Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Blockupy στη Γερμανία – «Εξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα!!»


  • 575
     


Χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού και γκλομπ η γερμανική αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τη συγκέντρωση του αντικαπιταλιστικού κινήματος Blockupy που είχε οργανωθεί σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στη Φραγκφούρτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρώπη.
newego LARGE t 1101 54207137 Blockupy στη Γερμανία – «Εξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα!!»
Περίπου 7.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία και πολλοί από αυτούς κρατούσαν πανώ με συνθήματα όπως «Έξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα» και «Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο». Η έναρξη της
κινητοποίησης ήταν ειρηνική αλλά στη συνέχεια μικρές ομάδες κουκουλοφόρων άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και καπνογόνα εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν δυναμικά. Πολλοί διαδηλωτές και αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Διαδηλώσεις εναντίον της τρόικας των διεθνών πιστωτών –ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ– επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση της Παρασκευής στη Φραγκφούρτη, όταν οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να αποκόψουν την πρόσβαση στα γραφεία της ΕΚΤ και την έδρα της Deutsche Bank.
Σήμερα ωστόσο οι αστυνομικοί σταμάτησαν τους διαδηλωτές προτού πλησιάσουν στο κτίριο της ΕΚΤ. Σε ανακοίνωσή του το κίνημα Blockupy κατηγορεί την αστυνομία ότι θέλει «να κλιμακώσει την ένταση» και ότι σταμάτησε μια νόμιμη κινητοποίηση. «Είναι σκανδαλώδες. Η αρχική διαδρομή της πορείας είχε εγκριθεί από πολλούς νόμιμους φορείς», είπε η εκπρόσωπος του κινήματος Άνι Ντίσελμαν.
Η αστυνομία από την πλευρά της απάντησε ότι αξιωματικοί της δέχτηκαν κατ” επανάληψη επίθεση από μια μικρή ομάδα διαδηλωτών και κατέστη αναγκαίο να χρησιμοποιηθεί βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...