Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο σώζει τα έσοδα


 
Στα 1,1 δισ. ευρώ ανέρχονται τα βεβαιωθέντα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κινούμενα κοντά στα ετήσια επίπεδα του 2011, καθώς η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης αντιστάθμισε τις απώλειες εσόδων από την κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr τα βεβαιωθέντα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο στο 11μηνο Ιανουαρίου
– Νοεμβρίου 2012 διαμορφώθηκαν σε 1,1 δισ. ευρώ, ενώ τα εισπραχθέντα μετά την μείωση επιστροφών έσοδα κινήθηκαν κοντά στα 1 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται πως στο σύνολο του 2012 το υπουργείο Οικονομικών έχει προϋπολογίσει καθαρά έσοδα 1,23 δισ. ευρώ από τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο, έναντι 941 εκατ. ευρώ πέρυσι. Το 2013 αναμένει συνολικά έσοδα 1,635 δισ. ευρώ, ήτοι 69% περισσότερα σε σχέση με το 2011.
Παράλληλα, σε επιστροφές φόρου 28 λεπτών το λίτρο σε όσους κατανάλωσαν πετρέλαιο θέρμανσης για κύρια κατοικία θα προχωρεί από την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών, καθώς εκκαθαρίστηκαν οι δηλώσεις δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης που είχαν κατατεθεί προ 20 ημερών στο σύστημα Taxis.
Πληροφορίες τοποθετούν τις επιστροφές φόρου για το πετρέλαιο θερμάνσεως το Δεκέμβριο κοντά στα 15 εκατ. ευρώ, 65 εκατ. ευρώ χαμηλότερα από τον αρχικό στόχο, κάτι που έχει να κάνει με την απροθυμία των καταναλωτών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...