Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Αμείλικτα ερωτήματα Ρουμελιώτη. Επιτακτική πλέον η ανάγκη προανακριτικής Επιτροπής…


Απαντώντας ο κ. Ρουμελιώτης σε όσα του προσάπτουν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, με γραπτή του δήλωση θέτει τρία αμείλικτα ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντήσει δημόσια ενώπιον του ελληνικού λαού ο κ. Παπανδρέου, αφού κανένας «δημοκρατικός» θεσμός (Πρωθυπουργός, Βουλή, Δικαιοσύνη κ.λ.π.) δεν ενδιαφέρεται να τον καλέσει..

Συγκεκριμένα ο κ. Ρουμελιώτης καλεί τον κ. Παπανδρέου να απαντήσει:
1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν;
2) Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού … από την Ευρωζώνη;
3) Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής;
Ο κ. Ρουμελιώτης επιπλέον δηλώνει ότι είχε ενημερώσει ο ίδιος τότε τον κ. Παπανδρέου και για τα τρία αυτά θέματα και μάλιστα προειδοποίησε ότι θα επανέλθει αν χρειαστεί με περισσότερα στοιχεία.
Η τοποθέτηση αυτή του κ. Ρουμελιώτη και ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει με τον πρώην πρωθυπουργό, κάνουν τώρα πλέον επιτακτική την ανάγκη σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο, όπως εξάλλου είχε υποσχεθεί προεκλογικά και ο κ. Σαμαράς.
Αν ο κ. Σαμαράς προτιμήσει τη “συνοχή” της κυβέρνησης και την πρωθυπουργία που αυτή του εξασφαλίζει και δεν προχωρήσει στη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, αυτό δεν θα είναι καθόλου καλό, τόσο για τη χώρα όσο και για τον ίδιο.
Ο λαός πρέπει επιτέλους να μάθει την αλήθεια.
Πέτρος Χασάπης
http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...