Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Άσαντ: Η Αλ Κάιντα που χρηματοδοτήσατε, θα χτυπήσει στην καρδιά της Ευρώπης!


20130418-090002.jpg
Συρία: Προειδοποιήσεις Άσαντ προς τη Δύση
Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-’Ασαντ δήλωσε χθες ότι οι Δυτικοί παίζουν με τη φωτιά χρηματοδοτώντας, όπως είπε, την Αλ-Κάιντα και άφησε να εννοηθεί ότι υπολογίζει να παραμείνει στην εξουσία ως το 2014 και ακόμα περισσότερο.
Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-’Ασαντ δήλωσε χθες ότι οι Δυτικοί παίζουν με τη φωτιά

χρηματοδοτώντας, όπως είπε, την Αλ-Κάιντα και άφησε να εννοηθεί ότι υπολογίζει να παραμείνει στην εξουσία ως το 2014 και ακόμα περισσότερο.
Σε συνέντευξη μιας ώρας στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Ιχμπαρίγια, στην οποία εμφανίστηκε ήρεμος, ο ‘Ασαντ προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στη χώρα του μπορεί να επεκταθεί στη γειτονική Ιορδανία, την οποία κατηγορεί ότι εκπαιδεύει αντάρτες και ότι διευκολύνει την είσοδο “χιλιάδων” από αυτούς στη Συρία.
“Η φωτιά δε θα σταματήσει στα σύνορά μας. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η Ιορδανία είναι και αυτή εκτεθειμένη (στην κρίση) όπως η Συρία”, δήλωσε, ενώ στην Ουάσινγκτον, ο υπουργός ‘Αμυνας Τσακ Χάγκελ ανακοίνωνε ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης στην Ιορδανία, η οποία θα ξεπεράσει τους 200 άνδρες.
“Η Δύση έχει ήδη πληρώσει πολύ ακριβά το γεγονός ότι χρηματοδότησε στις αρχές της την Αλ-Κάιντα στο Αφγανιστάν. Σήμερα κάνει το ίδιο στη Συρία, στη Λιβύη και αλλού και θα το πληρώσει ακριβά στην καρδιά της Ευρώπης και στις ΗΠΑ”, προειδοποίησε ο ‘Ασαντ.
Ο ‘Ασαντ αναφερόταν στη βοήθεια που είχε χορηγήσει η Ουάσινγκτον στη δεκαετία του 1980 στο Αφγανιστάν, στους μουτζαχεντίν που μάχονταν κατά της σοβιετικής κατοχής, αναμεσά τους και μέλη της Αλ-Κάιντα.
“Η Δύση δε γνωρίζει ότι η τρομοκρατία αυτή θα στραφεί εναντίον της. Πολεμούν την Αλ-Κάιντα στο Μαλί και την υποστηρίζουν στη Συρία. Είναι μια πολιτική δυο μέτρων και δυο σταθμών”, πρόσθεσε αναφερόμενος στη γαλλική επέμβαση στην αφρικανική χώρα.
Οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, αρνούνται να προμηθεύσουν τους αντάρτες με όπλα, υποστηρίζοντας ότι αυτά μπορεί να πέσουν στα χέρια εξτρεμιστών.
‘Ομως, ο ‘Ασαντ τόνισε στη συνέντευξή του ότι “δεν υπάρχει μετριοπαθής τρομοκρατία”, απορρίπτοντας κάθε διάκριση ανάμεσα στους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και οργανώσεων όπως το Μέτωπο Αλ-Νόσρα, το οποίο πρόσφατα ορκίστηκε πίστη στην Αλ-Κάιντα.
“Η Αλ-Κάιντα κυριαρχεί (στην εξέγερση) στη Συρία”, υποστήριξε.
Ο ‘Ασαντ υπογράμμισε εξάλλου ότι ενδεχόμενη ήττα του καθεστώτος του από τους αντάρτες, τούς οποίους όπως πάντα χαρακτήρισε “τρομοκράτες”, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό, θα σημάνει “το τέλος της Συρίας”.
“Δεν έχουμε άλλες επιλογές από τη νίκη, γιατί εάν δε νικήσουμε, αυτό θα είναι το τέλος της Συρίας”, υποστήριξε.
Πηγή: ΑΜΠΕ
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...