Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Το λαϊκίστικο παραλήρημα υπευθύνων και πολιτείας "έκοψε" τα όνειρα της Βούλας


Το λαϊκίστικο παραλήρημα υπευθύνων και πολιτείας
Εκτός της Ολυμπιακής ομάδας των Αγώνων του Λονδίνου έθεσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τη Βούλα Παπαχρήστου, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η ανάρτησή της στο «Twitter», το περιεχόμενο της οποίας θεωρήθηκε ρατσιστικό. Παρά τη δημόσια ανακοίνωση συγγνώμης που εξέδωσε η πρωταθλήτρια του τριπλούν, η ΕΟΕ κατέληξε στην απόφαση να μην της επιτρέψει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».


Παράλληλα, ανακοίνωση με την οποία ζητάει συγγνώμη για τον σάλο που προκάλεσε, μετά από ανάρτησή της στο twitter του επίμαχου σχολίου, εξέδωσε η Βούλα Παπαχρήστου. Στην ανακοίνωσή της η πρωταθλήτρια του τριπλούν ζητάει συγγνώμη από φίλους, συναθλητές, τον προπονητή αλλά και την οικογένειά της για το «ατυχές και κακόγουστο αστείο» που δημοσίευσε από τον προσωπικό της λογαριασμό.

«Αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι. Σε συνέχεια των εξελίξεων που δημιουργήθηκαν θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή συγγνώμη για όλα όσα προκάλεσα. Σας στέλνω παρακάτω την Ανακοίνωση Τύπου που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών. Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Με εκτίμηση. Βούλα Παπαχρήστου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.


Νωρίτερα, την ανάκληση της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτησε με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά. Η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής:

«Ρατσιστικό χιούμορ και «αστειάκια» που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία» θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο».




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...