Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Διευκρινίσεις για τις αναφορές Ρογκ

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από συνομιλία που είχε ο πρόεδρός της Σπύρος Καπράλος με τον κ. Ρογκ, σημειώνεται πως από την πλευρά της ΔΟΕ δόθηκαν οι παρακάτω διευκρινίσεις:
»O Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι, όπως γνωρίζουν όλοι οι μαθητές, οι Έλληνες γέννησαν τους Ολυμπιακούς αγώνες και η Ελλάδα είναι η γενέτειρα (το σπίτι) των Ολυμπιακών. Αλλά χτες στο
λόγο του είπε ότι η Βρετανία είναι "το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού" όπου οι κανόνες και οι κώδικες πολλών πολλών σύγχρονων αγωνισμάτων εφευρέθηκαν και κωδικοποιήθηκαν το 19ο αιώνα. Υπ’ αυτή την έννοια, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού αλλά η Αθήνα είναι το σπίτι των Ολυμπιακών».
Στο χαιρετισμό του ο Ζακ Ρογκ ανέφερε συγκεκριμένα ότι κατά κάποιον τρόπο οι Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους, υπό την έννοια ότι η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που ανέπτυξε μεθοδικά τον αθλητισμό και τον συνέδεσε με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.
Νωρίτερα, σκληρές ανακοινώσεις εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο ΛΑΟΣ και η Χρυσή Αυγή.
Απαράδεκτο, ανιστόρητο και προκλητικό χαρακτήρισε τον κ. Ρογκ ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, σημειώνοντας μάλιστα σε έντονα ειρωνικό ύφος πως «έτσι κι αλλοιώς είναι άξιος συνεχιστής της εμπορευματοποίησης του Ολυμπιακού Ιδεώδους». Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του κατά της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και κατά του αρμόδιου υπουργού: «Σε αυτή την άθλια δήλωση, δεν αντέδρασε ούτε ο ανύπαρκτος Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ούτε ο γνωστός... ξεχασιάρης Επικεφαλής της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, ούτε ο μνημονιακός Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στη τελετή έναρξης των Αγώνων και άκουσε τον προκλητικό Ζαγκ Ρογκ από πρώτο χέρι».
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν από τον Ζαγκ Ρογκ «να ανακαλέσει άμεσα τη δήλωσή του και να ζητήσει δημόσια συγνώμη απο τους Έλληνες και την Ελλάδα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και που θά είναι εσαεί η μητέρα τους». Υπενθυμίζουν επίσης πρόταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Ολυμπία, την Ελλάδα, «η οποία πρέπει επιτέλους να μας απασχολήσει».
«Οι σνομπ λιγούρηδες του διεθνούς τζετ σετ, όταν διευθύνουν Οργανισμούς, τουλάχιστον πρέπει να ξέρουν την ιστορία του θέματος που καλούνται να καλύψουν» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώφγος Καρατζαφέρης, που πρόσθεσε δηκτικά: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν στην Ελλάδα τον 8ο αιώνα π.Χ., όταν στη χώρα του Ρογκ έτρωγαν βελανίδια, όταν δεν έτρωγαν ο ένας τον άλλον». Και ο κ. Καρατζαφέρης, επισήμανε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να επιστρέψουν στη γενέτειρά τους, την Αρχαία Ολυμπία, «και να πάψουν να είναι περιοδεύων θίασος ανά τετραετία».
Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής: «Οι ανιστόρητοι και αλαζόνες Ευρωπαίοι παράγοντες κάνουν κάθε πολιτισμένο άνθρωπο να γελά με τις άθλιες δηλώσεις τους. Υπό μία έννοια έχει δίκιο ο Ζακ Ρογκ καθώς τα σύγχρονα Olympic Games, των πολυεθνικών και του εμπορίου, δεν έχουν καμμία σχέση με το Αθάνατο Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα».
NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...