Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

“Do it, Koutroumanis, do it…”. Πώς οι τροικανοί εξόντωσαν τον “καραμπιφτέκα” Κουτρουμάνη!



“Do it, koutroumanis, do it…”
Μ΄ αυτό το ιταμό ύφος οι τροικανοί απευθύνονταν στον πρώην υπουργό Εργασίας  Κουτρουμάνη και απαιτούσαν πιστή εφαρμογή του Μνημονίου. Κι όταν ο θρυλικός υπουργός μας τους αντέταξε «μα δεν αντέχουν άλλο οι Έλληνες κύριοι της τρόικας, μας οδηγείτε στη καταστροφή», ο Τόμσεν του απάντησε :
«Oύτε οι δανειστές σας αντέχουν να σας δανείζουν άλλο τα χρήματά τους. Κάντε το. Κόψτε τώρα τους μισθούς». Το ρεπορτάζ του Νίκου Χασαπόπουλουπεριγράφει ανάγλυφα την ιταμή συμπεριφορά των
τροικανών, μέσα από τις αφηγήσεις των δικών μας υπουργών και στελεχών των υπουργείων που έκαναν τις διαπραγματεύσεις μαζί τους.
Αλλά αυτό που δεν μπορούσε με τίποτε να αντέξει ο Κουτρουμάνης, ήταν η σπαρτιατική λιτότητα που εμπεριείχε το lifestyle των τροικανών. Οι μπαγάσηδες, όπως εξομολογείται ο υπουργός μας «διέθεταν ιώβειο υπομονή και αντοχή, αφού μπορούσαν μόνο με ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό να  συνομιλούν και να παζαρεύουν επί ώρες, μέχρι εξαντλήσεως».
Για να συνειδητοποιήσετε τι σημαίνει η συγκεκριμένη κουτρουμάνειος περιγραφή δεν έχετε παρά να δείτε προσεκτικά την  φωτογραφία που δημοσιεύουμε από διακοπές του Κουτρουμάνη στη Λευκάδα.

Ο υπουργός μας, παρέα με φίλους του, έχει ενσκήψει πάνω στο τραπέζι με τη φάβα, τη χωριάτικη, το τζατζίκι, τους γίγαντες, την αστακομακαρονάδα, τις καβουρομάνες και λοιπά εδέσματα, πιθανόν φορώντας παντόφλες μιτσούκο και τους δίνει και καταλαβαίνουν τι εστί πασόκος στην εξουσία. Παρόμοιες εικόνες είναι ξένες στους στυγνούς και λιτοδίατους τροικανούς.
Τον έλιωσαν στην δίαιτα τον Κουτρουμάνη μας. Ευτυχώς κάπου εκεί δίπλα του ήταν η πάντα πρόθυμη Αθηνά Δρέττα να του δώσει ένα ποτηράκι παγωμένο νερό, ένα γλυκό του κουταλιού, ένα φυντανάκι, ώστε να μπορεί να συνεχίσει τη σκληρή διαπραγμάτευση. Ενίοτε του σκούπιζε και το μέτωπο από τον ιδρώτα που κυλούσε στη διάρκεια της επίπονης ανταλλαγής επιχειρημάτων με τους σκληροτράχηλους τροικανούς. Αχ, Αθηνά μας…
kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...