Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Η α λα καρτ ηθική του κ. Κούβελου…


«Τα λάθη πληρώνονται, ειδικά όταν είναι τόσο σοβαρά». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Ισίδωρου Κούβελου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφασή του να αποκλείσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου την αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου με αφορμή ένα σχόλιο που έκανε στο Twitter της.
Η α λα καρτ ηθική του κ. Κούβελου...
Εξαντλώντας κάθε αυστηρότητα ο κ. Κούβελος αποφάσισε, χωρίς δεύτερη σκέψη, να γκρεμίσει τα όνειρα μιας κοπέλας 23 ετών, μιας αθλήτριας που σε όλη της την ζωή πάλευε καθημερινά και στερούνταν πράγματα, με σκοπό να δώσει τον καλύτερό της εαυτό και να σηκώσει την
Ελλάδα ψηλά.
Ο αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες όμως ξέχασε να μας πει πότε κι αν πλήρωσε ο ίδιος ένα σοβαρότατο λάθος που έκανε.
Ήταν τον περασμένο Μάρτιο όταν στα δημοσιογραφικά γραφεία έπεσε σαν βόμβα η είδηση ότι συγγενής βουλευτή μετέφερε σε τράπεζα του εξωτερικού ένα εκατομμύριο ευρώ. Την πληροφορία είχε δώσει ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης.
Λίγες ώρες αργότερα αποκαλύφθηκε ότι το πρόσωπο αυτό ήταν ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη , Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος έστειλε έμβασμα ενός εκατομμυρίου ευρώ στο Λονδίνο.
Ο Ισίδωρος Κούβελος τότε έκανε λόγο για «ψεύδη» και «λασπολογία» και «διαστρέβλωση της πραγματικότητας ακόμη και από δημόσιους λειτουργούς».
Όπως προέκυψε όμως – σύμφωνα πάντα με την επιτροπή της Βουλής που παρέπεμψε το θέμα στον εισαγγελέα- η φορολογική δήλωση του συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, ήταν ανακριβής, καθώς είχε… ξεχάσει να δηλώσει στο πόθες έσχες του τον τραπεζικό λογαριασμό του.
Ο κ. Κούβελος δήλωσε ότι «εκ παραδρομής» δεν αναφέρθηκε στην δήλωσή του για το 2011.
Ας επανέλθουμε λοιπόν στο σήμερα.
Αν τα λάθη πληρώνονται, ιδιαιτέρως όταν είναι σοβαρά, αναρωτιέται κάποιος: Τι είναι πιο σοβαρό; Να… ξεχάσει ένας επιχειρηματίας να δηλώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό στο πόθεν έσχες του ή να κάνει ένα ατυχές –έστω- σχόλιο σε έναν προσωπικό λογαριασμό σε ένα κοινωνικό δίκτυο μια αθλήτρια;
Η αθλήτρια πλήρωσε και μάλιστα με τον πιο σκληρό και άδικο τρόπο! Ο επιχειρηματίας θα πληρώσει άραγε για το λάθος του;
Καλό θα ήταν λοιπόν ο κ. Κούβελος αντί να βγαίνει από το πρωί σε όλα τα κανάλια και να εμμένει στην απόφασή του χρησιμοποιώντας αστεία επιχειρήματα τύπου «Προστάτεψα και την αθλήτρια και την υπόλοιπη ελληνική αποστολή», να επαναπροσδιορίσει το θέμα και να κάνει πράξη την απαίτηση ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού:
Να ανακαλέσει την απόφασή του και να αφήσει την Βούλα Παπαχρήστου να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...