Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Συνελήφθη ο εμφανιζόμενος ως μέτοχος της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, Αναστάσιος Πάλλης



Στο αυτόφωρο οδηγείται το πρωί ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης μετά από εκτεταμένες έρευνες που έκαναν στο ιδιωτικο πολεμικό του μουσείο, ειδικές ομάδες της ελληνικής αστυνομίας. Το ΗΟΤDOC είχε αποκαλύψει ότι ο επιχειρηματίας ο οποίος είχε αγοράσει μετοχές στο Πρώτο Θέμα και εμφανιζόταν ως εφοπλιστής και ως δικηγόρος είχε εμπλοκή σε διάφορες νομικές υποθέσεις
μεταξύ των οποίων και μια απαγωγή.
Στην έρευνα του το HOTDOC, έβαζε το ερώτημα αν είχε ελεγχθεί ποτέ το πολεμικό του μουσείο, το οποίο στέγαζε υπερσύγχρονα όπλα και κανένας δε γνώριζε αν ηταν απενεργοποιημένα ή νόμιμα. Το μουσείο μάλιστα είχαν επισκεφθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος αλλά και πολλοί άλλοι.
Στην έρευνα που έκανε η αστυνομία διαπιστώθηκε ότι υπάρχει αναντιστοιχία όπλων και εγγράφων που τα συνοδεύουν. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη εδώ και αρκετές μέρες και ειδικά συνεργεία ψάχνουν την έκταση γύρω από το μουσείο με ανιχνευτές μετάλλων για να εντοπίσουν πιθανά παράνομα όπλα. Μετά τη διαπίστωση ότι υπήρχαν παράνομα όπλα, ο Αναστάσιος Πάλλης προσήχθη στην ΓΑΔΑ.
Τελικώς, ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του δίωξη για παράβαση του ν. 2168/1993 περί όπλων. Το άρθρο 15 του συσγκεκριμένου νόμου προβλέπει μάλιστα αυστηρές ποινές για παραβάσεις σαν και αυτές που αποδίδονται στον κ. Πάλλη.
Ο επιχειρηματίας όπως έχει αποκαλύψει το HOTDOC είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο της μονής Τοπλού και εμφανιζόταν ως δικηγόρος εκπρόσωπος της αγγλικής εταιρείας με τον οποίο μάλιστα συνομιλούσε το αγγλικό κράτος. Ο Πάλλης στη συνέχεια εμφανίστηκε να συνεργάζεται με τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και να αγοράσει μετοχές στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
Η περίεργη επιχειρηματική δράση του κ. Πάλλη φαίνεται να ξεκίνησε όταν ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου έδωσε την… οικονομική του ευλογία με συστατική επιστολή για τον Αναστάσιο Πάλη. Οι έρευνες σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχιστούν για πολλές μέρες. Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ σχολιάζουν έντονα το γεγονός πως παρά τα επανειλημμένα αιτήματα που έχουν υποβάλει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να συνεισφέρει με ειδικούς ερευνητές- πραγματογνώμονες στα βαρέα όπλα, το ΥΕΘΑ έχει αρνηθεί να το κάνει. Η άρνηση εντοπίζεται στον ίδιο τον υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο, o οποίος ανεξήγητα δεν υπογράφει τα σχετικά αιτήματα. Ωστόσο κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχολίασαν στο koutipandoras.gr πως τα αιτήματα της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ικανοποιηθεί πλήρως από την πλευρά του υπουργείου.
Η Αστυνομία είναι αδύνατον λόγω του αντικειμένου της, να ελέγξει άρματα μάχης, κανόνια και συγχρονα πολυβόλα που εμφανίζονται ως εκθέματα στο μουσείο του Πάλλη.
Δείτε σχετικά:

Ο λοχίας που έγινε «εκδότης» της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα
»

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...