Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Κινδυνεύουν να χαθούν 57.400 θέσεις εργασίας!


Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να χαθούν οι 57.400 θέσεις έργασίας, ή έστω μέρος αυτών, από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του υπουργείου Εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 188 εκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιούνται....


μέσω των δήμων και των νομικών τους προσώπων. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στις περισσότερες περιπτώσεις οι διαδικασίες δεν έχουν προχωρήσει λόγω του ΑΣΕΠ το οποίο ανέλαβε να διεκπεραιώσει την αξιοκρατική επιλογή των ανέργων που θα συμμετάσχουν επί πεντάμηνο στα συγκεκριμένα προγράμματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όμως , η Ανεξάρτητη Αρχή λόγω και της αναστολής του προγράμματος επί ένα και πλέον μήνα πριν την πρώτη και ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις (από 25.4 έως 28.5), μετά από δική της εισήγηση, επικαλείται τώρα φόρτο εργασίας και έλλειψη προσωπικού και μόλις οκτώ ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία δεν έχει ακόμη εγκρίνει χιλιάδες θέσεις εργασίας στους δήμους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται στην επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση (την οποία κοινοποιεί στην ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας), ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, από τις 5.791 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (δηλαδή, της δεύτερης μεγαλύτερης στη χώρα) έχουν εγκριθεί μόλις 904 (ποσοστό μόλις 12%), στους νομούς Ημαθίας (704) και Χαλκιδικής (200).
trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...