Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΤΟΥΡΚΟΛΙΑΣ, ΛΑΤΣΗΣ , ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ...

...ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕ 50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ...
Μετά την πρόθεση του Ομίλου Λάτση να συμμετάσχει με 100 -150 εκατ. στην αύξηση της Εθνικής, ο εφοπλιστής Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, γιος του καπετάν Βασίλη και ιδιοκτήτης του Costa Navarino, αποφασίζει να συμμετάσχει με 50 εκατ. ευρώ...
στην αύξηση κεφαλαίου. Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κι άλλοι μεγάλοι εφοπλιστές θα τοποθετήσουν άλλα 50 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό σε 100 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα, η διοίκηση της Εθνικής ανοίγει τις διεθνείς επαφές με στόχο να προσελκύσει κεφάλαια από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το σχέδιο της Εθνικής, υπάρχει πρόβλεψη επαρκών κινήτρων, ώστε οι συμμετέχοντες στην αύξηση να αποζημιωθούν μελλοντικά από την αρχική μείωση που θα έχουν της τοποθέτησής τους, εξαιτίας της αρνητικής θέσης της τράπεζας κατά 2,8 δισ. Τι εννοούμε με αυτό, ότι επειδή η καθαρή θέση της Εθνικής είναι αρνητική, για κάθε 10 ευρώ που, λογικά, τοποθετούνται, τα 2,8 μηδενίζουν την όποια ζημιά και τα υπόλοιπα 7,2 είναι αυτά που αποκτούν αξία. Αυτό είναι και το βασικό αντικίνητρο για όσους βιάζονται να επιχειρηματολογήουν υπέρ της αποτυχίας της αύξησης. Κρίσιμη παράμετρο αποτελεί η αξιοποίηση της Finansbank που αποτελεί και το ισχυρό χαρτί της τράπεζας.

Όπως έχει αναφέρει η διοίκηση στους μεγάλους πελάτες, σύμφωνα με το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", έχει ενημερώσει ότι η πλευρά Λάτση προτίθεται να συμμετάσχει στην Αύξηση Κεφαλαίου της Εθνικής με ένα ποσό που καταρχάς θα ανέλθει σε 100 εκατ. ευρώ για να υποστηρίξει το ποσοστό του 12% που διαθέτει και να μην χάσει τα λεφτά της.  Το ποσό αυτό μπορεί να ξεπεράσει και τα 150 εκατ. ευρώ ανάλογα με τις εξελίξεις καθώς η επιφάνεια του Ομίλου αφενός μεν του επιτρέπει την άνεση αφετέρου μπορεί να κρίνει ότι υφίσταται σημαντική επενδυτική ευκαιρία να αυξήσει το ποσοστό στην Εθνική πάνω από 15%.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία πρώτη βάση για την προσέλκυση μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων απ' την εγχώρια αγορά που μπορεί να συγκροτήσουν την πρώτη μαγιά για την επιτυχία της αύξησης. Ήδη το επιτελείο του ομίλου Λάτση στο Λουξεμβούργο βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση με επικεφαλής του Εμανουέλ Μπουσετίλ. 
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...