εκεί. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν χαρτιά και άδειες παραμονής με αποτέλεσμα να μη μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα με νόμιμο τρόπο από το πανίσχυρο «αφεντικό».
Στην περιοχή έχει ήδη στηθεί μια καλά δομημένη εγκληματική ομάδα με ιεραρχία, μπράβους, ανθρώπους του υποκόσμου, οπλοφόρους που ξυλοκοπούν και τρομοκρατούν τους κατατρεγμένους αλλοδαπούς εργάτες γης που τολμούν να σηκώσουν το κεφάλι τους και να ζητήσουν τα χρήματα από τα μεροκάματα που έκαναν, χύνοντας ποτάμια ιδρώτα στα απέραντα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας.
Οι μετανάστες εργάτες γης, με μεροκάματο 25 ευρώ, από ήλιο σε ήλιο, δουλεύουν σαν τους είλωτες και μένουν σε άθλια παραπήγματα από νάιλον στα βάθη των χωραφιών, στα οποία μάλιστα πληρώνουν και ενοίκιο. Υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις και μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών εργατών γης πως σε περίπτωση που χαλάρωναν την ώρα της δουλειάς, τους χτυπούσαν και τους απειλούσαν με όπλα και μάλιστα πολλές φορές πυροβολούσαν στον αέρα για εκφοβισμό.
Από την πλευρά των μεγαλοφραουλάδων και των μπράβων τους η τακτική του εκφοβισμού και του τραμπουκισμού αποτελεί δεύτερη φύση…Αυτή η περίεργη ομερτά θεριεύει στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια. Κανείς δεν μίλαγε για τους σκλάβους του 21ου αιώνα που ζούσαν δίπλα τους. Ακόμη και δημοσιογράφοι που προσπάθησαν να αναδείξουν το θέμα έπεφταν θύματα ξυλοδαρμού!!!
Τα λεβεντόπαιδα επιστάτες ήταν έτοιμοι να τσαμπουκαλευτούν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μάλιστα ο ένας εκ των δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, αλλά και από παλαιότερα δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου που τον φωτογράφιζαν, είναι ο ίδιος που το καλοκαίρι του 2009 είχε δέσει δύο μετανάστες εργάτες πίσω από ένα μηχανάκι και τους έσερνε στους δρόμους της Μανωλάδας με την υποψία και μόνο ότι είχαν κλέψει λίγα πρόβατα.
Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα… Είναι η χώρα που καταπατά με βάρβαρο και απεχθή τρόπο τα δικαιώματα των ανθρώπων Ελλήνων και ξένων που διεκδικούν μια ζωή με αξιοπρέπεια.
το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...