Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

«Μέχρι 10 χρόνια φυλακή για τον Παπακωνσταντίνου»


  • 361
     


 «Μέχρι 10 χρόνια φυλακή για τον Παπακωνσταντίνου»
Με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, που επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και δέκα έτη, παραπέμπουν στο Ειδικό Δικαστήριο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Την πρόταση υπογράφουν 54 βουλευτές της ΝΔ μεταξύ των οποίων τα μέλη της προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Αδωνης Γεωργιάδης, Γιώργος Καλαντζής, ο γραμματέας της ΚΟ Θανάσης Μπούρας, οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Κώστας Κοντογιώργος, Ηλίας Βλαχοδήμος, Προκόπης Παυλόπουλος,
Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Βλάχος, Αντώνης Μπέζας, Μιχάλης Ταμήλος,, Ιωάννης Ανδριανός κ.α..
Από το ΠΑΣΟΚ υπογράφει τελικά μόνο ο κ. Παναγιώτης Ρήγας, μέλος της επιτροπής. Αρχικά η ΚΟ αποφάσισε να εκπροσωπηθεί μόνο από τον κ. Ρήγα, στην συνέχεια άλλαξαν άποψη και αποφάσισαν να υπογράψουν και οι 28 βουλευτές αλλά ήταν ήδη αργά καθώς η πρόταση είχε ήδη κατατεθεί.Από την άλλη πλευρά η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να εκπροσωπηθεί από τον κ. Βασίλη Οικονόμου. Σε κάθε περίπτωση και τα τρία κόμματα υποστηρίζουν την πρόταση.Το κείμενο που έχει συντάξει ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα εξηγεί ότι τα ευρήματα των ερευνών της επιτροπής απαιτούν την προσθήκη και του αδικήματος της απιστίας.
Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία που έδωσαν την νέα διάσταση στο κατηγορητήριο κατά του πρώην υπουργού προέκυψαν από το περιεχόμενο των εγγράφων που έστειλαν πρόσφατα οι γαλλικές αρχές σύμφωνα με τα οποία ο κ. Παπακωνσταντίνου απέκρυψε ότι παρέλαβε επίσημα και για φορολογικούς σκοπούς το αυθεντικό CD!
Τι αναφέρει το κείμενο που αιτιολογεί την κακουργηματική δίωξηΕιδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το κείμενο θα αναφέρει ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις στηριζόμενες σε αδιαμφισβήτητα πραγματικά περιστατικά, ότι στο πρόσωπο του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου συντρέχουν εξ υποκειμένου και εξ αντικειμένου οι προϋποθέσεις τέλεσης της αξιόποινης πράξης της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος (αρ. 256 περ. γ΄υποπερ α και β).
Επιπροσθέτως, η πρόταση θα υπενθυμίζει τους «βασικούς ισχυρισμούς που προέβαλλε ο κ. Παπακωνσταντίνου όταν του αποδίδετο ότι ολιγώρησε από πρόθεση και δεν αξιοποίησε το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ, δίνοντας άμεσα εντολή προς το ΣΔΟΕ και τους λοιπούς ελεγκτικούς μηχανισμούς για έλεγχο». Ότι δηλαδή το CD αποτελούσε προϊόν «υποκλοπής», πως «παρεδόθη στην χώρα μας ατύπως από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ» και ότι «η δημοσιοποίηση του γεγονότος αυτού θα μπορούσε να διαταράξει τις σχέσεις Ελλάδας Γαλλίας» και θα επισημαίνει πως «οι ισχυρισμοί, όμως αυτοί του κ. Παπακωνσταντίνου ανετράπησαν πλήρως από το περιεχόμενο του υπο ημερομηνία 29.9.2010 εγγράφου του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας προς τον Έλληνα πρέσβη στο Παρίσι…», το οποίο παρέλαβε η προανακριτική στις 15.5.2013.
