Τρίτη 28 Μαΐου 2013

KATANTIA :ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ !! Στήριξη από Τουρκία σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: "Ρατσιστική η ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων" !!

Στήριξη από την Τουρκία λαμβάνουν για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και βέβαια η απίθανη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρωταθλήτρια των ιστορικών αναθεωρήσεων, Μαρία Ρεπούση αναφορικά με τις θέσεις τους για το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο:

Σε ανακοίνωσή του τουρκικό υπουργείο Εξωτερικό (υπ'αριθμ. 150) το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει «εχθρικές και ρατσιστικές πρωτοβουλίες» τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας ενώ καλεί τη Βουλή των Ελλήνων να «απορρίψει τους χαρακτηρισμούς αυτούς που δηλητηριάζουν την ελληνο-τουρκική φιλία» και να συνταχθεί με τις θέσεις της Μαρίας Ρεπούση.
Η εμπλοκή της Τουρκίας στα εσωρερικά της χώρας και ο χαρακτηρισμός από την Άγκυρα ως "ρατσιστικής ενέργειας" της ημέρας Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, ήταν από τις βασικές αιτίες που οδήγησαν πριν λίγο τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά να απορρίψει συλλήβδην τις προτάσεις του Ε.Βενιζέλου και του Φ.Κουβέλη για την κατάθεση του "αντιρατσιστικού" νομοσχεδίο στην Βουλή.
Σε επιστολή της προς την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση ζητεί από την αντιπολίτευση να ... αντιδράσει, προκειμένου να μην περάσει στο νομοσχέδιο αν ερχόταν στην Βουλή η Γενοκτονία των Ποντίων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ καλεί την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να παρακινήσει «συναδέλφους, πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφους» να μην «περάσει» η -όπως τη χαρακτηρίζει- «προβληματική διάταξη που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου»!
Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Φεβρουαρίου του 1994, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως έχει φτάσει η Άγκυρα να επιχειρεί επέμβαση στα εσωτερικά ελληνικά πολιτικά πράγματα...
elnewsgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...