Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ο Σκλαβενίτης τα «Πέταξε Εξω» τα προϊόντα απο τα φραουλοχώραφα «Βαγγελάτος Α.Ε.»


Μετά τη γενική κατακραυγή και το μποϊκοτάζ στα προϊόντα της «Βαγγελάτος ΑΕ», στα φραουλοχώραφα της οποίας εκτυλίχθηκε την Τετάρτη το αιματηρό περιστατικό κατά μεταναστών εργατών, ήταν η σειρά όσων συνεργάζονται με την εταιρεία να απαντήσουν...


Έπειτα από πρωτοβουλία του bloodstrawberries, ήδη ορισμένες μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ ανακοίνωσαν πως διακόπτουν τη συνεργασία τους με τη «Βαγγελάτος ΑΕ», καταγγέλλοντας το απάνθρωπο και αποτρόπαιο γεγονός.

Οι διαχειριστές του bloodstrawberries.wordpress.com ανέλαβαν μία μόλις ημέρα μετά το μακελειό στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας να αποστείλουν επιστολή διαμαρτυρίας προς αλυσίδες σουπερμάρκετ που συνεργάζονται με τη «Βαγγελάτος ΑΕ», καλώντας τες να αποσύρουν τα προϊόντα του εν λόγω παραγωγού από τα ράφια καθώς και να διακόψουν κάθε συνεργασία μαζί του.

Οι απαντήσεις που έλαβαν μέχρι στιγμής:

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Αγαπητή κυρία [...],
Σε απάντηση τού e-mail σας, το οποίο αφορά στο αποτρόπαιο γεγονός που συνέβη στη Νέα Μανωλάδα της Ηλείας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε αποσύρει από τα καταστήματά μας τα προϊόντα του συγκεκριμένου προμηθευτή κι έχουμε διακόψει τη συνεργασία μας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.
Με εκτίμηση
Μελίνα Βαρούτσικου

Επίσης ακολούθησαν και οι παρακάτω επιχειρήσεις

METRO Α.Ε.Β.Ε
Ενημερωθήκαμε για τα δυσάρεστα γεγονότα στη Μανωλάδα, όπως όλοι από τα ΜΜΕ και με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τις σχετικές έρευνες της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της αλήθειας.
Ως Ελληνική εταιρεία που συνεργάζεται χρόνια με παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, καταδικάζουμε κάθε είδους πρακτικές βίας και εκμετάλλευσης προς κάθε κατεύθυνση και εκφράζουμε την έντονη αποδοκιμασία και τον αποτροπιασμό μας για όλα όσα συνέβησαν.
Βασική Αρχή μας είναι να επιλέγουμε τους προμηθευτές και τους συνεργάτες μας με γνώμονα όχι μόνο την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και το ηθικό και κοινωνικό τους ανάστημα. Αυτήν την αρχή μας θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα και σε αυτήν την περίπτωση.
Παρακολουθούμε προσεκτικά και περιμένουμε τις ανακοινώσεις και τα συμπεράσματα των ερευνών των αρχών για το θέμα, ωστόσο για λόγους αρχής, διακόπτουμε άμεσα τη συνεργασία με τον εν λόγω προμηθευτή έως ότου εξακριβωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.
Φιλικά,

Χαλκιαδάκης Α.Ε.
Μετά το απάνθρωπο και αποτρόπαιο γεγονός, έχουμε διακόψει προσωρινά τη συνεργασία μας με την εν λόγω εταιρία, μέχρι να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό.
Σας ευχαριστώ που επικοινωνήσατε μαζί μας.
Για την Χαλκιαδάκης Α.Ε.

AB Βασιλόπουλος
Αρχικά θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι δεν συνεργαζόμαστε με τον συγκεκριμένο παραγωγό για την προμήθεια φράουλας. Είναι όμως μέχρι σήμερα προμηθευτής μας σε μπανάνες.
Μετά τα γεγονότα που συνέβησαν στη Μανωλάδα Ηλείας και ακολουθώντας την αυστηρή πολιτική μας απέναντι στους προμηθευτές μας, διακόπτουμε άμεσα, όποια συνεργασία με τον συγκεκριμένο παραγωγό έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση.
Ταυτόχρονα συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την υπόθεση με την υψηλή αίσθηση ευθύνης που απορρέει από τις αρχές της ΑΒ Βασιλόπουλος.
Με εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...