Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Βρετανία: Δέκα επιθέσεις μέσα σε μια εβδομάδα σε τζαμιά


  • 0
     


 Βρετανία: Δέκα επιθέσεις μέσα σε μια εβδομάδα σε τζαμιά
Εχουν καταγραφεί 193 ρατσιστικές επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες
Περίπου 350 μουσουλμανικά τεμένη υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου

Η ισλαμοφοβία καλά κρατεί στη Βρετανία, στον απόηχο της άγριας δολοφονίας του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι την περασμένη Τετάρτη από δυο φανατικούς ισλαμιστές, με τις τελευταίες ημέρες πλήθος ρατσιστικών επιθέσεων να έχει καταγραφεί σε πολλές πόλεις της Βρετανίας.
Η αντιρατσιστική οργάνωση «Faith Matters» ανέφερε ότι τις τελευταίες έξι ημέρες έχει μετρήσει 193 περιστατικά ρατσιστικής βίας εναντίον μουσουλμάνων, στα οποία περιλαμβάνονται και δέκα επιθέσεις σε μουσουλμανικά τεμένη ανά τη βρετανική επικράτεια, αριθμός δεκαπενταπλάσιος από τον συνηθισμένο. Περιλαμβάνονται επίσης 47 απειλές για χρήση βίας αυτοπροσώπως ή στο διαδίκτυο και 35 επιθέσεις μικρής κλίμακας με μπογιές, αυγά κλπ.
Επίσης έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε μετανάστες στο δρόμο ενώ το χειρότερο περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ όταν ρίφθηκαν τρεις βόμβες μολότοφ σε τέμενος στο Γκρίμσμπι στη βόρεια Αγγλία, την ώρα που μέσα σε αυτό ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί πιστοί, προκαλώντας μικροπυρκαγιά. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανένας, αφού οι παρευρισκόμενοι έσβησαν εγκαίρως τη φωτιά με πυροσβεστήρες, ενώ το κτίριο υπέστη μικρές υλικές ζημιές. Για την απόπειρα εμπρησμού συνελήφθησαν δύο νεαροί άνδρες και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση έως ότου δικαστούν.
«Υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων βίας εναντίον των μουσουλμάνων και είναι σημαντικό να την επισημάνουμε. Επίσης τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας δείχνουν ότι το ένα τρίτο των επιθέσεων μέσα στο 2012 συνδέονταν με υποστηρικτές της ακροδεξιάς», σημειώνει ο Φιγιάζ Μουγκάλ, διευθυντής του «Faith Matters», ο οποίος μάλιστα έχει αναρτήσει στο λογαριασμό του στο Twitter τη διεύθυνση του σπιτιού του, προ(σ)καλώντας τους θερμοκέφαλους ρατσιστές: «ελάτε να με πυροβολήσετε! ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...