Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ο κρυφός πόλεμος της Ε.Ε στην Συρία! Διαπράττουν γενοκτονία μέσα από την υποστήριξη των ανταρτών!


syrian+children+dead 

Εως και 15.000 παιδιά νεκρά

Υπολογίζονται στον εμφύλιο της Συρίας.
Συγκλονιστικά όσο και μακάβρια στοιχεία από γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση.
Σε 10.000 με 15.000 υπολογίζεται ο αριθμός των παιδιών που έχουν χάσει τη ζωή τους στα δύο και πλέον χρόνια που μετρά ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, σύμφωνα με αξιωματούχο της Αλυσίδας Ελπίδας, μιας γαλλικής μη κυβερνητικής οργάνωσης που εξειδικεύεται στην παροχή περίθαλψης στα άπορα παιδιά.
Από τους 70.000 και πλέον νεκρούς που έχουν καταγραφεί από τον ΟΗΕ στην Συρία, «σχεδόν οι μισοί είναι άμαχοι. Μεταξύ των αμάχων αυτών υπάρχει ένα ποσοστό μεταξύ 30 και 40% παιδιών, δηλαδή 10.000 ως 15.000 παιδιά»δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης Φιλίπ Βαλεντί,μετά την επιστροφή του από αποστολή στην Ιορδανία.
Η γειτονική πόλη της Συρίας φιλοξενεί περίπου 400.000 σύρους πρόσφυγες.«Εξέτασα 65 παιδιά [από την Συρία], εκ των οποίων τα δύο τρίτα ήταν τραυματίες πολέμου: είχαν πατήσει νάρκες, ή είχαν πυροβοληθεί από ελεύθερο σκοπευτή» δήλωσε ο γιατρός Φιλίπ Βαλεντί.
«Στους πρόσφατους πολέμους, τα όπλα έχουν αλλάξει. Τα άκρα είναι αυτά που τραυματίζονται. Τα κάτω άκρα από νάρκες. Τα άνω άκρα από καλάσνικοφ ή τις σφαίρες ελεύθερων σκοπευτών» διευκρίνισε.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι «οι ελεύθεροι σκοπευτές έχουν δύο στόχους:είτε την παράλυση, δηλαδή να επιτρέψουν σε κάποιον να ζήσει, αλλά να μην μπορεί πλέον να περπατήσει, είτε να πυροβολήσουν στο κεφάλι».
Η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αναμένει ο αριθμός των σύρων προσφύγων στην Ιορδανία να φτάσει το1,2 εκατομμύριο στα τέλη του 2013, δηλαδή στο ένα πέμπτο του ιορδανικού πληθυσμού.
Αυτό το μαζικό κύμα προσφύγων στην Ιορδανία, όπως και στις άλλες χώρες που συνορεύουν με την Συρία, θέτει σοβαρά ανθρωπιστικά προβλήματα και δημιουργεί κινδύνους εσωτερικής αποσταθεροποίησης των εμπλεκομένων χωρών.
Η Αλυσίδα Ελπίδας, που ιδρύθηκε το 1988, δρα σε περίπου 30 χώρες προσφέροντας πρόσβαση στην περίθαλψη και στην εκπαίδευση στα φτωχά παιδιά.
Η οργάνωση ζήτησε έγκριση για την πραγματοποίηση επιχείρησης στην Ιορδανία, όπου ελπίζει να αποστείλει χειρουργούς από τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τον Βαλεντί, η οργάνωση θα δραστηριοποιηθεί επίσης στην Τουρκία,στην μεθόριο με την Συρία……………………………..tovima.gr

(ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...