Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Δήλωση- κεραυνός για τις Γερμανικές αποζημιώσεις



«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και αμφισβήτηση για την οφειλή απο πλευράς Γερμανίας του Κατοχικού Δανείου». Την εξαιρετικά σημαντική αυτή δήλωση μας έκανε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ.Αντώνης Ρουπακιώτης.
Είναι η πρώτη φορά που υπουργός Δικαιοσύνης κάνει τέτοια σαφή δήλωση για το θέμα των
γερμανικών οφειλών το οποίο παίρνει διαστάσεις και εξελίσσεται σε πρόβλημα στις ελληνογερμανικές σχέσεις με το δίκαιο φυσικά να ρέει ,όπως τα ποτάμια αίματος της Κατοχής προς την ελληνική πλευρά.
Ο κ.Ρουπακιώτης διευκρίνισε οτι οι οφειλές της Γερμανίας δεν είναι της ίδια κατηγορίας καθώς άλλη νομική μορφή έχει το Κατοχικό δάνειο και άλλη οι αποζημιώσεις απο άλλες αιτίες. Ο κ.Ρουπακιώτης μας είπε οτι θα αναμένει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο την γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που θα είναι εξαιρετικά σημαντική και βασισμένη στην κωδικοποίηση που έγινε πρόσφατα απο την Επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Οπως εκτίμησε η Ολομέλεια δεν θα βραδυνει και πιθανόν να εκδοθεί και έως το φθινόπωρο. Να θυμίσουμε οτι το θέμα αυτό ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά απο τον δικηγόρο,πρωην βουλευτή Γιάννη Σταμούλη και τη στήριξη που είχε απο μικρά μέσα ενημέρωσης καθώς τα μεγάλα σνόμπαραν το ζήτημα μέχρι πριν ΕΝΑ μήνα. Μάλιστα πολλά απο αυτά με εμβόλιμους σχολιαστές χλεύαζαν ως γραφικούς και εθνικιστές ώς προέβαλαν το ζήτημα αυτό.
Οι αναγνώστες του “Παρασκηνίου” θυμούνται οτι είχαμε κάνει πρώτο θέμα για αρκετές φορές το πρόβλημα απο το 2010. Η ανησυχία της Γερμανίας φαίνεται απο την εσπευσμένη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Σόϊμπλε ,ο οποίος επανέλαβε άμεσα τη γνωστή και πάγια θέση που εκφράζει με απαντήσεις του ο εκάστοτε πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα.Οτι δηλαδή το θέμα έχει κλείσι.
Το θέμα προφανώς ανοίγει και με τη γνωμοδότηση θα λάβει και δικαστικές διαστάσεις. Για την Ελλαδα είναι ζήτημα ζωής και (οικονομικού) θανάτου.Αφενός γιατί αφορά 400.000 νεκρούς άμαχοπυς της Κατοχής αλλά και γιατί το ύψος του που είναι άνω των 500 δις (κατά τη γαλλική Κυβέρνηση) με τους τόκους λύνει άπαξ ια παντός το οικονομικό μας πρόβλημα.
Γιάννης Ντάσκας, paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...