Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ποιος θα πληρώσει τα δάνεια των κομμάτων από την ΑΤΕ;;;


Αποφάσισαν λοιπόν τα μνημονιακά κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και το αριστερό πρόσημο του μνημονίου (ΔΗΜΑΡ), να χωρίσουν την ΑΤΕ σε δύο κομμάτια. Την «καλή» ΑΤΕ, η οποία περιλαμβάνει (σύμφωνα με αυτά που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ), τις καταθέσεις των πολιτών, τα εξυπηρετούμενα δάνεια και την αγροτική γη που είναι υποθηκευμένη και η οποία «καλή» ΑΤΕ θα δοθεί στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και την «κακή» ΑΤΕ, η οποία περιλαμβάνει τα δάνεια που είναι επισφαλή και δεν πρόκειται να αποπληρωθούν,
κάποιες θυγατρικές της ΑΤΕ και φυσικά τα δάνεια των κομμάτων.
Την κακή λοιπόν ΑΤΕ θα την φορτωθούμε εμείς οι απλοί πολίτες και οι ζημιές της θα…. καλυφθούν από τις δικές μας περιουσίες και τα εισοδήματά μας.
Εμείς λοιπόν οι απλοί πολίτες, θα πληρώσουμε με το αίμα μας τα δανεικά και αγύριστα των κομμάτων (κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), για να συνεχίσουν τα κόμματα αυτά να παραμένουν εκεί αλώβητα και να μας εξουσιάζουν εμπαίζοντάς μας και από πάνω, προς δόξαν της κοινοβουλευτικής “δημοκρατίας” μας.
Κοινή πλέον είναι η πεποίθηση σε όλους ότι τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχίσουν έτσι. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Δεν πρέπει επ’ ουδενί να αφήσουμε αυτό το ίδιο το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που μας έφτασε στο σημερινό οικονομικό και κοινωνικό χάλι, τον διεθνή εξευτελισμό και την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, να συνεχίσει να διαχειρίζεται και την εξαθλίωσή μας από πάνω, γιατί απλά, είναι απόλυτα βέβαιο πως θα χρησιμοποιήσει τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται προς όφελός του. Η κρίση γεννά ευκαιρίες μας λένε και τρίβουν τα χέρια τους. “Ο λύκος την τρίχα αλλάζει, το χούι δεν το αλλάζει”, λένε στο χωριό μας.
Όποιος πιστεύει ότι πρέπει να συνεχίσει να παριστάνει το πρόβατο, ξέρει και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.  Κανείς πλέον δεν μπορεί να παριστάνει τον ανήξερο και τον “αθώο” της εξαθλίωσης του λαού.  
Πέτρος Χασάπης
 http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...