Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Γιώργος Παπανδρέου, ο απόλυτος καταστροφέας της πατρίδας



gap
Με τον Παναγιώτη Τραιανού μπορεί κανείς να μην συμφωνεί, τουλάχιστον σε όλα. Διορατικότητα πάντως και καλή τεκμηρίωση υπάρχει στα γραφόμενά του. Τρία χρόνια πίσω, ο Τραιανού προδίκαζε αυτό που τώρα συμβαίνει. Στα αποσπάσματα που ακολουθούν (από το ιστολόγιό του ΕΑΜ Β’) σκιαγραφεί πτυχές και παραμέτρους του -κατά την άποψή μας εκ των βασικών καταστροφέων της
πατρίδας- Γιώργου Παπανδρέου. Ποιοί μας τον ”φόρτωσαν” και κυρίως, γιατί. Εμείς θεωρούμε πάντως την συλλογική ευθύνη του σώματος των Ελλήνων πολιτών τεράστια. Ο Παπανδρέου, όπως και κάποιοι πριν και μετά από αυτόν, δεν ήταν δικτάτορας. Εξελέγη. Εμείς τον ψηφίσαμε. Και ως γνωστόν, τη απομακρύνσει εκ του ταμείου…
”Φοβούνται έναν Έλληνα πατριώτη Πρωθυπουργό. Που θα προσπαθήσει να προστατεύσει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και εργαζομένων και θα κλείσει την πόρτα στους τοκογλύφους. Φοβούνται τον πρώτο Έλληνα Πρωθυπουργό. Ο οποίος θα κλείσει στη φυλακή τους διεφθαρμένους, οι οποίοι μας φόρτωσαν με τα ομόλογα. Φοβούνται τον πρώτο Έλληνα Πρωθυπουργό…
Μας επέβαλαν έναν πρωθυπουργό, τον Παπανδρέου, ο οποίος ούτε πατριώτης ήταν και ούτε είχε τον παραμικρό λόγο ν’ αγωνιστεί για τους Έλληνες, γιατί ούτε καν Έλληνας είναι. Έναν πρωθυπουργό, ο οποίος αποτελεί τον απόλυτο ορισμό του παραλόγου. Οι συνθήκες ευνοούσαν την Ελλάδα, γιατί στην πραγματικότητα όλα αυτά τα χρόνια δεν δανειζόταν. Στην πραγματικότητα απλά έπαιρνε τα χρήματα που της έδιναν οι τοκογλύφοι, επενδύοντας πάνω της τις τοκογλυφικές τους ελπίδες. Έπαιζε η Ελλάδα ένα παιχνίδι μαζί με συμπαίκτες. Παρίστανε το “άλογο” και αυτοί τζόγαραν πάνω της. Ας πρόσεχαν πού τα έδιναν. Το “άλογο” έχασε. Δεν μπορεί να κερδίσει αυτά, τα οποία τους υποσχέθηκε. Δικό τους πρόβλημα είναι και όχι της Ελλάδας.
Αυτή είναι η ουσία της κατάστασης. Αυτήν την ουσία αγνοούσε ο πρωθυπουργός της, ο οποίος πέρα από κάθε λογική υποσχόταν σε όλους τους τοκογλύφους ότι θα τους πληρώσει στο ακέραιο όλες τις απάτες, κόβοντας ακόμα και τις συντάξεις των φτωχών. Αυτά δεν τα λέμε εμείς. Αυτά τα είπε ο ίδιος. Ο ίδιος ο Παπανδρέου δήλωσε οπαδός της παγκόσμιας διακυβέρνησης, αλλά παρ’ όλα αυτά διεκδίκησε τη θέση της ελληνικής ηγεσίας. Ο ίδιος, ως πρόεδρος της “Σοσιαλιστικής Διεθνούς”, δήλωσε ότι θα ξεπληρώσει τους τοκογλύφους πάση θυσία και ως γνήσιος “σοσιαλιστής” ξεκίνησε από τις συντάξεις των φτωχών.
