Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Τσετσένοι οι δύο βομβιστές και φανατικοί ισλαμιστές – Ανθρωποκυνηγητό για τον δεύτερο

ΒΟΣΤΟΝΗ: ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της αιματηρής βομβιστικής ενέργειας στη Βοστόνη καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΡ οι δύο βομβιστές που αιματοκύλισαν το Μαραθώνιο προέρχονται από την Τσετσενία.
Από τις πληροφορίες που υπάρχουν και οι δύο τους μετανάστευσαν στις ΗΠΑ πριν από 1 χρόνο περίπου και πιθανότατα πρόκειται για μουσουλμάνους. Μάλιστα πρόκειται για αδέρφια και ο
ένας εκ των δύο ονομάζεται  Djohar Tsarnaev
Ο ίδιος αναφέρει πως η άποψή του για τον κόσμο είναι το Ισλάμ ενώ τα προσωπικά του ενδιαφέροντα είναι η καριέρα και το χρήμα.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Tsarnaev έχει καταγωγή από τη νότια Ρωσία και πριν έρθει στις ΗΠΑ βρισκόταν για ένα χρόνο περίπου στην Τουρκία.
Πρόκειται για το ένα από τα δύο αδέλφια 19 και 20 ετών που θεωρούνται από το FBI ως υπεύθυνα για την βομβιστική επίθεση. Ο μεγαλύτερος από τα αδέρφια σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυροβολισμών στο Γουότερτάουν
Δείτε εδώ το προφίλ του ενός από τους δύο βομβιστές που εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης το ρωσικό facebook.
Τώρα η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή θυμίζει κάτι από θρίλερ αλλά και ταινία δράσης μαζί. Ο νεαρός, σύμφωνα με την αστυνομία, κυκλοφορεί στους δρόμους, πάνοπλος και επικίνδυνος. Οι εκκλήσεις των αρχών προς τους κατοίκους στην Watertown είναι δραματικές.
"Πιστεύουμε ότι είναι τρομοκράτης, πιστεύουμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που ήρθε εδώ για να σκοτώσει", σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης "να παραμείνουν μακριά από τα παράθυρα" των σπιτιών τους και "να μην ανοίγουν την πόρτα τους".
Μάλιστα η αστυνομία στέλνει συνεχώς λεωφορεία προκειμένου να εκκενωθεί από κατοίκους η περιοχή καθώς φοβούνται μήπως η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου.
Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι αποφασίστηκε σήμερα (επτά ώρες πίσω από την Ελλάδα) να μην κυκλοφορήσουν μέσα μαζικής μεταφοράς σε ολόκληρη τη Βοστώνη και να μείνουν κλειστά τα σχολεία. Επίσης για λόγους ασφαλείας, κλειστό θα μείνει το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
 defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...