Θα εξηγείται ότι από το περιεχόμενο του εν λόγω εγγράφου συνάγεται μεταξύ άλλων ότι «η παράδοσή του στις ελληνικές αρχές κάθε άλλο παρά άτυπη ήταν αφού:
1)πρόκειται για ενεργοποίηση διοικητικής συνδρομής, προβλεπομένης από σύμβαση Ελλάδας Γαλλίας και ευρωπαϊκή οδηγία
2)προηγήθηκε έγγραφο αίτημα της χώρας μας την 13.9.2010 από τον πρέσβη κ. Χαλαστάνη
3) η παράδοση έγινε κατά τρόπον «πανηγυρικό» με διαβιβαστικό έγγραφο και υπογραφές».
Με τρόπο περίεργο και ύποπτο ο πρωτότυπος ψηφιακός δίσκος… χάθηκεΤονίζεται δε ότι «με αυτά τα δεδομένα ο πρώην υπουργός Οικονομικών όφειλε, μόλις έφθασε στα χέρια του ο ψηφιακός δίσκος (CD) να τον πρωτοκολλήσει και χωρίς δεύτερη σκέψη να τον διαβιβάσει στο ΣΔΟΕ με εντολή να αξιοποιηθεί το περιεχόμενό του για φορολογικούς ελέγχους. Εάν αυτό είχε συμβεί είναι δεδομένο ότι ο έλεγχος θα είχε προχωρήσει και εκτιμάται ότι σημαντικά ποσά, σε κάθε περίπτωση άνω των 120.000 ευρώ σήμερα θα είχαν εισρεύσει στα ταμεία του ελληνικού κράτους. Αντ’ αυτού με τρόπο περίεργο και ύποπτο ο πρωτότυπος ψηφιακός δίσκος… χάθηκε».
Τέλος, τεκμηριώνεται νομικά ότι για την διερεύνηση του νέου αδικήματος δεν χρειάζεται να συγκροτηθεί νέα προανακριτική επιτροπή, αλλά να το αναλάβει η τρέχουσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική πρόταση θα κατατεθεί στην Ολομέλεια τις επόμενες ημέρες ενώ στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων θα αποφασιστεί πότε θα συζητηθεί και θα διεξαχθεί η σχετική ψηφοφορία. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι και σε αυτή την ψηφοφορία υπερ της προσθήκης του αδικήματος αναμένεται να ψηφίσουν και οι 300 βουλευτές.
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Οι συνεταίροι της κυβέρνησης τρέχουν πανικόβλητοι να κόψουν και να ράψουν τη διερεύνηση, ώστε και πάλι να μην ακουμπήσει τους προστατευόμενούς τους»
Για «κοπτοραπτική» της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κατηγορεί τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να προστατευθεί ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την προωθούμενη πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, δηλώνει: «Οι αποκαλύψεις και τα στοιχεία δικαιώνουν καθημερινά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που τον Ιανουάριο 2013 υπέβαλε πρόταση να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου για απιστία και υπεξαγωγή εγγράφου, σε βαθμό κακουργήματος. Τότε, οι συνεταίροι της Κυβέρνησης καταψήφισαν επιδεικτικά την πρότασή μας».
Και προσθέτει πως «σήμερα, τρέχουν πανικόβλητοι να διαχειριστούν επικοινωνιακά το θέμα, προσπαθώντας συνένοχα να κόψουν και να ράψουν τη διερεύνηση ώστε και πάλι να μην ακουμπήσει τους προστατευόμενούς τους».
Επιπροσθέτως, η κυρία Κωνσταντοπούλου επισημαίνει ότι το θέμα της διεύρυνσης θα έπρεπε να τεθεί πρώτα στην προανακριτική και συμπληρώνει «αντί να φέρνουν το θέμα για συζήτηση στην Επιτροπή, ως όφειλαν θεσμικά, διοχετεύουν στα ΜΜΕ ότι συλλέγουν υπογραφές από βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ που δεν είναι μέλη της Επιτροπής. Τόσο πολύ φοβούνται τη θεσμική διαδικασία και τη σε βάθος έρευνα για την ουσιαστική και όχι την κυβερνητική αλήθεια;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...