Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Μετά το «χρυσό» συνεταιρισμό με τον ΟΠΑΠ είπε ότι δεν τον απασχολεί εάν η Ελλάδα θα πάει στη δραχμή διότι δε θα βάλει φράγκο!


Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του «χρυσού» συνεταιρισμού μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Lottomatica για το ιντερνετικό στοίχημα, ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας Marco Sala, δηλώνει ότι η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ δεν απαιτεί καμία επένδυση από την μεριά της ιταλικής εταιρείας!

Σε μια εποχή που η χώρα προσπαθεί να βγει από την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες της και διαθέτοντας προς αποκρατικοποίηση πλήθος δημοσίων οργανισμών προκειμένου να αντλήσει έσοδα από ξένους επενδυτές, πρόκληση αποτελούν οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Lottomatica κατά την τηλεδιάσκεψη της 26ης Ιουλίου για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας ότι δεν τον απασχολεί μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ διότι η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ δεν απαιτεί εκ μέρους της εταιρείας του την καταβολή οποιασδήποτε επένδυσης.

Ο ΟΠΑΠ στις 25 Ιουλίου ανακοίνωσε ότι επέλεξε την εταιρεία G2 του ομίλου της Lottomatica ως στρατηγικό εταίρο για την διάθεση των τυχερών παιχνιδιών μέσω του διαδικτύου και ότι σε Joint Venture με την συγκεκριμένη εταιρεία θα προσφέρει στο internet όλα τα γνωστά του παιχνίδια, αλλά θα διεκδικήσει και νέα παιχνίδια, τα οποία θα αδειοδοτήσει στο μέλλον το Δημόσιο.

Η συγκεκριμένη επιλογή προκάλεσε πολλά ερωτήματα. Για ποιον λόγο μία κερδοφόρα εταιρεία όπως ο ΟΠΑΠ αποφάσισε να προβεί στη δημιουργία κοινής εταιρείας με τον τεχνολογικό πάροχο για το ίντερνετ, εκχωρώντας με αυτόν τον τρόπο στην Lottomatica το αποκλειστικό δικαίωμα που το ελληνικό Δημόσιο του έχει δώσει για 13 παιχνίδια συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτυακού στοιχήματος και δεν προτίμησε π.χ. την λύση που παγκοσμίως επιλέγουν αντίστοιχοι operators του εξωτερικού, δηλ. την επιλογή προμηθευτή για την παροχή της απαραίτητης τεχνολογίας;

Μετά τη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Lottomatica, τα ερωτήματα γίνονται ακόμη πιο πολλά!

Γιατί ο ΟΠΑΠ επέλεξε να βάλει συνέταιρο και να μοιραστεί τα δεκάδες εκατομμύρια που προβλέπεται ότι θα αποφέρει το συγκεκριμένο έργο ετησίως, χωρίς δε από την άλλη να απαιτείται κανενός είδους επένδυση από την μεριά του συνεταίρου του;

Τελικά μπορεί να μας πει κάποιος ποιον ευνοούν όλες αυτές οι αποφάσεις, διότι τον ΟΠΑΠ και το ελληνικό Δημόσιο σίγουρα όχι!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...