Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ο Μανιτάκης «έκοψε» τις προσλήψεις γιατρών!

Δεν χωράει ανθρώπινος νους την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να πάει κόντρα στην εκπεφρασμένη απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με γιατρούς, αλλά και να περικόψει κατά σε ποσοστό 75% τις προσλήψεις που ζητούσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Κι ενώ η ελληνική περιφέρεια και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας περίμεναν ως μάννα εξ ουρανού τις 600 προσλήψεις που είχε προαναγγείλει το υπουργείο Υγείας, έπειτα από παρέμβαση του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδειξε ότι τα μόνα που τον νοιάζουν είναι οι αριθμοί και τι θα πει η τρόικα.

Ετσι με μια αδιανόητη απόφαση, η οποία πατάει σε 681 προσλήψεις που είχαν γίνει επί Λοβέρδου το 2011, ο κ. Μανιτάκης έκρινε ότι από τους 600 γιατρούς που ζητούσε το υπουργείο Υγείας για να καλυφθούν σε ένα μικρό ποσοστό οι 3.806 κενές θέσεις στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας θα προσληφθούν τελικά μόλις 159! Κι αυτό γιατί ειδάλλως δεν θα ικανοποιηθεί ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις που ζητά η τρόικα.

Οπως φαίνεται, μόνο μέλημα του κ. Μανιτάκη είναι η λογοδοσία στην τρόικα. Τι κι αν καθημερινά συνάνθρωποί μας πεθαίνουν αβοήθητοι αναζητώντας ένα κρεβάτι εντατικής; Τι κι αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει πει ξεκάθαρα ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και όχι να κλείνουν; Για τον κ. Μανιτάκη αυτά δεν υπάρχουν. Και κυρίως δεν υπάρχουν άνθρωποι. Μόνο οι αριθμοί και τα λογιστικά της τρόικας.

Η ιστορία ξεκίνησε πρόσφατα, όταν με επίσημο έγγραφό του στις 6/2/2013 ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ζήτησε την πρόσληψη περίπου 1.400 γιατρών (800 επικουρικών και 600 μονίμων) για να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με προτεραιότητα τις ακριτικές περιοχές, το Αιγαίο, όπου το πρόβλημα είναι τεράστιο, και τις ΜΕΘ. Κι ενώ πριν από τρεις ημέρες το υπουργείο Οικονομικών με υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα έδωσε την έγκριση για την πρόσληψη 800 επικουρικών γιατρών, ο κ. Μανιτάκης, υπακούοντας τις εντολές της τρόικας, άναψε κόκκινο για τις προσλήψεις του μόνιμου προσωπικού, εγκρίνοντας μόλις τις 159 από τις 600 προσλήψεις που ζητούσε το υπουργείο Υγείας. Κι αυτό με την αιτιολογία ότι περισσότερες προσλήψεις θα προκαλούσαν μεγαλύτερες δαπάνες και άρα επιβάρυνση στον Προϋπολογισμό. Ειδικότερα, με απόφασή του προσλαμβάνονται 150 ειδικευμένοι γιατροί όλων των βαθμών και ειδικοτήτων, καθώς και εννέα γιατροί σε προσωρινές και προσωποπαγείς θέσεις.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...