Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Από την επιχείρηση στάχτη στα μάτια





 Από την επιχείρηση στάχτη στα μάτια

Ακόμα σαράντα δύο αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν 20 πολίτες Πακιστάν, 2 πολίτες Ιράν, 2 πολίτες Μαρόκου, 2 πολίτες Αιγύπτου και 16 πολίτες Αλβανίας, σε βάρος των οποίων
είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.
Κάθε μέρα μπαίνουν 300 και κάθε βδομάδα διώχνουμε με δικά μας έξοδα 40. Τι θα γίνει στο τέλος;
Να ξαναπώ για άλλη μια φορά αυτό που έχω κουραστεί να λέω: Από αυτούς τους “μετανάστες” που ένας θεός μόνο ξέρει τι ακριβώς έκαναν και τι αίμα αθώων έχουν στα χέρια τους κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόσφυγας ώστε να μπορεί να ελπίζει σε νομιμοποίηση. Βέβαια το κύκλωμα εκεί γύρω από τα χαρακώματα της Κουμουνδούρου τους υποστηρίζει. Πως το λέει η παροιμία; “Το φαί του ενός δηλητήριο για τον άλλο”…
Για την συνέχεια υπάρχει και η Ιαπωνική λύση. Αυτό όμως απαιτεί σοβαρό κράτος με συγκεντρωτικές δομές και κυρίως δημόσια διοίκηση ευαίσθητη σε ότι υποσκάπτει την εθνική υπόσταση από αλλοδαπούς.  Όχι λαμόγια ΠΑΣΟΚόγυφτους λαδοπόντικες.
Ας πούμε όμως ότι όλοι ήταν τουρίστες (όπως λέμε Αλβανοί τουρίστες, αν και η διατύπωση του άρθρου δείχνει ότι τρύπωσαν σαν τα ποντίκια από την Τουρκιά) που υπερέβησαν την βίζα τους. Το πρώτο βήμα είναι φυλάκιση σε αυστηρές συνθήκες ταυτόχρονα με ένα πολύ σοβαρό χρηματικό πρόστιμο. Και φυσικά τα αντίστοιχα μέτρα στις χώρες τους.
Πιαστ’ αυγό και κούρευτο; Καθόλου θα έλεγα. Πολλές εταιρείες ενδυμάτων και δερμάτινων από το Πακιστάν δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Οι ελληνικές εταιρείες που συνεργάζονται μαζί τους μπορούν να τους δώσουν το μήνυμα. Από εκεί θα ξεκινούσα.
Αλλά βέβαια όλα αυτά τα μέτρα προϋποθέτουν πατριώτες. Λαό, κυβερνήτες και πολιτικούς. Που εξακολουθεί να είναι το ζητούμενο. Και μέχρι τότε “χαιρέτα μου την Αλεξάνδρεια που χάνεις”.
filopatria.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...