Θα εξετάσουμε την κατάσταση από την αρχή και η αποκάλυψη των υπευθύνων θα γίνει εύκολα. Ποιοι ήταν οι τοκογλύφοι, στους οποίους χρωστούσε η Ελλάδα “υποσχέσεις”; Οι τοκογλύφοι ήταν οι γνωστοί Εβραίοι “επενδυτές”, οι οποίοι αγόραζαν τα ελληνικά ομόλογα της εποχής του Σημίτη και της “ισχυρής” Ελλάδας. Η Goldman Sachs του Εβραίου Μπλακφέιν, η Deutsche Bank του Εβραίου Άκερμαν, η ΕΚΤ του Εβραίου Τρισέ, τα funds του Εβραίου Σόρος. Αυτοί λοιπόν οι τοκογλύφοι, αφού “φόρτωσαν” το ελληνικό “γαϊδούρι” με άπειρα ομόλογα, κατάλαβαν ότι έφτασε στα όριά του. Αυτοί, οι οποίοι διέφθειραν τις ελληνικές κυβερνήσεις, προκειμένου να τις αναγκάσουν να “δανειστούν” άχρηστα και άπειρα χρήματα για απλή σπατάλη, κατάλαβαν ότι η κατάσταση έφτασε στα όριά της. Η παγκόσμια κρίση, σε συνδυασμό με την ελληνική δημοσιονομική προβληματικότητα, ήταν βέβαιο ότι θα τους έβαζε σε περιπέτειες στην Ελλάδα. Γιατί; Γιατί ήταν θέμα χρόνου να φτάσει η Ελλάδα σε θέση αδυναμίας εξυπηρέτησης των χρεών και των “υποσχέσεών” της. Ήταν θέμα χρόνου να φτάσει στη στάση πληρωμών. Πού όμως θα έκανε στάση πληρωμών; Στάση πληρωμών σε πραγματικά δάνεια δεν μπορείς να κάνεις, γιατί υπάρχουν άμεσες συνέπειες, οι οποίες σε οδηγούν στην οδυνηρή χρεοκοπία και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τι θα “κόψεις” πρώτα; Αυτά, τα οποία δεν κοστίζουν. Αυτά, τα οποία δεν σε οδηγούν στη χρεοκοπία. Αυτά, τα οποία δεν σε οδηγούν σε κατασχέσεις ή δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων. Αυτά, τα οποία είναι “αέρας”. Αυτά, τα οποία δεν έχουν συνέπειες: Τα ομόλογα.
Εξαιτίας αυτού του φόβου άρχισαν τις μεθοδεύσεις εναντίον της Ελλάδας. Τι έκαναν; Προσπάθησαν να τη φέρουν σ’ εκείνο το σημείο, ώστε να την αναγκάσουν να μετατρέψει τα ομόλογα σε πραγματικά χρέη. Να την αναγκάσουν να δανειστεί πραγματικά δάνεια, για να ξεπληρώσει τα “πέτσινα” ομόλογα. Να την αναγκάσουν να “αυτοκτονήσει”. Πώς όμως θα το έκαναν αυτό; Ποια ελληνική κυβέρνηση θα δεχόταν να καταστρέψει ολοσχερώς τον ελληνικό λαό, για να φανεί “συνεπής” στους τοκογλύφους; Ποιος Έλληνας πρωθυπουργός θα δεχόταν να κόψει τις συντάξεις και τους μισθούς των φτωχών, για να γίνουν πλουσιότεροι οι τοκογλύφοι του Πλανήτη.
Αυτό ήταν ένα πρόβλημα, το οποίο το έλυσαν εύκολα. Είχαν τα δεδομένα για να το λύσουν. Είχαν δικό τους άνθρωπο σε απόσταση βολής από την εξουσία. Λίγο βλάκας, λίγο “τσαλακωμένος” από την προηγούμενη ήττα του, αλλά δικός τους άνθρωπος. Αφού πλήρωσαν όλους τους Πακιστανούς και τους Αφγανούς να τον αναδείξουν αρχηγό του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια τον έβαλαν στην “κούρσα” της διεκδίκησης της πρωθυπουργίας. Με ψέματα και υποσχέσεις, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο πολιτικής αθλιότητας, τον έχρισαν “νικητή”. Αυτόν τον “νικητή” με συντονισμένες ενέργειες τον έβαλαν να προδώσει την Ελλάδα. Αυτοί, δηλαδή, μαζί με τον προδότη έβαλαν την Ελλάδα στον “μονόδρομο”, που οδηγούσε στο ΔΝΤ. Στο ΔΝΤ, το οποίο θα μετέτρεπε τα πέτσινα ομόλογα σε πραγματικά δάνεια. Το ζητούμενο, δηλαδή, ήταν να οδηγήσουν με τον Γιωργάκη την Ελλάδα στο “σφαγείο” του ΔΝΤ. Για να το πετύχουν όμως αυτό, έπρεπε να οδηγήσουν την Ελλάδα στην “ασφυξία”. Αυτό ήταν λίγο δύσκολο, γιατί η Ελλάδα δεν ήταν η μοναδική περίπτωση υπερχρεωμένης χώρας. Δεν διέφερε και πολύ από την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία ή την Ισπανία. Δεν διέφερε καν από τις ΗΠΑ ή από τη Βρετανία και την Ιαπωνία.
