Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Τουρκικά σενάρια πολέμου στο Αιγαίο με 94 πολεμικά πλοία 23 ελικόπτερα και μαχητικά


  • 1250
     


tourkika senaria polemou sto aigaio me 94 polemika ploia 23 elikoptera kai maxitika 1 315x236 300x224 Τουρκικά σενάρια πολέμου στο Αιγαίο με 94 πολεμικά πλοία 23 ελικόπτερα και μαχητικάΤου Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
Με τον πρωτοφανή αριθμό των 94 πολεμικών πλοίων, 23 ελικοπτέρων και αντίστοιχο μαχητικών αεροσκαφών επιχειρεί η Τουρκία να δημιουργήσει στο Αιγαίο στο πλαίσιο της άσκησης »Ντενίζ Γκουρντου» ( Θαλασσόλυκος) των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όπου εμφανίζονται …παρενοχλούμενες από την Ελλάδα!
Τόσο τα – ακραία – σενάρια της άσκησης όσο και αρκετές προκλητικές κινήσεις – υπέρπτηση
Αγαθονησίου από Φάντομ, πλους τορπιλακάτου μέχρι την Τζιά, αντίδραση σε αναγνωρίσεις, κλπ – είχαν σχεδιαστεί από το Γενικό Επιτελείο έτσι ώστε αφενός να προκαλούν και αφετέρου να δημιουργούν συνθήκες ατυχήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται, λένε έμπειροι αναλυτές στην Αθήνα.
Μάλιστα δεν αποκλείεται , προσθέτουν, τα σχέδια αυτά να προωθούνται από κύκλους του »βαθέως- Κεμαλικού – κράτους» με στόχο ακόμα και την δημιουργία προβλημάτων στον Ερντογάν που έχει ανοιγμένο μέτωπο με την Συρία ενώ δοκιμάζεται και με την επιτυχία του σχεδίου επίλυσης του Κουρδικού. Από κοντά στην δημιουργία συγκρουσιακού κλίματος και οι διαρροές από στρατιωτικούς κύκλους της Αγκύρας – αλλά και ψευδών – στα τουρκικά ΜΜΕ, όπως θα δείτε παρακάτω!
Παρόλο που δεν ανακοινώθηκε θεωρείται πιθανό ότι το κλίμα αυτό να καταγράφηκε και στην κατ ιδίαν συνάντηση που είχε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Εξωτερικών κ.κ. Αβραμόπουλος και Νταβούτογλου στο περιθώριο της συζήτησης στην ΕΕ για την Συρία.
Ιδού μερικές από τις διαρροές:
Η Vatan αναφέρεται στην άσκηση «Θαλασσόλυκος», των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τον τίτλο «Επικίνδυνη προσέγγιση κατά την άσκηση».
Ισχυρισμός για …αερομαχία ελληνικών F-16 με το τουρκικό ελικόπτερο!
Στο δημοσίευμα αφού αναφέρεται προφανώς στην αναχαίτιση κατά την υπέρπτηση του Αγαθονησίου με τον εγκλωβισμό που ήδη γράψαμε (υποστηρίζει ότι η Ελλάδα προέβη σε …παρενόχληση με αεροσκάφος σε τουρκικά F-16 που έλαβαν μέρος στην άσκηση), σημειώνει ότι η Αθήνα συνέχισε την »προβοκάτσια», όπως ξεδιάντροπα γράφει:.
Δύο ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη προέβησαν σε …αερομαχία με το τουρκικό ελικόπτερο >. Το ελικόπτερο, αναφέρεται, απονηώθηκε από την κορβέτα ΤCG Heybeliada και …παρενοχλήθηκε τέσσερις φορές από αεροσκάφη , που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σούδας, πλησιάζοντας, σ’ αυτό, στα 450-500 μέτρα. Η κορβέτα Heybeliada, που είναι το πρώτο »εθνικής σχεδίασης και κατασκευής πλοίο» που λαμβάνει για πρώτη φορά μέρος στην άσκηση «Θαλασσόλυκος».
