Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΞΩΦΛΗΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ


Γράφει η Μαρία Τουφεξή

Το Υπουργείο Οικονομικών και Δικαιοσύνης μελετά το νομομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα κατά το οποίο προβλέπεται σύλληψη του Έλληνα πολίτη που χρωστάει στο Δημόσιο και έχει καταδικαστεί για οφειλές ακόμη κι αν έχει πληρώσει το χρέος του!

 Όσοι έχουν χρέη πρός το Δημόσιο θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στην φυλακή.
 Για να μην οδηγηθεί στην φυλακή έως την ημερομηνία της δίκης θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό ανάλογα με το ύψος της οφειλής του.Και βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι έως ότου γίνει η δίκη μπορεί να περάσουν από δύο ώς τρία χρόνια οπότε ο οφειλέτης θα είναι προφυλακισμένος ώσπου να έλθει η σειρά του να δικαστεί.


 Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν έχει εξωφλήσει την οφειλή του ότι δεν θα σταματήσει η ποινική δίωξη αν έχει καταδικαστικές αποφάσεις.

Με την νομοθεσία που έχει ώς τώρα ισχύ αν συλληφθεί κάποιος που οφείλει στο Δημόσιο οδηγείται στον Εισαγγελέα κατηγορείται για φοροδιαφυγή,αλλά τον προστατεύει ο νόμος ώς την ημερομηνία της δίκης και βέβαια αν έχει κάνει ρύθμιση οφειλών.Έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να κατασχεθεί κανένα περιουσιακό στοιχείο του οφειλέτη ούτε να πάει φυλακή.
 Αυτά όμως δεν θα ισχύουν πλέον!

Με το νέο νομοσχέδιο όμως που που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση  αλλάζει όλο το σκηνικό για τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη  που έχει οφειλές στο Δημόσιο!

Το νέο νομοσχέδιο  προβλέπει τα παρακάτω!!!

1]Αν ο οφειλέτης έχει καταδικαστεί δεν θα έχει το δικαίωμα αναστολής,ούτε έφεσης της ποινής.

2]Θα δεσμεύεται κάθε περιουσιακό του στοιχείο απλά και μόνο με την διαπίστωση της παράβασης.

3]Ο οφειλέτης δεν θα μπορεί να μπει σε ρύθμιση του χρέους θα πρέπει να εξωφλήσει ολόκληρο  το ποσό που χρωστάει.

4]Αν έχει καταδικαστεί για οφειλές πρός το Δημόσιο έστω κι άν έχει εξωφλήσει το χρέος του είναι πιθανό να μή σταματήσει η ποινική δίωξη και να οδηγηθει στην φυλακή χωρίς δυνατότητα εξαγοράς της ποινής του!

5]Απειλείται επίσης με κατασχέσεις κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας κ.τ.λ.

Αναμένουμε λοιπόν!Αυτό το νομοσχέδιο είναι καταστροφικό και θα στείλει το ογδόντα τοις εκατό των Ελλήνων στην φυλακή αφού η οικονομική κατάσταση του Ελληνικού λαού είναι τραγική όπως γνωρίζουμε όλοι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...