Τα ταξίδια του Γιώργου στο εξωτερικό (μέχρι και τώρα) είχαν και άλλο λόγο που έγιναν, και όχι μόνον την ασφάλεια. Για λόγους που αφορούν τη μελλοντική του ασφάλεια έκανε αυτά τα ταξίδια. Για λόγους που αφορούν το μέλλον, το οποίο θ’ ακολουθούσε μετά την “πετυχημένη” πρωθυπουργική καριέρα του. Για λόγους που ίσως να τον αναγκάσουν να κατοικεί εκτός Ελλάδας. Γιατί υπάρχουν λόγοι ασφάλειας στην προσπάθειά του να “χτίσει” τη διεθνή του “καριέρα”; Για να εξασφαλίσει ως άτομο —και με τη βοήθεια βέβαια των εβραϊκής ιδιοκτησίας διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης— την παγκόσμια συμπάθεια εις βάρος του λαού του. Εις βάρος του λαού, τον οποίον πρόδωσε για χρήματα. Αυτό είναι το ζητούμενο. Εν μέσω μιας παγκόσμιας και πρωτοφανούς δυσφημιστικής εκστρατείας εις βάρος των Ελλήνων ο Giorgo παριστάνει το καλό “παιδί”. Το καλό “παιδί”, το οποίο —”ανύποπτο” και “απονήρευτο” όπως ήταν— ανέλαβε την εξουσία επάνω σε έναν “κακό” λαό. Αυτός θα είναι πάντα ο “καλός” πολιτικός, που είχε την “ατυχία” να ηγείται ενός “κακού” λαού, ο οποίος είχε την “αθλιότητα” να μην θέλει να φερθεί “τίμια” απέναντι στους “δανειστές” του. Το καλό “παιδί” με το ποδήλατο και τους κουραμπιέδες, το οποίο έπεσε θύμα ενός λαού κλεφτών και απατεώνων.
Η οικογένεια Παπανδρέου είναι η πρώτη από τις τρεις οικογένειες των “εθνοπατέρων” της μεταπολίτευσης, η οποία αποτίμησε το μερίδιο ιδιοκτησίας της στη χώρα μας και την πούλησε. Η οικογένεια των Αμερικανών, οι οποίοι θα πληρωθούν και θα φύγουν από τη χώρα, παραδίδοντάς την σε νέους ιδιοκτήτες. Είναι βέβαιο ότι αυτό έγινε. Γι’ αυτόν τον λόγο βιάζονταν να πάρουν άρον-άρον την εξουσία χωρίς κανέναν όρο και προδιαγραφή. Γνώριζαν ότι μόνον μέσω της εξουσίας θα μπορούσαν να πετύχουν τη “μεταπώληση” του μεριδίου τους. Ό,τι προλάβουν και για όσο προλαβαίνουν. Μέχρι και ο “διανοούμενος” της οικογένειας ανέλαβε να κάνει επαφές για το “συμφέρον” της Ελλάδας. Επιζήμιες επαφές, με διεθνή λαμόγια και εμπόρους όπλων. Να βγάλει κι αυτός το “μεροκάματο”, δίπλα στον αδερφό.
Όμως θα το φάνε το “φέσι”, σίγουρα, γιατί οι Έλληνες θα φροντίσουν να ενημερώσουν τον Πλανήτη γι’ αυτό. Το “φέσι” θα το φάνε και να δούμε πού θα κρυφθούν, όταν οι λαοί καταλάβουν ότι τους πρόδωσαν. Όταν ειδικά οι λαοί, που είχαν την ατυχή έμπνευση να συνεργαστούν μαζί τους, αντιληφθούν ότι τους πούλησαν. Όταν οι Αμερικανοί καταλάβουν ποιος διέλυσε το κράτος τους και τους φόρτωσε με δεκάδες τρις χρέος. Όταν οι Γερμανοί καταλάβουν ότι είναι απόλυτα υποδουλωμένοι στους γύφτους. Η συμμορία θα τελειώσει την πορεία της όπως ακριβώς την ξεκίνησε: Στο μέσον της ερήμου…”
elkeda.gr
Freepen 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...