Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Παπαγιάννης: Δεν εκβίασα, ζήτησα διαφήμιση...

Ο δημοσιογράφος με ανακοίνωση του αρνείται ότι τα δυσφημιστικά άρθρα στο blog του σχετίζονται με την άρνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να του δώσει την διαφήμιση που ζητούσε.
Παπαγιάννης: Δεν εκβίασα, ζήτησα διαφήμιση
Στα πλαίσια της υπόθεσης εκβιασμού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου που διερευνά η δικαιοσύνη, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης έδωσε την δική του εκδοχή με ανακοίνωση στον δικτυακό του τόπο. όπου είχαν αναρτηθεί και τα επίμαχα άρθρα.
Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ναι μεν ζήτησε διαφήμιση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τα δυσφημιστικά άρθρα όμως ήταν προϊόν εσφαλμένης πληροφόρησης και δεν ανταποκρίνονται στην
πραγματικότητα.
Ο συνδυασμός της άρνησης του Σίμου Κεδίκογλου να βοηθήσει τον δημοσιογράφο δίνοντας του διαφημίσεις, με τις επιθετικές αναρτήσεις εις βάρος του που ακολούθησαν είναι κατά τον δημοσιογράφο παρερμηνεία των προθέσεων του.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Με το Σίμο Κεδίκογλου γνωρίζομαι πάρα πολλά χρόνια γιατί μεγαλώσαμε στην ίδια περιοχή, στα Εξάρχεια, έχουμε δε δουλέψει ως δημοσριογράφοι και κάτω από την ίδια επαγγελματική στέγη, όπως, για παράδειγμα, στην... εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ».
Όταν ο Σίμος Κεδίκογλου έγινε Υπουργός είχα δημοσιογραφική υποχρέωση να του ασκήσω αυστηρή κριτική, όπως έκανα και με πάρα πολλούς άλλους Υπουργούς, διότι αυτή είναι η θεσμική αποστολή του Τύπου.
Έτσι, στην ιστοσελίδα «fimotro.blogspot.com», το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολλές αναρτήσεις κειμένων με έντονα καυστικό και επικριτικό περιεχόμενο σε βάρος του. Τούτο έγινε μεν από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, βασίστηκε, όμως, όπως στο μεταξύ προέκυψε, σε σφαλερή πληροφόρηση για τη βασιμότητα των αναφερόμενων στα δημοσιεύματα.
Ήδη, μετά από έρευνα και ορθή ενημέρωση, προέκυψε ότι τα ως άνω δημοσιεύματα αποτέλεσαν προϊόν εσφαλμένων πληροφοριών, ενδεχομένως δε να χρησιμοποιήθηκαν εκφράσεις υπερβολικές.
Στο Σίμο Κεδίκογλου, ετέθη το θέμα να βοηθηθώ με καταχώριση διαφημίσεων στο blog Fimotro, εκείνος, όμως, δεν ασχολήθηκε με το θέμα, διότι, όπως μου μεταφέρθηκε, ήταν, άλλες οι θεσμικές του υποχρεώσεις.
Προφανώς ο κ. Σ. Κεδίκογλου, συνδυάζοντας τις άνω αναρτήσεις στο διαδίκτυο με το γεγονός ότι δεν μπήκαν διαφημίσεις στο fimotro θεώρησε ότι αυτό συνιστά πολιτικό εκβιασμό. Αν πάντως η δική μου συμπεριφορά του έδωσε το δικαίωμα για εξαγωγή τέτοιων συμπερασμάτων, αυτό δεν ήταν στις προθέσεις μου. Ανεπιφύλακτα πάντως πιστεύω ότι ο παλιός φίλος Σίμος Κεδίκογλου και σαν Υπουργός διατηρεί την εντιμότητα, την εργατικότητα και την ευαισθησία, που τον διέκρινε από τα νεανικά του χρόνια.
Τέλος, εκτιμώ ότι οι επιθέσεις που δέχθηκα από τον Χρήστο Ράπτη και τον Γιάννη Φιλιππάκη ήσαν προϊόν παρερμηνείας και προτίθεμαι τις επόμενες ημέρες να ανακαλέσω τις μηνύσεις που κατέθεσα σε βάρος τους.
Σε κάθε περίπτωση έχω αποδείξει μέχρι σήμερα ότι δεν προσφεύγω στα δικαστήρια σε βάρος συναδέλφων , ακόμα και όταν αισθάνομαι ότι αδικούμαι. Τέλος, το σπίτι, που μένω με την οικογένειά μου, δεν είναι στην Πεντέλη και ουσιαστικά ανήκει στην Τράπεζα, που χορήγησε το δάνειο για την αγορά του.
Διαβάστε επίσης:
Οι καταγγελίες, ο εκβιασμός Κεδίκογλου και οι αντιδράσεις Παπαγιάννη
Δημοσίευμα-ΣΟΚ: Δημοσιογράφος φέρεται να εκβίαζε τον Κεδίκογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...