Η Askam αναφέρεται στο ίδιο θέμα με τον τίτλο «Συναγερμός από τους Έλληνες για την τουρκική άσκηση» και γράφει ότι, οι Έλληνες πέρασαν σε συναγερμό με τις αλλεπάλληλες απογειώσεις των τουρκικών F-16… Δύο τουρκικά F16, που έλαβαν μέρος στις 23 Μαΐου στην άσκηση νοτιοδυτικά της Ρόδου, παρενοχλήθηκαν από ελληνικά αεροσκάφη. Επίσης στις 24 Μαΐου, βόρεια της Κρήτης, δύο ελληνικά αεριωθούμενα παρενόχλησαν τουρκικά ελικόπτερα.
Ειδησεογραφικά, στην άσκηση, αναφέρεται η Zaman με τον τίτλο «Συμμετοχή ρεκόρ στη μεγαλύτερη άσκηση των ναυτικών δυνάμεων». Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι, η άσκηση «Θαλασσόλυκος-13», των ναυτικών δυνάμεων, διεξάγεται με τη . Η άσκηση ξεκίνησε υπό τη διοίκηση του Διοικητή του Στόλου, Αντιναύαρχου Μπουλέντ Μποστάνογλου και στο πλαίσιο της άσκησης αυτής πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με πραγματικά πυρά.
Για πρώτη φορά, στην άσκηση, άσκησαν καθήκοντα προσωπικό που ξεπέρασε τις 5.000. Χρησιμοποιήθηκαν 94 πλοία και 23 ελικόπτερα. Τα πλοία που συμμετείχαν στην άσκηση επισκέφτηκαν στις 24-25 Μαΐου τους λιμένες της Σμύρνης, της Φώκαιας, του Τσεσμέ, του Κουσάντασι, της Αλικαρνασσού και του Άκσαζ. Η άσκηση τελειώνει στις 3 Ιουνίου.
Σενάριο με Η/Μ κύματα και πυρά κατά αεροσκάφους
Με τίτλο «Πόλεμος αεροπορικής άμυνας στην άσκηση ‘Θαλασσόλυκος’» αναφέρεται ειδησεογραφικά η Sabah. Σημειώνεται εκεί ότι στην φρεγάτα Κεμαλρεΐς, έγινε εκπαίδευση Πολέμου Αεροπορικής Άμυνας. Τα πλοία, που βρίσκονται στο Κεντρικό Αιγαίο για τις δραστηριότητες της 3ης φάσης της άσκησης «Θαλασσόλυκος-13», ετοιμάζονται για ενδεχόμενες επιθέσεις με διάφορα σενάρια. Στην εκπαίδευση Πολέμου Αεροπορικής Άμυνας, στο πλαίσιο της άσκησης, βάση του σεναρίου, με τη διαπίστωση από ραντάρ των φρεγατών που πλησιάζουν την φρεγάτα, μετά τις προειδοποιήσεις, έγινε προσπάθεια αδρανοποίησης των ραντάρ με ηλεκτρομαγνητικά κύματα και με τη ρίψη σφαιρών έγινε ανταπόκριση με πυρά.
Η Milliyet γράφει για τα ίδια με τον τίτλο «Αγωνία πολέμου» και τονίζει ότι, για την 3η φάση της άσκησης «Θαλασσόλυκος-13», τα πλοία, που βρίσκονται στο Κεντρικό Αιγαίο, ετοιμάζονται, με διάφορα σενάρια, για πιθανές επιθέσεις.Στο πλαίσιο της άσκησης, κατά την εκπαίδευση πολεμικής αεροπορικής άμυνας, με τη διαπίστωση των ραντάρ των αεροσκαφών που προσέγγισαν τη φρεγάτα, σύμφωνα με το σενάριο, το πλοίο ετέθη σε κατάσταση πολέμου. Όταν, παρά τις προειδοποιήσεις, τα αεροσκάφη προσέγγισαν, έγινε προσπάθεια αδρανοποίησης των ραντάρ του αεροσκάφους με ηλεκτρομαγνητικά κύματα.
Αυτοσυγκράτηση- μαχητικότητα
Υπό το κλίμα αυτό δεν είναι τυχαίες οι επισημάνσεις για αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία που επιδείχθηκε από την ελληνική πλευρά σε κρίσιμες φάσεις σε συνδυασμό πάντα με μαχητική παρουσία και υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες.Ούτε τυχαία είναι τα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μ. Κωσταράκο στο προσωπικό για την στάση του έναντι των τουρκικών – πάσης φύσεως – προκλήσεων που διατυπώθηκαν με τουίτερ .
πηγή:onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...